מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים?אבא שכואב לו02/12/2009
בתנו בת 35 חלתה לפני כ 10 שנים בסכיזופרניה. היתה מאושפזת כבר פעמיים בבתי חולים לחולי נפש. מהתחלה הכחישה את מצבה. היא אושפזה רק לאחר שמצבה התדרדר, היא שוחררה מבית חולים לפני כ 4 שנים, ותפקדה עד עכשיו בעזרת תרופות.
לפני כחצי שנה החליה על דעת עצמה להפסיק לקחת את התרופות והיא מתכחשת כליל למחלתה.
מצבה מתדרדר - היא בקושי אוכלת, כמעט לא ישנה בלילות, ממצמצת הרבה בעיניים, צוחקת לעצמה מסיבה לא ברורה. אי אפשר לדבר איתה על יעוץ או קבלת עזרה מקצועית, ברגע שמעלים את הנושא היא הולכת ולא מדברת.
כרגע היא גרה איתנו בבית, היא אינה עובדת. היום עובר כך שהיא עוברת ממקום למקום או שהיא נעלמת לכמה שעות וחוזרת מתי שבא לה.
בלתי אפשרי לתקשר איתה ואנו אובדי עצות מה לעשות?
היא אינה מזיקה לעצמה או לסביבה אבל הנזק שהיא פוגעת בעצמה מתבטא בכך שהיא בקושי אוכלת, האם יש למישהו עצה מה אפשר לעשות במצב הזה? היא אינה עובדת ואינה עושה דבר. היא מקבלת מאיתנו דמי כיס כדי שתוכלאיכשהו להסתדר בחוץ.
מה עושים? נשמח לקבל יעוץ בונה
תודה
אבא שכואב לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חולת סכיזורפניה
רוני פרישוף08/12/2009שלום אבא שכואב לו,
קשה מאד לעזור למי שאינו מעוניין לעזור לעצמו. אני שותפה לתחושת הכאב וחוסר האונים, ומקווה יחד איתכם שמדובר בפאזה, שממנה היא תתפכח ותחזור ליטול תרופות ולהשתלב בקהילה.
בינתיים חשוב להמשיך לנהל את הבית תוך שימת גבולות, הפעלת סמכות והצבת דרישות למילוי תפקידים, ולו הפשוטים ביותר. כל זאת כמובן, לצד כל האהבה, התמיכה והקבלה. האדם החולה זקוק לחוש במסגרת שיש בה גם דרישות ומשמעת, על מנת שלא להרגיש שויתרו עליו ושמטו אותו. חלק מהרגרסיה יכולה לנבוע מדכאון או חולשה, ולא צריך ליפול יחד איתה. אתם מכירים אותה כדי לקבוע רשת של חיזוקים וסנקציות, מתוך שיחה והבהרה של הציפיות והיחסים.
אני ממליצה מאד לשוחח עם המטפלים האחרונים שהיו איתה בקשר, פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עו"סים, ולקבל מהם הדרכה לגבי צרכיה והדרך להתנהל עימה. יתכן שתוכלו לסדר לה דיור מוגן, ביקורי בית של מטפלת/חונכת, ליווי למועדון "אנוש" ושאר הזכויות של סל שיקום.
אולי תרצו גם אתם, ההורים, להשתתף בקבוצת תמיכה והדרכה להורים. יש רבות כאלו, במסגרת "אנוש" ומסגרות נוספות. בקבוצה תוכלו לקבל עצות, וגם לזכות בשיתוף ותמיכה רגשית במצב הקשה.
צר לי שאין לי "טיפים" נוספים כרגע. התחום אינו תחום המומחיות שלי, על כן אנא פנו לעזרת המטפלים הרלוונטים בקהילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)