דואגת וכועסת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דואגת וכועסת
    אנונימי
    26/12/2009

שלום,
    אני התחלתי ללמוד בחטיבה וכמובן הלימודים נהיו קשים יותר, לכן אבא שלי החליט לשלוח אותי למורה פרטית אבל כשיש לי מבחנים אז הוא נותן לי תרגולים. הוא כל הזמן צועק עליי שאני לא עושה את זה טוב ושאני לא מבינה בכלל למרות שאני כן וכשאני מנסה להתווכח הוא פשוט סותם לי את הפה. הוא כל הזמן צועק ואמא שלי אומרת שבסוף אני אגרום לו להתקף לב ואני מתחילה לדאוג כי הוא כל הזמן אומר שיש לו כולסטרול גבוה וכשאני מעירה לו על זה הוא צוחק ואומר שזה כלום כי הוא רופא אז הוא "יודע". אני ממש דואגת ולא יודעת מה לעשות גם עם הבעיות של הריבים שלנו! כל הזמן אני על סף בכי ולפעמים אני רוצה שהוא לא יהיה.
    בבקשה תעזרו לי אני ממש צריכה עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת וכועסת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשה ללמוד עם אבא

רוני פרישוף
    27/12/2009

שלום לך,

אני מסכימה איתך שאת צריכה עזרה!

נסי לפנות אל אביך כאשר הוא במצב רוח טוב ורגוע, ולאמר לו שיש לך משהו חשוב לדבר איתו. אם את מרגישה לא בנוח, אפשר לבקש לאמא להצטרף לשיחה ולעזור לך.

נסי לשתף אותו בתחושה של הלחץ והמתח שאת מרגישה כאשר אתם מתרגלים יחד את החומר, ולבקש ממנו לחשוב איך אפשר ללמוד יחד באווירה יותר נעימה. שתפי אותו גם בדאגה שלך לבריאותו ובקושי שלך להתמודד עם תחושת האחריות לכך שילקה בהתקף לב. בגלל שגברים (והורים) נוטים להיכנס למגננה, עדיף להקדים ולאמר שאת מאד מעריכה אותו על האכפתיות שלו ועל רצונו הטוב לעזור לך..

את יכולה גם לתת לו לקרוא את הדברים שכתבת כאן.

אם שיחה רגועה "מהלב" לא משפרת את המצב, וגם לא עזרתה של אמא, את יכולה לבקש מהמורה הפרטית לכוון אותו, לפנות ליועצת בית הספר, או לבקש לפנות לפסיכולוגית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא לא אמור להיות המורה שלך

שחר
    01/01/2010

האבא המורה החרד והלחוץ.
    אני הייתי מציעה שתדברי על הנושא עם אחת המורות שאת מרגישה איתה בנוח,עם מנהלת ביה"ס או יועצת.
    פשוט תוציאי את זה ותרגישי יותר בטוח.
    אולי אף תקבלי עזרה בלימודים מאחת המורות שתחסוך ממך את שעורי הבית חזרה על חומר עם אביך.
    לגבי זה שאביך כפי הנראה יקבל התקף לב כן או לא זה לא קשור אלייך בכלל.
    אביך בוחר את דרך ההתמודדות שלו עם ההצלחה שלך או בכלל כל נושא אחר לגבי ההתמודדות שלו מצב בריאותי תזונה נכונה מתח כזה או אחר ממש אין קשר אלייך.
    לגבי אימך תסבירי לה שאביך בוחר בדרך לקחת את הדברים באופן אישי מדי ובכעס ושליטה לכן הוא מקדם את הסיכון לחלות או לא .
    אין שום קשר לזה שתצליחי או לא וכמה ובאיזה מקצוע.
    תשחחרי לחץ תמצאי אדם קרוב שניתן לסמוך עליו ולשתף אותו בכדי להקל על המתח.
    שבת קסומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו