היי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי
    בת 15 וחצי
    16/12/2009

אני בת 15 וחצי. תמיד הייתי ביישנית וחסרת ביטחון עצמי, בניגוד למשפחה שלי בה כולם חברותיים מאוד ורועשים.למרות זאת אנשים תמיד רצו להיות בחברתי ולא הייתי בודדה. עם הזמן פיתחתי לעצמי ביטחון עצמי ואמצעים להתגבר על הביישנות, ובשנה שעברה בכלל פרחתי, הכרתי הרבה חברים, היה לי חבר ובלי שהרגשתי נעלמו כל המחשבות על הביישנות.
    לפני חצי שנה בערך נסעתי לשבוע מחוץ לבית, היו לי כמה חברים שמה, אבל פשוט בבת אחת איבדתי את כל הביטחון שלי , לא יכולתי לדבר עם אנשים, פחדתי ללכת ליד אנשים ובכלל לאכול ולשתות לידם.
    מאז אני לא מצליחה להתגבר על זה. ניתקתי קשר מכל החברים שלי, למשך כמה זמן הייתי ממש בדיכאון ובנוסף לכך כל אלה קרו במהלך שעברתי לתיכון כך שקשה לי עכשיו בבית ספר ואני מוצאת את עצמי בלי אף אחד. איבדתי ממש תקווה, ניסיתי לדבר על זה עם ההורים שלי אבל אני פשוט לא מצליחה. חשבתי בזמן האחרון על טיפול פסיכולוגי אבל אני חוששת להגיד את זה להורים שלי, ולא יודעת אם אני אי פעם אצליח להגיד להם את זה.
    אני רוצה לחזור להיות מי שהייתי, לא לפספס את החיים שלי בפחד ועצב, ואני לא מצליחה לעבור את זה.
    אודה אם תעזרו לי, ואם לא תוכלו לייעץ לי פה אולי תתנו לי פתרונות לטיפול באינטרנט או טיפול עצמי.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום טל

שני
    19/12/2009

אני מאוד מבינה את הרגשות שלך מפני שגם אני חווה וחוויתי משהו דמה, אומנם אני בת 17 עכשיו.
    להתגבר על הביישנות זהו תהליך, שלוקח זמן, ואת מתארת שכן הצלחת להתגבר על זה, ורכשת הרבה חברים.
    לפעמים, כאשר מצליחים לפתח ביטחון עצמי, להתגבר על משהו, זה קורה באותה סביבת חברים, באותו מעגל, אך ברגע שיוצאים ממנו, פתאום ישנם רגשות ותחושות מהעבר שנוטת לחזור.
    את אומרת שבלי שהרגשת אפילו התחלת לפרוח,אך אני מציעה לך שתנסי להבין בכל זאת איך פתאום נעלמו התחושות האלו? האם זה בגלל החברים שהכרת, הכל זה תהליך.
    נכון שלעבור לתיכון זה צעד חדש, לעיטים מפחיד, זה שיונוי של אדם עובר בחייו, אני בטוחה שיש לך עדיין חברות וחברים. את יכולה לנסות לדבר איתם, או אפילו עם הבן אדם שאת מרגישה עליו הכי קרובה, זה עוזר.
    תנסי להבין לרגע ממה את כל כך פוחדת? למה את כל כך מתביישת? אולי אם תביני את הסיבה יהיה לך יותר קל לטפל בזה.
    תהגרי אומץ ודברי על העיניין עם המשפחה אני בטוחה שהיא תבין, או חברה קרובה, תנסי בכל הכוח לדבר עם אנשים, לשבת איתם ואת תיראי שפיתאום זה לא כל כך נורא, נכון שבהתחלה את תירצי לברוח, לעשות הכל רק כדי להעלם משם, אבל ברגע שתנסי להיות שוב כמו שהית פעם תזכרי איך היית, אני מאמינה שתצליחי לחזור לעצמך.

בהצלחה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים מעוררי חרדה

יפעת קלוש יגל
    19/12/2009

שלום טל

נשמע שלאחר תקופה טובה בחייך, בה חשת שהתגברת על מכשולים ונצחת את הביישנות חלה נסיגה. ללא ספק זה קשה ומתסכל. לא ברור לי עד הסוף מה קרה לך באותו שבוע, אבל כנראה התמודדות בסביבה לא ממש מוכרת ובטוחה הייתה לך מאוד קשה, ואפשר שחווית מעין התקף חרדה.
    גם המעבר לתיכון, שוב שינוי והגעהלסביבה חדשה ומעוררת חרדה, הקשה עוד יותר. אני חושבת שמאוד חשוב שתשתפי את ההורים שלך במצבך וביחד תחפשו פתרונות, אני בטוחה שהם לא ירצו להשאיר אותך להתמודד עם קשייך לבד. אם הדבר בלתי אפשרי נסי לדבר עם היועצת.
    בכל מקרה עזרה תועיל לך מאוד

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו