מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה אני מכשילה את עצמי?דובשנית23/01/2010
שלום רב,
אני בת 35, מחשיבה את עצמי ברת מזל ומוצלחת מאוד (בריאה, נשואה באושר + ילד מתוק, עבודה מספקת , ועוד). מאז שזוכרת את עצמי אני נאבקת במשקל. בעברי (גיל 15 עד 27) הייתי בולימית, אך פניתי לטיפול וכבר כ-8 שנים שאינני מקיאה והזלילות שלי מאוד מבוקרות.
א ב ל - מזה עשר שנים (מאז החתונה) אני משמינה בהתמדה... כמובן עושה דיאטה מפעם לפעם, מרזה מאוד יפה ולפני סיום התהליך מתחילה לקלקל ולהעלות הכל ++ בחזרה. לדוגמה - לאחר שילדתי את בני פניתי לדיאטנית לתוכנית של 12 מפגשים. עד מפגש תשע הכל עבד כמו שעון, רזיתי קיבלתי מחמאות וכו' ואז התחלתי לחבל... למפגשים האחרונים אפילו לא הגעתי למרות ששילמתי עבורם...
בכל שאר המישורים בחיי אני מאוד מתמידה ויסודית, עושה דברים עד הסוף, גם כשקשה (אני נחשבת לעובדת מצטיינת עם הישגים מעולים לאורך שנים, שהיו כרוכים בשעות ארוכות והתמודדויות קשות, הצלחתי להיגמל בכוחות עצמי מעישון של חצי קופסא ביום עןד בהיותי בצבא, ונגמלתי משתיית דיאט קולה וקפה, בנוסף אני מחשיבה את העובדה שהצלחתי להפסיק להקיא גם כהישג לא קטן) איך אוכל למצוא בעצמי את הסיבה לכך שאיני מצליחה לשנות את אורח חיי כך שאוכל לרזות ולשמור על המשקל? (מעולם לא הייתי רעבה במהלך דיאטה, תמיד הלכתי על תפריט מאוזן, מתון ובריא)
כל תובנה תתקבל בברכה. תודה מראש, דובשנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבק בהשמנה
רוני פרישוף25/01/2010הי דובשנית,
התובנה שאת מחפשת נמצאת בגוף השאלה. כנראה שאכילת היתר נובעת מצורך לא מודע להכשיל את עצמך. מדוע? רק לך הפתרונים. אולי מתוך חוסר בטחון, פחד מהצלחה, רגשי אשמה, נגד עין-הרע, תחושות ריקנות או שעמום, נטייה תלותית-התמכרותית, קונפליקט סביב נשיות ומיניות, יחסים מורכבים עם אמא (זהו דבר שבא פעמים רבות לידי ביטוי סביב הרגלי אכילה), בדיקה שאת עושה לבעלך עד כמה הוא אוהב אותך וכו'.
מכיון שאיני מכירה אותך, ואת הדינמיקה הנפשית שלך, לא אוכל לצערי להציע ניתוח יותר מעמיק וספציפי לגבייך.
מכיון שנעזרת היטב בטיפול בעבר, ואף הצלחת להיגמל מעישון ובולימיה (כל הכבוד!), כדאי לך לשקול לחזור לטיפול ולהמשיך את העבודה הפנימית הטובה. גם קבוצת תמיכה איכותית ומלוכדת תוכל לחזק אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינגו!!!
דובשנית26/01/2010תודה על התגובה, אכן יחסי עם אמי היו מאז ומעולם מורכבים בלשון המעטה (אני אפילו לא קוראת לה "אמא" מגיל מאוד צעיר) , ויש לה גם חלק לא קטן ב"טיפוח" מערכת היחסים הקלוקלת שלי עם אוכל (למה השארת בצלחת? וגם : עוד אורז? זה מה שבאמת חסר לך? אני (אמא שלי) תמיד הייתי רזה כמו מקל ודחפו לי אוכל, את(אני) כל כך שונה... ועוד פנינים שכאלה...)
רציתי לדעת האם תוכלי להמליץ לי על ספרות מקצועית בנושא? כדי שאוכל ללמוד יותר על מערך ה"יחסים עם אמא וענייני אוכל"?
(ברור לי שזה לא תחליף לטיפול פרטני עם איש מקצוע, אבל אני מאוד רוצה ללמוד את הנושא באופן כללי לצד טיפול אישי-פרטני)
תודה מראש,
דובשנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינגו!!!
דובשנית26/01/2010תודה על התגובה, אכן יחסי עם אמי היו מאז ומעולם מורכבים בלשון המעטה (אני אפילו לא קוראת לה "אמא" מגיל מאוד צעיר) , ויש לה גם חלק לא קטן ב"טיפוח" מערכת היחסים הקלוקלת שלי עם אוכל (למה השארת בצלחת? וגם : עוד אורז? זה מה שבאמת חסר לך? אני (אמא שלי) תמיד הייתי רזה כמו מקל ודחפו לי אוכל, את(אני) כל כך שונה... ועוד פנינים שכאלה...)
רציתי לדעת האם תוכלי להמליץ לי על ספרות מקצועית בנושא? כדי שאוכל ללמוד יותר על מערך ה"יחסים עם אמא וענייני אוכל"?
(ברור לי שזה לא תחליף לטיפול פרטני עם איש מקצוע, אבל אני מאוד רוצה ללמוד את הנושא באופן כללי לצד טיפול אישי-פרטני)
תודה מראש,
דובשנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי הורים-ילדים
רוני פרישוף27/01/2010הי,
לא עולה בדעתי כרגע ספר ספציפי בנושא. יש המון ספרות על הפרעות אכילה, והרקע הדינמי שלהן. למשל ספרו של איתן בכר "הפחד לתפוס מקום". נסי גם את "הדרמה של הילד המחונן" של אליס מילר, אשר אמנם לא עוסק בנושא האכילה, אבל מתאר יפה יחסי הורים ילדים במצב בו הילד צריך להכיל ולרצות את ציפיות ההורה.
אני מקווה שכעת, כאשר את עצמך אמא, תוכלי למצוא בתוכך מקום לתיקון, פיוס, ואולי סליחה וחמלה. ואם לא כלפי אמא, לפחות כלפי עצמך, כדי שתוכלי להפסיק להעניש/לפצות את עצמך דרך האוכל.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דובשנית27/01/2010תודה רבה על ההפניות וההמלצות
אכן, אני מקווה שאוכל לגייס ולמצוא בתוכי את הכוח והנחישות לפתור את הקונפליקטים שלי עם עצמי , ואולי אז יהיה לי קל יותר גם להשלים עם ולסלוח באמת לאמי.
אני בטוחה שבכך אתרום רבות לעצמי ולמשפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)