מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאדווה04/01/2010
שלום...
ראשית,אחלה פורום..כל הכבוד על עזרתכן....!
הכרתי בחור אינטיליגנטי .הוא עושה רושם של אדם מאוד רגיש וטוב .הגענו למצב של פתיחות הדדית..נפתחתי בנושאים אישיים ביותר כי היה לי נוח איתו.כשהוא הרגיש זאת הוא נפתח אליי גם כן.הוא סיפר לי על בעיות בבית שגדל איתן וכשהרגיש פתוח סיפר לי שהוא הולך לפסיכולוג.הוא חשש שזה ירתיע אותי ואמרתי בכנות כי אני די מעריכה אנשים שמטפלים בעצמם והרי בימינו ללכת לשיחות זה לא ללכת לפסיכיאטר,כלומר זה לא מתייג אותך כחולה נפש אלא כבעל קשיים ושכל לטפל בהן..כשהוא הבין שאני מקשיבה אז הוא סיפר לי עוד משהו.. ..אין לי תשובות אלא רצון לעזור לו אז אשאל אתכן:
הוא סיפר שהוא חושב שהוא עושה עין הרע על אחרים בניגוד לרצונו.הוא אומר שכמו שיש אנשים שיש להם כוחות לרפא כמו אורן זריף... או לכופף כפיות כמו גלר...ככה הוא לצערו הרב מרגיש כי אם הוא אומר למישהו אפילו אם זה חבר שלו הלוואי שתשבור ת'רגל וכמה ימים זה באמת קרה...אמרתי כי זה צירוף מקרים אולי...הוא אמר שזה קורה לפעמים שהוא מקנא במישהו ואומר בליבו איזו משאלה רעה לאדם אחר כמו שלא יצליח בטסט או עם הבחורה וזה אכן קורה.הבעיה לטענתו היא שזה מציק לו כי הוא "הורס" לאנשים שיקרים לו רק כי הוא מקנא .....הוא לא חושב שזה צירוף מקרים כי זה קרה יותר מפעם אחת או שתיים.הוא מפחד ללכת לחתונה של חבר טוב שלו שלדבריו הוא חושש ש"האיש הרע" שבו לא ייצא בערב החתונה ויביע משאלה איומה של פרידה..הוא איש טוב ומקסים וזה לא מתחבר לי אליו .הוא לא מתנהג מוזר והוא טוען שאין לו חרדות או הזיות אלא הוא פשוט במצב של קנאה או משהו וזה מעין מחשבה רעה .חברים אוהבים אותו אבל הוא מפחד להיות איתם הרבה כדי שהוא לא יקלל אותם בליבו .הוא לא שולט על זה.עוד משהו:הוא כאמור הולך לפסיכולוג אבל הוא חושש לומר לו זאת.הוא אמר לי כי הוא חושש שמא אולי זה ייצא מחדר הטיפולים או שמא יתבקש תרופות שלא חושב שצריך.אמרתי לו שאינני חושבת כי זה לא פלילי אבל אינני בקיאה באתיקה.מה גם שאולי זה לא שהוא הורס אולי זה צירוף מקרים ומסיבות מסוימות הוא חושש שהוא אחראי להן?נובע ממשהו לא ברור.
שאלתי:
1.האם ובמידה שהוא ייפתח ויספר למטפל שלו זה יישמר ביניהם?
2.אם טיפלתן או היה מגיע אליכם מטפל כזה מה היה דעתכן המקצועית ?פשוט לשוחח על כך ולראות מעין זה נובע?
3.אולי גם משהו רוחני/קבלי?
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמונה בעין הרע
רוני פרישוף05/01/2010שלום לך אנונימית,
את כנראה אדם חם ולא שיפוטי, אם הבחור מרגיש בנוח לפתוח איתך את סגור ליבו. התחושות שהוא מתאר הן מאד קשות וכמוסות. טוב שהוא משתף אותך, ועוד יותר טוב שהוא מרשה לעצמו להיות בקשר איתך על אף שהוא חש שהוא עלול לקלקל שלא מרצונו כל דבר טוב.
פסיכולוגים מחוייבים לחסיון המידע המגיע עליהם, אלא בתנאים מסויימים המוגדרים בחוק. התנאי המרכזי להפרת החסיון הוא אם נודע למטפל כי המטופל שלו מתכוון לבצע פשע (מעשה עברייני שהעונש עליו הוא למעלה משלוש שנים). תנאי נוסף להפרת החסיון הוא אם נודע דרך הטיפול כי מתבצעת התעללות בקטין או חסר ישע. בנוסף, אם המטפל מעריך כי המטופל נמצא במצב פסיכוטי ואינו אחראי למעשיו, הוא יכול להפעיל שיקול דעת האם לדווח על כך לפסיכיאטר המחוזי, רצוי בידיעת ובשיתוף המטופל. גם במקרה של סכנת התאבדות יש מקום לשיקול דעת.
על פניו, לא עושה רושם שחברך משתייך לאחת הקטגוריות הללו. מכיון שלא פגשתי אותו, לא אוכל כמובן לקבוע דבר, ושיקול הדעת של המטפל הוא הקובע.
אם החבר שלך ישתף את הפסיכולוג בבעייה, סביר שהמטפל יעריך מאד את הכנות והפתיחות, ויבקש מחברך לפרט עוד על המחשבה המציקה לו. אני בטוחה שהוא יגלה הרבה אמפתיה לסבל הנגרם ממחשבה זו. סביר שייבדק הכיוון של רגשות אשמה מופרזים, או חשיבה חרדתית-אובססיווית. גם אם ייבחנו כיוונים נוספים, לרבות טיפול תרופתי, הדבר ייעשה ברוח טובה ולמען טובת המטופל. לא ניתן לכפות על בן אדם טיפול תרופתי, אלא בהוראה של פסיכיאטר מחוזי, וגם על כך ניתן לערער.
אנחנו חיים בחברה רב-תרבותית עם מערכות אמונתיות שונות ומגוונות. אם האמונה ב"עין הרע" נובעת מאמונה רוחנית כלשהי, בודאי עדיף שהמטפל יכיר את האמונה, יתעניין בה, וישוחח עם המטופל בשפתו, מתוך אותה מערכת אמונתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)