מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי הפסקה בטיפולאיילת13/01/2010
שלום לכן,
אני מטופלת מזה כחודשיים וחצי אצל פסיכולוג. הטיפול מאוד עוזר לי, אני מרגישה שיש התקדמות ולמדתי על עצמי הרבה דברים. הבעיה היא שכרגע אין לי אפשרות כלכלית להמשיך את הטיפול. אמרתי לפסיכולוג שאני רוצה לקחת הפסקה ולצערי הוא לא מקבל את זה. כלומר, הוא אומר שההחלטה היא שלי וכו' אבל לא מסכים להצעה שלי - להפסיק ולחזור בעוד כמה חודשים.
לטענתו אם נעשה הפסקה זה יהיה כאילו לזרוק את כל מה שעשינו עד עכשיו....והטיפול אח"כ לא יהיה אפקטיבי. המקסימום שהוא מוכן "להתפשר" זה להוריד את תדירות הפגישות. אבל לי זה לא פותר את הבעיה.
מאוד לא אהבתי את התשובה שלו. הוא ביקש ממני לחשוב על העניין וסיכמנו שאחשוב, ואצלצל כשאחליט מה לעשות.
מצד אחד אני מבינה שהוא צריך להיות מקצועי ושלא נהוג להפסיק טיפול באמצע. מצד שני אני לא יכולה להיכנס לחובות בגלל הפגישות איתו ואני כן רוצה הפסקה (ארוכה).
אשמח לשמוע את דעתכן ומה נהוג לעשות במקרים כאלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות להפסקת טיפול
יפעת קלוש יגל17/01/2010שלום שרונה
ראשית את יכולה לעזוב את הטיפול מתי שאת רוצה אף אחד לא יכול לכפות עלייך כלום. אבל אופן התנהלותך מעורר שאלות וכדאי לך לחשוב עליה . את חודשיים וחצי בטיפול וכבר נגמר לך הכסף, בודאי נאמר לך זהו תהליך ארוך ובכל זאת לא נערכת אליו כלכלית, ו אולי באמת חבל שהתחלת באופן פרטי, אם מצבך הכלכלי כל כך קשה.
את לא זורקת כלום אבל אולי משחזרת בעזיבתך וחוסר התכנון דפוסים מוקדמים, ובמובן הזהלא זזת בטיפול, משום שהיה קצר יותר. הכל בחיים הוא סדר עדיפויות. אנשים לוקחים הואה כדי לקנות דברים לנסוע לחו'ל וכו', ואם טיפול הוא מספיק חשוב אז רוב האנשים יכולים לממן טיפון פרטי או מוזל. לכן החלטתך מעוררת אם השיקול הוא רק כלכלי, ואם לא כדאי שתנסי להבין מה קורה לך יחד עם המטפל. כנראה הוא חושב שיש גורמים רגשיים ודפוסים משתחזרים ולכן גם לא רואה יעולות בתדירות נמוכה יותר.
אם במקרה שלך הדבר באמת לא אפשרי כלכלית, אז חזרי לפסקה א ולהחטותייך. ןאם כך הוא הדבר כדאי שתפני למרפאת לבריאות הנפש שם הטיפול חינם או לטיפולים מוזלים דרך קופת חולים או במכונים שמעסיקים מתמחים.
.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)