מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שם האדםאיציק04/02/2010
בס"ד
שלום.
אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא שמעסיק אותי.
מהו התפקיד של שם האדם על התפתחותו הנפשית (אם בכלל)?
מהם ההשפעות הפסיכולוגיות (ולא הנורמולוגיות) שיכול להיות לילד/ לאדם בעקבות השם שלו (אם בכלל)?
תודה רבה. איציק.
נ.ב.
איפה אפשר למצוא חומר בהרחבה על הנושא? (עדיף מקוון).
תודה רבה. איציק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעזרת השם
רוני פרישוף05/02/2010שלום איציק,
שאלה מרתקת!
כמטפלת בניצולי שואה, אני מכירה את הנושא מהזוית של דור שני לשואה. אני רואה כי בני הדור השני לשואה אשר נקראו על שם קרוב משפחה שנספה, מפתחים את זהותם במידה רבה סביב הסוגייה הזו, וכל הרגשות והמטענים הנקשרים אליה.
תוכל לקרוא עוד על הסוגייה המעניינת הזו בספרה של דינה ורדי "נושאי החותם".
יש עוד הרבה נושאים רלוונטיים, כמו: עד כמה השם "רגיל", "מיוחד" ואף "מוזר", האם השם מזהה מגדרית (שם מובהק של בת או בן) או "יוניסקס", האם השם אופנתי או מיושן, האם השם מזמין יצירת כינויי חיבה או כינויי גנאי, האם לשם יש קונוטציה דתית, לאומית, האם השם משדר ציפיה (כמו "יפה" "נדיבה" "עוז" וכיוב) וכיוב'...
כל אלו משפיעים על עיצוב הזהות (מי אני, מה ציפיות ההורים ממני, איך החברה רואה אותי).
אם מישהו מכיר ספרות נוספת בנושא, אשמח גם אני לקבל המלצות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)