מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערב טובקספר10/02/2010
יש לי שאלה קצת ארוכה ומסובכת.
ידידה שלי המליצה לי, שאספר להוריי שאני נוטלת כדורים נגד דיכאון.
לא כול כך רציתי כי אני בכלל לא מרגישה קרובה אלהם .
אני הכיבשה השחורה בבית , ואימא שלי לא התביישה להגיד לי, שהיא מתבשיית באיך שאני נראת, .ובגלל זה היא לא רוצה להראות איתי בציבור.
ליפני כמה ימים סיפרתי את זה להוריי , ולא הפתעתי מתגובתם.
אימא שלי , כמו8שאומרים שרק אימא יכולה לדאוג, רק שאלה אותי אם הלכתי לרופא או פסיכיאטר,
שאלה אותיכמה זמן , וזהן! לא איך את מרגישה , אם יש משהו שהיא יכולה לעשות, וכו...
פשוט כלום!!
למעכט זה שהיא אמרה לי , שהיא רוצה להראות לי כתבה בנושא חשיפה לשמש ודיכאון ,ואבא שלי אמר לי שזה ממש אמיץ שאני עושה את זה .
שאלה ראשונה היא ,האם לדעתכן, זו היתה שגיאה לספר להוריי , כי אני מעל גיל 18 , ואני לא מחוייבת כמובן.
שאלה שניה . לאימא שלי יש נטייה , להביך אותי בכוונה בציבור , בשביל להשיג דברים .
זה לא כמו כול הורה שרוצה את טובת ילדו, אלה בצורת השפלה.
למשל היא יכולה להגיד ליד חברה שלה , משהו אינטימי עליי כדי לגרום לי לשנות משהו .
אפילו אבא שלי אומר שזה התעללות , והיא מודה, שזה בכוונה לשנות אצלי דברים , שמעל גיל 18 אין לה זכות בכלל להחליט עליי .
כמו למשל צורת הלבוש שלי , הדרך שבה אני מנהלת את חיי.
אוקי ,היא יכולה להמליץ, לייעץ מה נכון , אבל להשפיל בשביל להשיג?
אז השאחלה השניה שלי היא, אם אולי לא עשיתי שטות, היא יכולה להשתמש בזה נגדי , ואיך מלבד לדבר איתה אפשר למנוע את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
קספר10/02/2010רק הערה , אבלך זה יותר האהרה לעצמי .
נכון כתבתי משהו \על אימא שלי משהו כמו היא לא תחליט עליי ?
אז זה נשמע לי , כמו אחת שגיל ההתבגרות מדבר מגרונה .
טוב אני מעל גיל 29 . השאלה השניה שלי היא , איך אני עוזרת לעצמי ,לצאת מהמב שבו אני שרויה?
אני הולכת לעבודה , ישנה ,לאחר מכן ויושבת על המחשב עד הערב !!!
לא מנקה את הבית, לא מבשלת, ובנוסף , המביך מכול הוא שבעלת הבית דפקה לי עכשיו על הדלת,
ושאלה מה עם השכר דירה .
לא שילמתי לה מה1 לחודש , היום ה10 נורא לא נעים לי ממנה .
אני צריכה להתכוננן לשני מבחנים , , ולהגיש עבודבה שהדחייה שלה מהמרצה , כבר עברה מזמן את תוקפה . ואין לי כוח!!! לא כוח פיזי ,אלה כוח נפשי .
מה לעשוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ,זו שאלה כול כך קשה שמתעלמים ממנ
קספר11/02/2010מה זו שאלה כול כך קשה שדורשת התעלמות?
מצד אחד לא הייתי רוצה להכריח אף אחד לענות לי אם הוא לא נעוניין.
מצד שני חוסר יחס גם קצת מעליב לא ?
טוב אם מתחשק לכם , אשמח אם תתנו לי עצה , ואם לא מתחשק, אז גם טוב ,תודה .
רק היה יותר נעים לי אם ההיתן כותבות לי , אנו לא יודעות מה לענות לך .
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עם אמא
יפעת קלוש יגל11/02/2010שלום יעל
אכן לקח קצת זמן לענות, ושוב עולה פגיעותך ואכן בצדק, אימך שאמורה לתמוך בך ולחזקך מעליבה אותך ופוגעת בך. בכל מקרה את לא היחידה שלא הספיקו לענות לה וצר לי על כך.
אינני יודעת אם זה נכון לספר לאימך, אך נראה לי שחשוב שלא תתביישי בעצמך ובמעשייך.
יחסים עם אימך נשמעים קשים ומרוכבים, ומשפיעים מאד על חייך, אולי גם על הדיכאון.
לא ברור כמה זמן את לוקחת תרופות ואם זה משפיע, בכל אופן הטיפול יהיה הרבה יותר יעיל ביחד עם שיחות. אם את סטודנטית פני למרכז התמיכה והייעוץ שם יש טיפולים מוזלים.
עבודדה פנימית והתחזקות יעזרו לך להמשיך בחייך בדרך בונה ויעילה יותר, אימך שלך נראה לא מסוגלת לחזק אותך, וכדאי להכיר בכך, להשלים ולהמשיך בחייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)