מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכסוך בין שני אחים בוגרים נשואיםמיכל11/12/2009
לאחותי 3 ילדים . בן ובת נשואים ובן רווק .
מאז ילדותם, 2 הילדים הבוגרים לא הסתדרו ורוב הזמן רבו , כאשר הבן הבכור היה המוצלח בין השניים, מבחינה חברתית, ואחותו הצעירה ממנו ב- 4 שנים היתה די בודדה. היום שניהם נשואים
ולאחותו חיי זוגיות טובים עם 2 ילדים ופרנסה טובה. הוא לא מצא את עצמו שנים רבות ותמיד היו לו התפרצויות בעבודה שגרמו לפיטוריו עד שהחליט להיות עצמאי .
אחותי שהתה בחו"ל לטיול ואני הזמנתי אותם אלי (את הבן עם אשתו והילדה לשישי שבת) ואת אחותו לשבת בצהריים בגלל מחסור במקום שינה. (אחותו התארחה אצל ההורים של בעלה וישנה אצלם ומשם הגיעה אלי).
יום שבת איך שהיא הגיעה אלי הפנים של הזוג שישן אצלי התחלף והפכו להיות ללא מרוצים.
יותר מאוחר הבנתי שזה בגלל שהם לא אהבו את הרעיון שהזמנתי אותה גם. לדבריו, היא כל הזמן
גונבת את ההצגה ותשומת הלב מאז היותה ילדה וזה נשאר אצלו עד היום ולכן, הוא תוקף אותה מילולית ללא סיבה. המצב הגיע לכך שאחותו אמרה לי ולאשתו שלא נעים לה לשהות במחיצתו והיא לא מוכנה לפגוש אותו יותר ואם אשתו רוצה בשביל הילדה שלהם , שיפגשו בלעדיו.
כשאחותי חזרה מחו"ל ושמעה את כל הסיפור שקרה אצלי בבית הצטערה מאוד גם בשבילי וגם בגלל שהיא לא יודעת מה לעשות . אין בכוונתה להפסיק להזמין את שניהם ביחד עם הילדים אך הבת שלה וגם הבן , לא מוכנים להגיע אליה כשהשני/ה נמצאים . מה עליה לעשות ? היא ממש בדילמה. אודה על תשובתכם בהקדם .
הוא חשב שאני הלכתי לצידה של אחותו והצדקתי אותה ולא הבנתי את הצד שלו וזה לא נכון .
התחלנו לדבר על זה אך הפסקנו במטרה להמשיך את השיחה יותר מאוחר.
אנא , הציעו לאחותי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכסוך בין ילדים בוגרים
רוני פרישוף11/12/2009שלום מיכל,
יש לי הרושם שהבן "התפספס" מאז ילדותו. מוצלחות חברתית היא לא סימן לאושר ולבטחון עצמי. יתכן שכבר בילדות היכולת החברתית המפותחת כיסתה חוסרים מן הבית. מבחינתו, ההורים (ואולי במיוחד האמא) הזדהו עם קשייה הגלויים של הבת, והשקיעו בה את מיטב משאביהם, על חשבונו.
אי לכך, ה"חשבון" האמתי של הבן אינו עם אחותו הקטנה, אלא בעצם עם הוריו, אותם הוא חווה כמי שהיפלו וקיפחו אותו לטובתה. הכעס באופן טבעי יוצא עליה (מושא קינאתו), אולם הרקע כנראה הוא קושי מול ההורים.
עדיין לא מאוחר להאזין לכאבו ולעשות תיקון. אני ממליצה לאחותך לנסות לגשש ולהתקרב אל בנה, ולהגיע איתו לשיחות אישיות מלב אל לב. אני ממליצה לה להקשיב עם ראש ולב פתוח לכל המרירות והכעסים שהוא צבר, ולא לנסות להתווכח עם האמת שלו או להראות לו זוית אחרת. חשוב מאד שתתרכז בו, ובאמת הפנימית שלו, ולא בעצמה ובצרכים שלה, כפי שהיא עלולה לבטא במשפטים כמו "מאד חשוב לי שאתה ואחותך תסתדרו" או "יש לך אחות אחת... זה חשוב בשביל הילדים..". עדיף להסתק בשלב זה באמירות כמו "אני מקשיבה לך" "על מה עוד אתה כועס" "ממתי התחלת להרגיש ככה" "אני מצטערת שלא ידעתי לראות את הצד שלך".
יתכן שתקופה מסויימת יהיה צורך לכבד את הרצון שלו להתרחק מאחותו ולקבל תשומת לב בלעדית. כאשר הוא ירגיש שבע ומסופק, ההתקרבות תתרחש מעצמה, בלי לחץ.
יתכן שגם האחות צברה מטען עודף, וגם לה אפשר ורצוי להקשיב. יש לי הרושם שהאם מכירה יותר טוב את זוית המבט של הבת ומזדהה איתה, כך שזה פחות דחוף.
אפשר ורצוי, כמובן, לפנות לייעוץ פרטני לאם, או לטיפול משפחתי .
בהצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל , קשה להיות האמצעי
קספר12/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה שליהיא להיות בין שני אחים ד
קספר12/12/2009זה לא תמיד קל במיוחד כש הגדול מצליח מזדהה אימו לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)