מרגישה חסרת תועלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מרגישה חסרת תועלת
    גליה
    26/01/2010

היי,

אני במצב של "המתנה" עד שאני מועזבת מהעבודה.
    הגעתי לתפקיד שאני לא בנויה אליו (למרות שעל פניו זה היה נשמע לי מתאים) וכעת לאחר החלפת הנהלה, החליטו לומר לי שלום.
    הלכו לקראתי בכך שקראו לי ואמרו לי שזה אישי ושמאוד אוהבים אותי ולכן עד עזיבתי הם יאמרו לאנשים מה שאני מעוניינת שידעו.
    (כלומר אף אחד לא יודע שאני מועזבת אלא חושבים שאני עוזבת) זה יצא טוב כי אני עוברת דירה עוד חודש וזה התירוץ שלי, שהבית החדש שלי רחוק מדי לכן אני עוזבת.
    (הסיבה להמתנה בעזיבה היא מציאת מחליפה וחפיפתה).

לפני עבודתי הנוכחית עבדתי 5 שנים בארגון דומה והייתי מצויינת. תמיד מוערכת תמיד נחשבת, עובדת מצטיינת.

כאן אני כלום. עברה שנה פה שניסיתי לתפקד כמו שצריך אך הצלחתי רק בחלק מהמשימות.
    כעת בזמן ההמתנה אני כמו סטטיסית יושבת במשרד (יש לי תפקיד בכיר יחסית) ומרגישה אפסית.
    רואה איך סביבי מתקדמים, איך אנשים משפרים את התנאים שלהם ואיך אף אחד לא תופס ממני כבר אוטוריטה לשום דבר.
    מעבירה את הימים עד מעבר הדירה...

הבטחון העצמי שלי נמחץ.
    אני מבוהלת ומרגישה חדלת אישים. איך הגעתי למצב כזה? אני בת 30+ אם לשני ילדים אחת שבכל משרה הייתה תמיד טובה. גם אם לא מצטיינת- אז בהחלט מוערכת.
    וכאן- כלום.
    כולם נורא מחבבים אותי, אך מבחינה מקצועית- נאדה.
    מן הסתם אצטרך לחפש עבודה חדשה (עוד לא התחלתי. אני מקבלת פיצויים ומעוניינת לנוח קצת לפני תחילת החיפושים).

איך מעלים חזרה את הבטחון העצמי? איך לא נופלים למרה שחורה?
    מה שמחזיק את ראשי מעל המים הם כדורי הציפרלקס שאני נוטלת. אבל אני פוחדת שהייאוש מחכה לי בסיבוב...

אשמח לעצה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה חסרת תועלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיבות חיצוניות והרגשה פנימית

רוני פרישוף
    27/01/2010

הי רוני,

נשמע שהבטחון העצמי שלך והזהות האישית שלך נטועים בעיסוק שלך. אם את מצליחה, את מרגישה שווה וחזקה, ואם לא, את מרגישה לא שווה וחלשה.

כמובן שהצלחותינו המקצועיות משפיעות על ההרגשה, וכמובן שמצב המתנה חסר תועלת לא עושה טוב לאף אחד, אך בכל זאת כדי לחיות באיכות חיים טובה יש צורך בחווית עצמי שלמה ורציפה, שעומדת בטלטלות של משברים נקודתיים. עלייך לדעת מי את ומה את שווה, גם (ובמיוחד) בתקופות של שפל ומשבר.

הציפרלקס הוא טיפול סימפטומטי בדכאון וחרדה. הציפרלקס אינו מחזק את העצמי או פותר בעיות של בטחון עצמי וערך עצמי. במקרה שלך, נשמע שאת נאחזת בתרופה באותו אופן שבו את נאחזת בהצלחה תעסוקתית: דרך חיצונית כדי לתחזק את הדימוי העצמי. גם דירה חדשה ועבודה חדשה, טובות ככל שיהיו, לא יעשו עבורך את העבודה הנפשית הנדרשת.

נצלי את המשבר כהזדמנות ללמוד על עצמך, לצמוח ולהתחזק. הפעם מבפנים, ולא מבחוץ. טיפול נפשי הוא המענה הנכון למצב, ולא טיפול תרופתי (אלא כעזר נלווה לטיפול נפשי).

בהצלחה בהמשך הדרך, ובעיקר במסע הפנימי שמצפה לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו