מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגם עורי גנטי מדכא מאוד דחוף..אלמוני15/01/2010
בזמן האחרון אני סובלת מדכאון קשה לגבי עצמי ובטחון עצמי נמוך מאוד
אני בת 23 . הדכאון הזה בא והול ךכל פעם מחדש..כבר ניסיתי לטפל בו אצל פסיכולוג...אבל זה לא עזר לי. הבעיה שלי היא שיש לי מחלה עורית בשם קרטוזיס פילאריס..פגם גנטי שנראה על העור בתור מה שמכונה חצ'קונים קטנים ואדומים מתחיל מגיל קטן מאוד ונמשך עד גיל מאוחר מאוד..במקהר שלי בכל הגוף...בכל מקום שמוציאים שערות זה אפילו גרוע ומכוער יותר..והמגע לא נעים בכלל אפילו נוראי...עד היום כל מי שנגע לי בעור רק הגיב בדחייה כמה שזה מגעיל וכמה שזה דוחה ושזה דוקר ולא נעים וכן הלאה..עם הייתי עם גברים בקושי יכולתי לתת להם אפילו לגעת לי ביד..אם הם נגעו הם נגעלו ואם לא הם הלכו מעצם העובדה שאני ככ סגורה פיזית ..וזה ביד רק..ובטח שלא הלאה מזה. זה הדבר היחיד שמונע ממני קשר..אני לא מצליחה להיכנס לקשרים אני מפחדת שאנשים יגעו בי ויגיבו בגועל בעיקר גברים..אני שונאת קיץ רק מעצם העובדה שצריך ללבוש חולצות קצרות..אני לא מסוגלת ללבוש גופיות ולא מכנסיים אפילו 3\4 אני מתביישת בעצמי ככ ואני מפחדת שאף אחד לא ירצה להיות איתי..אני בוכה מזה כל יום ביומו..אין לזה שום מרפא זה אמור ללות אותי עד סוף החיים...אני נואשת ומדוכאת..אני כבר לא יודעת מה לעשות אני בת 20 ולא הצלחתי ליצור אפילו קשר אחד בחיים שלי רק בגלל זה..זה בכל מקום פשוט..בכל פינה בגוף שלי כל פינה בגוף שלי אני מרגישה שזה פשוט דוחה לגעת..זה מונע ממני להיות להיכנס לקשר רומנטי ובטח שלא לקיים יחסי מין..אני לא יודעת מה לעשות..נואשת נואשת נואשת..בבקשה..אני מנסה לשכוח וברגע שמישהי עם עור חלק שזה רוב הנשים בעולם עוברת לידי ומנפנפת בגופייה שלה בא לי פשוט לחזור הביתה ולא לצאת משם אף פעם..ללבוש שרוול ארוך ולא להראות את עצמי לעולם..מה אני יכולה לעשות..אני בן אדם מאוד אינטליגנטי בלימודים והכל..אבל אני לא יכולה לצאת מהכלא הנוראי הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית,
גם סובלת17/01/2010עד שתקבלי תשובה מקצועית מרופא, בינתיים אנסה לעודד אותך בכך שגם לי יש את הבעיה הנוראית הזו, מרגישה ממש כמוך אך אני עליתי על פתרונות קלים שיכולים למזער את המראה. לדוגמא- שיזוף בשמש- אבל שיזוף של ממש ללכת כמה פעמים לים ולהשתזף חזק חזק- הנקודות פשוט נעלמות! כמובן שהן חוזרות לאחר שהשיזוף יורד, אבל לפחות לחודש חודשיים תוכלי ללכת עם קצר. אל תתיאשי, אני חוקרת כל יום את המחלה הזו הלכתי לכמה רופאי עור ונראה שלאף אחד אין פתרון אמיתי אבל יש אתר רשמי באנגלית, תרשמי keratosis pilaris ב google ותקראי שם על אלפי חולים במחלת העור הזו ועל הפתרונות הקלים שלהם.. רק לעידוד קל-כשהייתי בהריון זה עבר לי לגמרי! וחזר מיד אחר כך, אז כנראה שיש משהו שכן יגרום לזה לעבור, עוד לא עליתי על מה אבל אולי זה שתיה מרובה? כי כמות הנוזלים בהריון מוגברת מאוד- אז תנסי. בקיצור אל תתיאשי, בסוף נמצא פתרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בעור
רוני פרישוף17/01/2010שלום אלמונית,
אני מבינה מאד לליבך. צריך המון כוחות, אומץ וקבלה עצמית כדי להתמודד עם הבעייה, ולא ברור לך איך ומאיפה מגייסים כל כך הרבה משאבים.
כבר קיבלת כאן עצה ראשונית טובה מגולשת אוהדת. גם אני קראתי שהתופעה נפוצה, וניתנת להקלה בדרכים שונות. קראתי גם שהתופעה נרגעת עם חלוף השנים, וכך אני מקווה שיהיה גם אצלך.
אני בטוחה שברור לך, שהמלחמה שלך היא לא על מצב עורך, אלא בעיקר על זכותך המלאה לחוש אהבה עצמית ולזכות באהבת אמת, למרות הסימפטום שממנו את סובלת. את אדם שלם וראוי, עולם ומלואו, עם עולם פנימי, מחשבות ורגשות, עם אהבה ומיניות, ואני בטוחה שהרבה יופי פנימי, וגם חיצוני. מי שיראה את כל זאת, מי שתאפשרי לו להקרב ולגעת, אין לי ספק שיתגבר על הרתיעה הראשונית (בהנחה שהיא חייבת להיות כזו?) ויסתגל למצב.
רצוי שתמצאי לך מורה דרך רוחני (זה יכול להיות פסיכולוג, איש דת, איש רוח או כל דמות חכמה אחרת בעלת שאר רוח וחזון), שתעזור לך לתת משמעות לסבל ולחזק את רוחך. כאשר אנשים נותנים משמעות לצרות שלהם, הם יכולים לצמוח ולהתפתח מהם, ולהתחבר בקשרי חברות ואהבה עם הדומים להם.
דרך פורומים באינטרנט את יכולה לקבל הרבה הד וחיזוקים לאישיות שלך בלי החלק הפיזי. שם תוכלי לקבל עצה ותמיכה מאנשים שסובלים מבעייה דומה, ואולי כך גם להכיר פרטנר.
אם הדכאון קשה ועמיד, את יכולה להעזר בטיפול תרופתי אנטי-דכאוני. אולי הרגעה סימפטומית של המתח והדכאון תביא להטבה קלה במצב העור.
כל טוב לך ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן ...אבל....
אלמוני17/01/2010תודה לכן ..
כבר ניסיתי את כל הדרכי םשהוזכרו
מרופאי עור ומומחי עור פרופסורים למיניהם
תרופות משחות מורי דרך..שיזוף שגם לא עוזר לי ועד שעזרתי אומץ ללכת כמה פעמים לים גם זה היה לי מאוד קשה טיפולי לייזר שגם לא עוזרים לי כמעט
כל הפורומים למיניהם
כבר ניסיתי כל דרך אפשרית...וזה לא עובר..
וזה לא קשור לתזונה ככה שאי ןקשר בין שתייה מרובה לרמו תשגם על זה אני מקפידה ועל כל הטיפים למיניהם..
וההרגשה לא משתפרת היא רק הולכת ומתדרדרת..
כל פעם שאני רואה משיהי עם עור חלק אני רק מריגהש כיאל והועלם הזה לא פייר ואם רק היה לי עור חלק...רק קצת...
אני חלשה ואין לי ביטחון עצמי ואני לא מצליחה להתגבר על זה..כשמעירים לי על זה אני ישר נמלאת דמעות בעיניים ואני לא יכולה לקבל את זה...אני מרגישהש אני לעולם לא יהיה עם מישהו...והבטחון העצמי הנמוך שלי עוד יותר גורם לזה..איך אני יכולה לשפר אות ובנסיבות כאלה..אני מרגישה ככ רע..כל הקיץ כל החברותצ שלי מסתובבות עם מכנסיים קצרים וחצאיו תקצרות וגופיות ובגדים חשופים ואני באה עם מכנסי ג'ינס ארוכי םבקביעו תכדי ששום חלק בגוף שלי לא ייחשף חס וחלילה וחולה עם שרוולים לפחות עד המרפק כדי שלא יראו לי את הזרועות...אני מרגישה פשו נורא.בעיקר בקיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סובלת בדיוק כמוך,
גם סובלת17/01/2010אבל אני החלטתי שלא לתת לזה לגמור לי את החיים.. האם את רואה את עצמך ללא בן זוג ועם מכנסיים ארוכים גם בגיל 50? אם באמת הלכת לים, בטח ראית בחורות שמנות, מלאות ורידים, צלקות, סימני מתיחה ועוד.. והם לא שמות על אף אחד ונהנות! קל לדבר מהצד גם לי זה קשה, אבל אני החלטתי שאני כן הולכת לים ונהנית, אני עושה את זה רק עם חברה טובה שמודעת לבעיה, אז נכון אני לא אלך עם כל החבר'ה.. אבל שזופה אני אצא ולא אכפת לי מי רואה אותי כי הוא בטח לא יזכור אותי. הבעיה היחידה שלך היא הביטחון העצמי- עליו את צריכה לעבוד. תאהבי את עצמך, אין לך ברירה. ואם חס וחלילה היית נכה? ואם היו לך נמשים חזקים ומטורפים על כל הגוף גם בפנים זה היה עדיף? תגידי תודה שזו הבעיה ולא משהו אחר.. אולי זה איזשהו סימן בשבילך, אולי את לא צריכה ללכת חשוף. אבל מנסיון אני חייבת להגיד לך שאם את רוצה למצוא בן זוג, את חייבת לאהוב את עצמך לא משנה איך את נראית. תחשבי מה היית אומרת לבת שלך במצבך וכך תנהגי (דרך אגב זה תורשתי..). אני עד היום ביחסים אינטימיים עם בעלי בחושך בלבד.. זה מפריע לי מאוד וזה מפריע גם לו, אבל לפחות אני יודעת שגם אם הוא יראה.. לא אכפת לי הוא לא יעזוב אותי בגלל זה. לכי מנקודת התחלה שאת יפה וחכמה ומלאה בתכונות טובות שהעור זה דבר אחרון שצריך להפריע לך. אחרי שה"אחד" יכיר אותך ויתאהב בך, תאמיני לי- זה לא יפריע לו. יש דברים הרבה יותר גרועים, תתנחמי בזה. דרך אגב- לגבי השמש, האם אי פעם "נשרפת"? כי לי זה עובר רק שאני ממש ממש שזופה, הנקודות כאילו נכנסות פנימה. לגבי ההערות של אנשים- הדבר היחיד שהוציא אותי מזה הוא שאני בעצמי צחקתי על זה וככה לא נתתי להם זמן לרכל עלי. ז"א- חברה עוברת ואומרת "אוי מסכנה! מה קרה לך בעור?" מוכר לא? הכי מעליב בעולם.. התשובה של פעם הייתה- לא יודעת אולי אני אלרגית למשהו... היום אני עונה "כן זה העור הדפוק שלי.. מה לעשות נדפקתי" ברגע שאת מודה בזה, החברה שוכחת מזה.. וזהו במשפט הזה זה נגמר. בקיצור אני שוב חוזרת שבהריון זה עבר לי- ז"א שיש משהו ששונה בהריון שמשפיע על העור שכשאת לא בהריון- חסר לך או שיש לך עודף ממנו. אני עדין מנסה לחקור ולראות מה זה.. בואי נקווה שנצליח. ותחשבי חיובי, תחשבי כמה את יפה העור זה הבעיה שמתמודדים איתה בסוף. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"אנונימית" ו"גם סובלת"
רוני פרישוף17/01/2010אנונימית,
תגובתך הגיעה מאד מהר, וחוסמת כל אפשרות להגיע אלייך ולהושיט יד ("ניסיתי כבר הכל").
גישה כזו לא תקל עלייך, ועלולה להרחיק ממך אנשים שאוהבים אותך, מאמינים בך ורוצים לחזק אותך.
אני מקווה שעזרתה הכנה והגדולה של "גם סובלת" תורמת לך, ובהמשך תמצאי עזרה מקצועית או רוחנית שתקדם אותך.
ול"גם סובלת", נראה שהצלחת להשיג המון בחיים שלך, גם פנימית (בטחון ואהבה עצמית) וגם חיצונית. הלואי שתמשיכי להתפתח, ושאהבתכם תראה אור (תרתי משמע).
הרעיון להשתזף בעוצמה הוא בעייתי מאד. השמש מסוכנת. אני מכירה אישית אנשים שחלו בסרטן עור בגלל חשיפה מופרזת לשמש, וזו מחלה קשה. בנוסף, העור החשוף לשמש מזדקן מהר יותר ומקבל פגעים אחרים. אנא שמרי על עצמך! שום דבר לא שווה סיכון בריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה! האמת שאת צודקת לגבי
גם סובלת20/01/2010השמש אבל כשיש בעיה עורית כמו שלנו והיא משפיעה על מצב הרוח הביטחון העצמי אנחנו נהיות עיוורות ומוכנות לעשות הכל.. זו הבעיה. המון תודה על העידוד. ואני מאוד מקווה שסוף סוף מישהו גאון יעלה על תרופה לבעיה כי הוא ירוויח מלא כסף (40% מאוכלוסיית העולם סובלת מזה), ובינתיים נמשיך להסתכל על הדברים הטובים שיש בנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובלת מזה
שירה 2330/01/2010אין מילים. פשוט נוראי. צריך ללמוד לחיות עם זה. אם מישהו הצליח שיספר לי איך. מוכנה לעשות הכל כדי שזה יעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)