מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנערות של אב כלפי תינוקושני02/12/2009
שלום לך
אני אם חד הורית לתינוק בן 15 חודשים. אבי התינוק הינו אזרח בריטי. איננו נשואים. הקשר היה טוב עד לפני זמן קצר - הוא היה בא לכאן בממוצע כל חודש - עד שלאחרונה לא יודעת מה קרה, הוא טוען שהוא מרגיש שאני לא מתייחסת אליו, לא אוהבת וכדומה - למרות שזה לא נכון בעיני.
היינו בעיצומו של תהליך של בדיקת רקמות על מנת שבית המשפט יכריז שהוא האב וכך נוכל לרשום את זה במשרד הפנים, אך כעת הוא קטע את התהליך ולא נעשה את הבדיקה כי הוא מתנער.
שאלתי היא : ויכול להיות שזה לא המקום לשאול - אבל אינני יודעת נפשי מרוב צער ובכי ואין לי את מי לשאול:
האם תינוק/ילד שבתעודת הלידה שלו אין "שם האב" - ייתקל בבעיות בעתיד? ואם כן אילו?
בבקשה תעזרו לי כי אין לי את מי לשאול. באתר של משרד הפנים אין מידע כזה.
בתודה
אם חד-הורית עצובה ומיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוק האב מקשר עם בנו
רוני פרישוף04/12/2009שלום שני,
יש להפריד בין החלק הרגשי לבין החלק המשפטי בבעייה.
מבחינה משפטית, ככל הידוע לי אין לאב יכולת להתנער מהורותו. בית משפט יכול לקבוע את הורותו, ואת כל החובות הכרוכים בה, גם בלי בדיקת רקמות. אני אומרת זאת מתוך ידע כללי בלבד, אינני משפטנית כמובן. עלייך להתייעץ עם משפטנים הבקיאים בתחום. אפשר במרכזים לייעוץ משפטי לאישה.
כמובן, שמוטב לך ומוטב לילד, שהאב יכיר באבהותו מתוך רצון טוב ואהבת הילד, ולא מתוקף החוק. אני ממליצה לך לחשוב בפתיחות וביצירתיות כיצד ניתן לשוב ולקרב את האב אל בנו, ולעניין אותו בקשר ובשייכות לתא המשפחתי.
את פוסלת על הסף את תחושתו הסובייקטיבית. אני מציעה לך לנסות לחדש את התקשורת ביניכם ולהבין באופן אמפטי מה קשה ומפריע לו, גם אם את אינך מבינה ואינך מזדהה עם הדברים. מאד מומלץ יעוץ זוגי או תהליך של גישור על מנת לשקם את התא המשפחתי.
ולגבייך, תשתדלי להיות חזקה ובוגרת עבור בנך ועצמך. ילדים רבים חיים באושר בתאים משפחתיים חד-הוריים, מתפתחים למופת ואינם נתקלים במכשלות חברתיות. סוד ההצלחה תלוי באקלים הרגשי ובתחושת הבטחון והשלמות שההורה יוצר, בתיווך שלו למשמעות ובהקניית חוסן והתמודדות. בהתאם להתפתחויות, תחליטי איך ועד כמה לשתף את הבן בזהות אביו ובנסיבות הניתוק. רצוי לשדר אופטימיות, השלמה וקבלה, ולא לזרוע תחושת נטישה, כעס או קורבניות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)