על גבולות בטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• על גבולות בטיפול
    אדווה
    07/02/2010

שלום!
    אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי מזה כשנתיים עקב קשיים על רקע משפחה שהביאו לקשיים רגשיים אישיים...עם הזמן אני חשה כי הטיפול באמת תורם לתמיכה והערכה שלי .אני אשמח אם תוכלו לענות לי על 2 שאלות:
    אחת מהסיבות שאני בטיפול היא שקשה לי .חסרות לי מיומנויות חברתיות ואני עם הזמן משתפרת אבל חסר לי בעיקר מגע ,חיבוק של מישהו ,סתם ככה שיתמוך בי לרגע שאני ארגיש חיבוק של איכפתיות.אין לי כרגע ממי לקבל את זה ..אין לי את זה שנים:(
    אני מוצאת נחמה ,תמיכה וצמיחה אצת המטפלת(קשה לי עם המילה הזת נשמע לי סיעודי..מעדיפה לומר פסיכולוגית...)אבל אני ממש חוששת כי אני מרגישה שאני נעשית תלויה בה,כל שדבר שקורה אני רוצה לספר לה ,לטוב ולרע.לא תמיד זה מתאפשר כי עד שמגיע הפעם בשבוע כבר קורה משהו אחר כך שתריך לווצר על מה לספר...ואני מוצאת את עצמי אמנם מודה שיש לי אותה ,גם אם זה עבור כסף..היא מקסימה,תומכת ומכוונת.אבל כאמור אני חוששת שאני ניקשרת אליה יותר מדי.כי אני מודעת שזה חסר לי בחיים ,זה שמתיחסים ומישהו שאני מצליחה לדבר איתו הכי אינטימי.קשה לי עם אותם פעמים שאני לא יכולה להמתין עד הפגישה ושזו לא חברה שהכי פשוט ולהרים טלפון .אני יודעת שהיא לא חברה ויש לי גבול אבל זה קשה...!אז אני לא יודעת איך להתעלות על זה...אני גם מרגישה שהתקדמתי אבל עדיין יש לי לעבור איתה אעל דברים שלי וכבר חודשיים שהגברתי לפעמיים בשבוע ואישית זה מאוד תורם ומזרז אבל גם גורם לי להיקשר עוד יותר וקשה עומדת מולי העובדה שאזכור שהיא בתפקיד ולא חברה זה משגע אותי כי אין לי מישהו אחר שיקשיב ויתמוך.אז אני בעצם שואלת:
    1.איך לעבור את הקושי ה זה,בין הכייף שיש לי אותה לבין הגבול שהיא לא חברה.?איך לא להיות תלויה ברצון להתקשר ?איך לא לשבת ולחשוב הרבה אם הייתי רק יכולה לדבר איתה עכשיו? אני לא רוצה לדבר איתה על זה כי אני חוששת שזה ישנה אח"כ דברים או יחס ...בקיצור לא רוצה לאבד אותה.
    2.בהקשר למה שרשמתי ממש בהתחלה ,האם כשאני אצלה וקשה לי עם נושא שממש בא לי לפרוק אותו אבל קשה לי ואינני בטוחה ...האם אני יכולה לבקש ממנה חיבוק,כזה שארגיש מספיק נתמכת ומוגנת לפרוק אותו?לא משהו אימהי אלא רק לצורך תמיכה ?בחיים לא העזתי לבקש ממנה אבל אני כל כך צריכה.וחוששת שכמו בסעיף הקודם זה לא יהרוס לי....מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על גבולות בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום

הדס
    08/02/2010

אנונימית שלום,
    בתור מטופלת, שחוותה את אותה הרגשה או משהו דומה לאותה הרגשה, אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי, בתיאום עם המטפלת: קניתי מחברת קשיחה, וכתבתי שם את כל המחשבות והרגשות שלי, ואח"כ, בפגישות עצמן, שוחחנו על מה שכתבתי, במידה ורציתי (לפעמים עצם הכתיבה הייתה משחררת מספיק).
    מה דעתך?
    מקווה שעזרתי.
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדס

אדווה
    09/02/2010

הי ותודה על תגובתך!
    לי אישית זה נשמע מ-מש מביך ! אפשר שארשום את תחושותיי אבל אין מצב שאביא ואקריא את זה ..אני מדברת על תחושות של חיבה אליה,של תלות,של רצון להיות, ולדבר איתה כמו חברה זמינה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש חבר/ה

יפעת קלוש יגל
    11/02/2010

שלום אנונימית

אכן בדידותך קשה, וכמיהתך לקשר אינטימי חיבוק ומגע מובנת מאוד.
    הפסיכולוגית שלך לא יכולה להיות תחליף לחיים האמיתיים, ומדברייך עולה שחסרים לך קשרים חמים ותומכים במציאות. דברי על כך עם המטפלת ונסו לחשוב מדוע את חייה בחסר כל כך גדול. לעיתים קבותה טיפולית במקביל לטיפול אישי יכולה להיות מאוד יעילה בנושאים של קשר בין אישי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימית

הדס
    12/02/2010

אם את רוצה, צרי עמי קשר בכתובת המייל: [email protected], אולי נוכל להיות כאן אחת בשביל השנייה (בגבולות הוירטואליים לפחות). גם אני זקוקה לחברה, כמו שכתבה הפסיכולוגית, ואולי נוכל לספק את הצורך הזה האחת בשביל השנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה

חנה
    14/02/2010

אשמח להצטרף לקבוצה אם זה אפשרי..אני מטופלת כבר 3 שנים ומרגישה את אותם הדברים בקשר עם המטפלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו