דיכאון בבתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאון בבתי
    שושנה
    12/01/2010

אני חושבת שבתי בת ה19 בדכאון
    אני כבר חושדת זמן מה אבל אחרי שהתיעצתי עם רופא אני הרבה יותר בטוחה בכך
    מה עכשיו? לאן פונים? היא בחורה בריאה לחולטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בבתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדכאון

רוני פרישוף
    13/01/2010

הי שושנה,

בראש ובראשונה חשוב שתקיימי תקשורת גלויה, פתוחה, מכילה ומקבלת עם ביתך, ויחד תוכלו להבין מה הבעייה ומה דרכי הטיפול הרצויות עבורה.

כאשר אדם נמצא בדכאון, הוא נוטה לראות את חצי הכוס הריקה של דברים, לשפוט את עצמו בחומרה, לחוש רגשי אשמה, לחשוב מחשבות שליליות ולהרגיש בדידות, כעס ומרירות. אם תצליחי להקשיב ולגלות אמפתיה לחווייה זו, בלי לנסות להתווכח ו"לתקן" אותה, היא כבר תרגיש פחות בודדה.

אם אפשר, רצוי לעזור לה לחזק את רשת התמיכה המשפחתית והחברתית, ולעודד אותה לפעילות שהיא אוהבת וטובה בה..

אפשרויות הטיפול הן טיפול פסיכולוגי, טיפול תרופתי או שילוב של שניהם. טיפול תרופתי יכול לחולל שינוי לטובה בסימפטומים של הדכאון, אך לא לפתור את הבעייה הנפשית שיצרה אותו, ולכן הוא עלול לחזור שוב. על כן אני ממליצה להתחיל בטיפול בשיחות ולשלב במידת הצורך טיפול תרופתי. אפשר לפנות למטפלים דרך קופת חולים, מרפאה לבריאות הנפש או באופן פרטי.

בהצלחה ורפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו