שאלה שלא בטוח קשורה לפורום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה שלא בטוח קשורה לפורום
    אלי
    21/12/2009

תופעה שנמצאת אצלי המון זמן - לפחות כמה שנים
    לא מטרידה אותי בכלל אבל מעניינת:
    כשאני יושב ולא עושה משהו מיוחד (על המחשב, רואה טלויזיה, בשיעורים) אני חייב להחזיק ולשחק עם משהו בידיים. אם אין אז אני משחק עם האצבעות של היד השנייה. ואם לא זה - אני מקפיץ במהירות את אחת הרגליים.
    בזמן הליכה למשל, אין לי את ה"צורך" הזה כל כך
    וכשאני מדבר עם מישהו או עסוק - אין לי את זה בכלל.

אני יודע שזה נפוץ, ושוב - זה לא מפריע לי. אבל למה זה קורה ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגל (לא) מגונה

רוני פרישוף
    22/12/2009

הי מאור,

מדובר בהרגל אשר עוזר למערכת העצבים לווסת את כמות הגרייה האופטימלית המתאימה לה ברגע נתון. אם יש עודף של גרייה (חיצונית או נפשית) והגוף נמצא בעודף מתח, ה"משחק" עוזר לפרוק את המתח, ואילו אם יש מחסור בגרייה (למשל שעמום או פעילות פאסיבית חד-גונית), ה"משחק" עוזר להגביר את המתח.

טוב שהתופעה אצלך נמצאת בשליטה ולא מפריעה לך. (אגב, צריך לבדוק אם זה לא מפריע לאחרים בסביבתך. תנועות כאלו יכולות להחוות כ"עצבניות". מה שמפחית אצלך מתח עלול להוסיף מתח אצל אחרים (: ).

במקרים אחרים ה"הרגל" הזה עלול להיות לא בריא, כמו במקרה של עישון סיגריות, גירוד, מריטת שיערות, כסיסת ציפרניים וכיוב'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו