מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות בן הזוגהגר04/02/2010
בן זוגי הוא בן 60 וחצי,אנחנו יחד מזה שלוש שנים,גרים יחד בדירה,במשק בית משותף,הוא מעניק הרבה אהבה,חברות וחום,אוזן קשבת,ומגשים תמיד את בקשותיי,בנושא אחד התנהגותו מוזרה,הוא מפלרטט עם כל נערה צעירה,בטלפון,מאחורי גבי,בנכחותי,מפלרטט עם מלצריות,קופאיות,מוכרות,זה מאד מביך,סוקר בריכוז רב כל מחשוף,והעיניים שלו לא מביטות בי אלא על כל הנשים מסביב.אני מנסה להתנהג כמוהו,כדי להראות אדישה ,אבל זה לא עובד,מפני שזה מאולץ ולא אמיתי מבחינתי. זה מאד מביך,אני שואלת את עצמי אם יש לו רגשות אלי,למה הוא מתנהג כפי שהוא מתנהג,כשאנחנו אוכלים במסעדה,הייתי רוצה שיתמקד בי ולא במלצרית,שלא ישאל אותה שאלות אם היא זקוקה לעזרה,ויספר לה כל מיני סיפורים אישיים.חשבתי שאחרי כל השנים-שהוא היה בודד,גר לבד בדירתו,חיפש בת זוג בנרות.חשבתי שהוא יודע מה רצונו,אז למה שסוף סוף מצא אשה כלבבו ,הוא צריך כל הזמן לפלרטט עם אחרות. בתודה מראש הגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגל מגונה
רוני פרישוף06/02/2010שלום הגר,
ראשית אני שמחה בשבילך שיש לך זוגיות חמה ומעניקה, ומאחלת לך להנות היטב מחצי הכוס המלאה (נשמע שיש אפילו יותר מחצי).
באשר לחצי הריקה, אכן ההרגל של בעלך לא נעים, ועוד יותר מכך מעמיד אותך במצב מביך.
בגדול, אפשר להגדיר את התנהגותו כ"הרגל". הרגלים הם דפוסי התנהגות שהתחילו באופן אקראי או כדי לענות על צורך מסויים, ומאז התקבעו והתייצבו וקשה מאד לשנותם. לא תמיד יש הגיון בהרגל, ולעיתים ההגיון אפילו אומר להפסיק והבנאדם לא מסוגל. לדוגמא - עישון. זהו הרגל שאולי בראשית הדרך מספק צורך בהשתייכות חברתית, או צורך בהרגעה עצמית, ואח"כ קשה להיפטר ממנו למרות שהאדם יודע שהוא מסכן את חייו, ומרעיל בעישון פאסיבי את היקרים לו ביותר (לרבות ילדיו).
במילים אחרות, נשמע שטוב לו איתך, שאת האישה של לבבו וחייו, אך יש לו שהרגל שהתקבע, שכבר אינו מספק צורך ממשי, או שמספק תדלוק רגעי לאגו הגברי.
הרגלים קשה מאד לשנות, אפילו בטיפול פסיכולוגי. את יכולה לשתף את בן זוגך בתחושתך הלא נעימה, לבקש ממנו לאפק את עצמו, אך עפ"י מה שאת מתארת הסיכוי שזה ישיג תוצאות ממשיות מוטל בספק.
כאן עלייך לעשות חשבון נפש ולהחליט האם את מוכנה לחיות עם זה, ואיך. אבין אותך לחלוטין אם תחליטי שזה לא מתאים לך. מצד שני הייתי תומכת לגמרי בהחלטה להישאר, יש הרבה גברים פלרטטנים הנשואים באושר (וגם נשים, אגב). אבל אז תצטרכי ללמוד להתעלם, להתייחס בהומור, לא לקחת אישית, לגלות אמפתיה מסויימת לצורך הבלתי מתכלה שלו לתדלוק לגבריות לקראת הזיקנה, ולעיתים לנסות לשים גבול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)