דואגת מאוד לבתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דואגת מאוד לבתי
    מרטין
    29/12/2009

שלום רב,
    אני פונה אליכם בתקווה לקבל הכוונה לאן לפנות ומי יכול לעזור בנושא שמטריד אותי ומדיר שינה מעיני. בתי, בת 18 בדיוק, אובחנה בילדותה כילדה עם בעיות של קשב וריכוז (המשפט שמתחיל את סיכום האבחון: " התנהלות מעט פסיבית הימנעותית ורגרסיבית..."). הפסיכולוגית שאבחנה אותה ציינה בפני כי בתי"תפגר" בהתפתחותה הנפשית ואכן זה מה שאנו חווים כיום. בתי עם בעייה של השמנת יתר חריגה ביותר למרות מאמצינו כהורים במהלך 6 השנים האחרונות אינה עושה שום מאמץ או עוזרת לנו לעזור לה בנושא משקל היתר. אין לה שום שאיפות או תוכניות לעתיד. בסיום לימודיה בחטיבת הביניים המליצה היועצת להעבירה לבי"ס ברמה נמוכה יותר כיוון שלא עשתה שום דבר בכיתה. ילדה שקטה ולא מפריעה אולם ללא יכולת להבין את הנילמד וגם אם קלטה משהו תשובותיה היו ברמת תלמיד כיתה ד' או ה'.
    היא לא מתענינת בשום נושא אקטואליה, מעולם לא קראה עיתון (אנו מנויים כבר שנים) או צפתה בחדשות בטלויזיה. היא לא יודעת לשוחח על שום נושא ובכל פנייה אליה לבירור או בקשה להבהרה מתקבלת תשובה קבועה "לא יודעת". הנעורים שלה הולכים לאיבוד מול העיניים שלנו ואנו אובדי עצות.
    אני לא יודעת אם מה שאני מחפשת הינו בר טיפול, חשוב לי שבתי תתפתח נפשית, תלמד לקבל את עצמה ולהגביר בה את הבטחון העצמי. אני רוצה שתהיה לי נערה בת 18 בבית.
    במפגש עם פסיכולוגית בבי"ח תל השומר (במסגרת בדיקת אופציה לניתוח לקיצור קיבה) היא המליצה להפנות אותה לטיפול נפשי דרך יועצת בי"ס, או עובדת סוציאלית ואני רוצה לדעת מי הגורם שבאמת יכול לעזור.
    אני מתנצלת על הארכה בפנייה אולם ניסיתי לקצר כמה שיכולתי ועדיין אני מרגישה שלא הצלחתי להעביר את הבעיתיות.
    אודה לכם על תשומת הלב ולתשובתכם.
    בברכה,
    אמא דואגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת מאוד לבתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דאגה לבת

רוני פרישוף
    29/12/2009

שלום מרטין,

אני מבינה שביתך הוערכה בעבר, לפחות פעם אחת ע"י פסיכולוגית בילדותה, ופעם אחת ע"י יועצת בית הספר. לא ברור האם בעקבות התרשמויות אלו קיבלה הבת טיפול כלשהו, או שובצה במסגרת המתאימה לה. כמו כן לא ברור מהן התוכניות לגבי גיוסה לצבא.

על פי היקף הבעיות וקשיי ההסתגלות שאת מתארת, יש צורך באיבחון מקצועי מקיף ועדכני, ובטיפול כוללני, בעל היבט נפשי, חברתי והסתגלותי.

אפשר לקבל שירות כזה במרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באזור מגוריכם. במידת הצורך, הם יוכלו להפנות אתכם הלאה לגורמים נוספים בקהילה להמשך בירור וטיפול.

אני ממליצה להמתין עם ניתוח קיצור הקיבה עד לבירור ההיבטים הרגשיים של ההשמנה, והערכת הכוחות הנפשיים של הבת להתמודד עם הניתוח.

ועצה אחרונה - עבורך. את אומרת שחשוב לך שביתך תלמד לקבל את עצמה, ובאותה נשימה אומרת שחשוב לך שתהיה לך נערה בת 18 בבית. ובכן, בראש ובראשונה חשוב שתלמדי את לקבל אותה כמו שהיא, עם הנפש הרגישה והקצב האישי שלה, שהוא שונה מאחרות. יש לך נערה בת 18 בבית, גם אם היא שונה מהדמות שאת מדמיינת. אני מבינה את התסכול החריף שאת חשה, אך עלייך גם לראות את הלחצים הגדולים המופעלים על ביתך להשתנות: גופנית, נפשית, שכלית וחברתית.

ככל שאת תקבלי אותה ותאהבי אותה כמו שהיא, לצד עזרה להשיג לה את הטיפול הנפשי לו היא זקוקה מאד, כך יוקל וייטב לה.

בהצלחה וכל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו