מתח מתמיד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתח מתמיד
    נטע
    20/12/2009

שלום,

מאז ומתמיד הייתי בן אדם לחוץ, אני הרבה פעמים דואגת ולוקחת דברים ללב יותר מאשר אחרים. בד"כ אין לי בעיה עם זה שאני רגישה יותר אבל בשנה האחרונה חוויתי קשיים בתחום התעסוקתי וכל הזמן דאגתי, ואני מרגישה שזה עבר כבר גבול אדום מבחינתי. לפני כחודש התחלתי עבודה חדשה ואני ובן זוגי מתכננים חתונה. אני ממש לחוצה וזה מתבטא בכך שאני מתעוררת שעה לפני הזמן. מעבר לזה אני מרגישה הרבה פעמים על סף של דמעות ובכל הקשור לחתונה אני פשוט לחוצה כל הזמן. אני לא אוהבת את זה וממש נמאס לי שכל הזמן אנשים אומרים לי "אל תדאגי". אני רוצה להיות נורמלית, לא רוצה לדאוג כל הזמן, הרי אני אתחתן כך או כך וכל מה שחשוב זה שבן זוגי ואני אוהבים אחד את השני. מבחינת העבודה - במשך שנה מאז שסיימתי את התואר הראשון "לא מצאתי את עצמי". אני לא מסוג האנשים שצריכים לחפש את עצמם, אז זה היה לי קצת הלם. עכשיו התחלתי עבודה טובה ומקצועית, אבל אני עדיין לחוצה - אני מפחדת שאולי לא אוכיח את עצמי. באופן כללי העבודה והחתונה הן מחשבות שכל הזמן נמצאות לי בראש. אני רוצה קצת שקט ושלווה. אני עושה ריצות אבל זה לא ככ עוזר. מה עושים כדי להירגע במצבי? איך מעבירים דאגות ומחשבות מטרידות? גם במצב נקודתי וגם מבחינה כללית כדי לשפר את עצמי מהבחינה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח מתמיד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחצים

רוני פרישוף
    20/12/2009

הי נטע,

בתוך כל הלחץ שאת מתארת, אני שומעת דוקא הרבה דברים טובים. את עומדת להתחתן ומתחילה עבודה חדשה. אז ראשית וקודם כל, מזל טוב! בהצלחה בהקמת משפחה ובהצלחה בעבודה החדשה!

המקרה שלך מדגים עד כמה לחץ וחרדות לא תלויים בהכרח במציאות החיצונית, ועד כמה ארועים חיוביים יכולים גם הם להיות מעוררי דחק ולחץ.

נראה כי את סובלת מבעיית חרדה כלשהי, שצריה איבחון יותר מורחב ומדוייק ע"י איש מקצוע.

קשה לדעת מה מקור הלחצים: מקרים דומים מלמדים כי לחצים וחרדות "יושבים" על המון גורמים, כמו: חוסר בטחון עמוק, קושי להתבגר ולהתחייב, חוסר כוחות, פרפקציוניזם וצורך להוכיח, קשיי ריכזו והתארגנות, יחסים משפחתיים בעייתיים, חרדה חברתית... ועוד ועוד גורמי לחץ שמספרם אינסופי. רק את יכולה לדעת מה המקור.

נסי לכוון את בני משפחתך וידידייך לתמוך בך בדרך הנכונה לך. נראה כי נסיונותיהם להרגיע אותך רק גורמים לך להרגיש רע עם עצמך. אולי נסי להרגיל אותם להיות אוזן קשבת ולהבין לליבך מבלי לתת עצות או לנסות להרגיע. אולי את לוקחת על עצמך יותר מדי, ותוכלי להעזר בחלוקת תפקידים עם משפחה וחברים.

הפרעת חרדה היא בעייה שניתן לטפל בה באופן מקצועי. כשם שהיית ניגשת לטפל בבעייה גופנית, כך כדאי לך מאד לטפל בבעייתך הנפשית, הנמשכת "מאז ומתמיד". טיפול נפשי יכול מאד לחזק אותך ולפתח אצלך מנגנוני התמודדות והרגעה עצמית. תוכלי לבחור בטיפול דינמי או טיפול קוגנטיבי-התנהגותי על פי טעמך (קראי על כך ברשת).

אם תרצי, תוכלי לשקול טיפול תרופתי נוגד חרדה ודכאון. הטיפול יעיל, לא ממכר ועל פי רוב עם תופעות לואי זניחות. לוקח לטיפול מספר שבועות להשפיע, כך שאם תרצי להעזר בו סביב החתונה, עכשיו הזמן ללכת להתייעץ.

והעיקר, מזל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו