מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה יעוץ לגבי בעיה משפחתיתמעיין03/01/2010
שלום
יש לי אח שיש לו בעיית שהוא אינו שולט בעצבים שלו
לא פעם ולא פעמים הוא הרים יד עלי ועל אחותי
כיום הוא כבר גדול ואי אפשר להכריח אותו ללכת לטיפול
הדבר מאד מפריע בחי היום יום בבית
העצבים שלו גורמים לו לעשות דברים שאני בטוחה שהוא לא רוצה לעשות אותם
שאלתי היא מה אפשר לעשות בנושא
הוא לא עוזב את הבית (הוא כבר ילד גדול) ולא עצמאי
אי אפשר להכריח אותו לעזוב או משהו כזה
אבל הוא לא שולט בעצמו ואני מפחדת שפעם אחת הוא יפגע בהורי
מה ניתן לעשות במצב כזה?
האם יש אפשרות לתת לו כדורים כלשהם ללא אבחון שלו אצל פסיכולוגית
המצב בבית בלתי אפשרי
אשמח ליעוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח אלים
דניאלה הרץ04/01/2010לא ברור ממכתבך ממה בדיוק סובל אחיך ומדוע אינו מסוגל לשלוט בעצמו. ברור שהוא מתנהג בצורה אלימה ושאתם ממשיכים לחיות תחת האיום הזה.
אני אומרת לך בצורה חד משמעית : אין להסכים לאלימות מילולית או פיזית בשום פנים ואופן! (לא מצד הורה, בעל, אח או כל אדם אחר)
אני מבינה מהמכתב שהחיים אתו קשים מאד ושאת אפילו חוששת שהוא עלול להזיק ולפגוע בהורייך.
כדאי אם כן לפנות לעובדת הסוציאלית של איזור מגוריכם או למרפאה בבית חולים לבריאות הנפש או להתייעץ עם בעל מקצוע שבפניו תפרטו בדיק איך אחיך מתנהג ותיצרו דרך פעולה להתמודד עם המצב, כדי :
1. להגיש לו עזרה כזו או אחרת כדי שיהיה מסוגל לשלוט בעצמו ובאלימות שבו.
2. לשמור עליכם שלא תיפגעו.
אל תחכי.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח אלים
מעיין05/01/2010אני גם לא יודעת ממה הוא סובל,
אני רק יודעת שזה לא מצב שאפשר לחיות איתו
מה ניתן לעשות אם אי אפשר להכריח אותו לקבל טיפול?
האם בעל מקצוע יכול לעשות משהו עדיין?
האם יש כדורי הרגעה שיכולים לעזור (ללא מרשם)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מעיין
דניאלה הרץ06/01/2010כמו שאמרתי - כדאי לדווח עליו ולספר על מצבו במקום מתאים - אולי לעובדת הסוציאלית של משרד הרוווחה בעיר מגוריכם - כדי שאתם לא תחיו בסכנת אלימות וכדי שאחיך סוף סוף יאובחן ויקבל עזרה - בין אם זו תהיה עזרה טיפולית או תרופתית .
אם אפשרי שכל המשפחה תתאסף ותגיד לו שאתם לא מסוגלים להמשיך ככה ושהוא חייב לעשות משהו. לא יתכן שהוא יהרוס לכם את החיים ויסרב לעשות משהו. צריך לשים גבול. אם אינכם יכולים, פני את לקבלת עזרה עבור עצמך ומשפחתך, מגורמים חיצונייים, כמו שציינתי בתחילת המכתב.
בהצלחה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)