מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזו עזרה לנקוטמור16/12/2009
אני בת 25
רוב שנות בגרותי חייתי בדיכאון אך הוא לא משתק אותי, אני עושה דברים, אך עם השנים יורדת לי המוטיבציה ואני מרגישה כעת ממש זקנה בלה ובודדה. בדידות זו הרגשה שלרוב אני מרגישה למרות שיש לי חברות שאני יכולה לדבר איתן. ולבכות לאמא שלא יודעת בדיוק איך לעזור.
ניסיתי טיפול פסיכולוגי 10 חודשים לפני שנה אך חתכתי אותו אחרי שגם לא הרגשתי שינוי משמעותי בתפיסה שלי וגם לא היה לי איך לשלם.
דיאטניות גם עזרו לי במהלך השנים כי כמובן שבעיות בהרגשה משליכות על בעיות משקל - וזה עזר מעט אך עדין יש לי תנודות רק פחות חדות כבעבר. הן הפנו לפסיכולוג
כרגע אני גם בטיפול פסיכיאטרי שאני גם לא בטוחה שאני זקוקה לו. הפסיכולוג הפנה אותי לפסיכיאטר. למרות שאני דחפתי לכיוון כי מתוך קריאה לבד חשבתי אולי זו העזרה שאני צריכה אולי משהו לא מאוזן אצלי במוח...
בקיצור אני פשוט מרגישה שאני זקוקה לתמיכה ואני לא יודעת איזו.
מצבי הנוכחי הוא שאני בודדה. לחוצה מלימודים (ממש כמו בתיכון) . במקום חדש.
והבעיה העיקרית היא שאני לא נהנת משום דבר בחיים ולא מרוצה מכלום - לא מהמשפחה שלי לא מהמראה שלי ולא מהסביבה שלי. איכשהו תמיד אני לא מוצאת מקום בחברה. הרגשה טובה יחידה מגיעה רק מאוכל וכשאני עושה לעצמי יוגה!!! אפילו בשיעור שמישהו מעביר אני לא מצליחה להנות. אני מרגישה חוסר סבלנות עם אחרים ושיש לי קצב אחר ושאין לי כח לאף אחד ושאף אחד לא יכול לסבול אותי גם..
אז שוב קצת הסתבכתי אבל כאן אני רוצה לשאול מה כדאי לי לנסות? טיפול באומנות פסיכותרפיה אימון אישי? קוגנטיבי?! אני פשוט גם לא הכי סובלנית וגם לא הכי מאמינה בעצמי וזו הבעיה בהכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות ועצב
רוני פרישוף20/12/2009הי מור,
את כל כך צעירה, וכבר מרגישה זקנה בלה ובודדה. ניכר שאת רוצה אוזן קשבת, יד מושטת, חיבוק.. אך בו בזמן משהו בך לא יודע איך להתקרב, איך להעזר. את מתרחקת, חותכת, נעלמת. מעדיפה לעזור לעצמך לבד, למרות הבדידות והכאב. לעיתים אולי מפחיתה בערך של האחר, אולי מחשש להיות תלויה, להתאכזב, להיפגע?
אני מבינה שהטיפול שהיית בו לא היטיב איתך, ולא הרגשת שנכון לך להמשיך. יחד עם זאת, טיפול הוא הכלי היעיל והנכון ביותר, לפי דעתי, כדי להתחיל לעשות סדר בחייך הנפשיים והחיצוניים.
אולי לא היתה לך כימיה טובה עם המטפל/ת, אולי הגישה לא התאימה. קראי ברשת על שיטות טיפול שונות, וראי מה יכול יותר לדבר אלייך. מכיון שאת מהירה לפסול וחסרת סבלנות, עדיף שתחקרי קצת את שיטות הטיפול השונות ותבחרי לפי מה שהכי נראה לך מתאים לאופייך ולשפתך. תוכלי לבחור מבין מגוון עצום: גישה דינמית, קוגנטיבית-התנהגותית, אקזיסטנציאליסטית, טיפול בהבעה, טיפול קבוצתי ועוד ועוד. קשה להמליץ לך מבלי להכיר אותך, בחרי מה שנראה לך הכי בעל סיכוי להתחבר אלייך ולעזור לך.
טיפול מוזל אפשר לקבל דרך קופת חולים ועמותות שונות. טיפול חינם אפשר לקבל דרך מרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות.
לגבי הטיפול הפסיכיאטרי, טיפול אנטי-דכאוני בהחלט יכול לעזור, לאחר איבחון מקצועי כמובן, ורצוי תוך כדי טיפול נפשי כלשהו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)