לאיזה טיפול אני זקוק!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לאיזה טיפול אני זקוק!!
    SABAMOMO
    13/02/2010

רציתי לשאול את רבותי המלומד ים האם האופציה של טיפול בהיפנוזה יכול לעזור במקרה שלי!
    בספטמבר 2008 נפגעתי בתאונת עבודה כנהג אוטובוס כשעליתי לאוטובוס שלי ששיך לחברת דן איך אממש זכויותי אצל הגופים הגדולים אולי אדוני יודע להסביר לי
    אני כבן 58 נהג אוטובוס בשנים האחרונות בספטמבר 2008 נפלתי בעלייתי לאוטובוס נהייתה אמטומה בשוק רגל שמאל האמטומה התנפחה וכנראה שקבלתי חבטה בראש כל מה שאני זוכר הוא כוכבים עם שובלים באמצא היום, האמטומה ,נשאבה ונותחה בקופ"ח ,כתוצאה מהתאונה הייתי חייב לקבל תרופות לכאבים בכל הגוף, התרופות כנראה גרמו לי לפריחה חום פצעים בכל הגוף גירודים עזים עד היום ! ולאחר בדיקות בבית חולים פרופסור קיויתי אמר שלא יודע איך הגוף מגיב!
    טופלתי ע"י אורטופד ששלח אותי לרופא עור ששלח אותי לפסיכיאטר !
    ומשם נשלחתי לאישפוז בבית חולים תל השומר מחלקת עור ! ואחרי כן טיפולים פסיכיאטריים
    ופסיכולוגיים עד עצם היום הזה, ועכשיו נשלחתי ע"י פסיכיאטר של המלל לאבחון נוירופסיכולוגי,
    אני סובל מPTSDּOCD לוקח תרופות ציפרלקס 20מ"ג פרפנאן4 וואבן ,בןנדרומין,וויאפקס 150 הטיפול נמשך אך את ההטבה אני עדיין לא רואה , אני חי מקצבת ביטוח לאומי לא עובד ולא מקבל שכר ממעבידי שכשחלפו 3חודש מהתאונה הפסיק לשלם עבורי ,
    אפילו לביטוח מיבטחיםוועדות הביטוח הלאומי נתנו לי 40 אחוז נכות זמנית 20 מהם פסיכאטרי ואני נשלח מידי חודש לרופא אחר אם זה רופא עור או פסיכיאטר וקבלתי עכשיו זימון לנוירופסיכולוג לאבחון
    האם כבודוך יכול הלהסביר לי אם בכתב או בע"פ מהם זכויותי
    במדינה שאני משלם לביטוח הלאומי יותר מ40 שנה ,ומהו האבחון הזה?אני סובל מזה זמן רב מפחדים צעקות ,מריבות,וויכוחים, התפרצויות זעם,אין שמחת חיים ואין חשק למין בכלל ,אין חשק למפגשים חברתיים,כל פגישה שיש לי אני חייב להתכונן נפשית מה לעשות איך כמה ולמה אני חייב בשעורי בית בכל דבר ובלילות לא ישן מתעורר בבעטה מכל פיפס אם חלילה אישתי נוחרת אני מתעורר בפחד ולא יכול לחזור לישון עד הבוקר , וקראתי את הכתבה על צליפת שוט ו PTSD כל מילה שכתובה ן היא ממש אני, ואולי אולי טיפול בהיפנוזה יעזור לראש שלי לאחרונה קיבלתי טיפולים בבית חולים אברבנל בסוף המכתב היא כותבת כך ,,,,התחלת ציטוט,,,,, מהתרשמותינו לאורך המיפגשים איתו אפשר לציין ששלמה חווה את פגיעתו "כאסון," יש לו סיוטי לילה איך שהוא נופל לתהום יחד עם האוטובוס ומידי פעם שומע קולות זעקה רואה צללים ומצבו הרגשי והנפשי די מעורער מאד הושפע מהתאונה הוא כולו עסוק בפגיעה הוא בוואדי סובל ונדרש לו תהליך טיפולי ושיקומי מאסיבי כדי להחלים!!!סוף ציטוט,
    בתודה מראש חן חן על תשומת הלב MANOSSS

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה טיפול אני זקוק!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהיפנוזה בפוסט טראומה

רוני פרישוף
    14/02/2010

שלום לך,

אני כואבת יחד איתך את הסבל והייסורים המתמשכים, על לא עוול בכפך. החיים יכולים להיות מאד לא הוגנים, ואף רעים. טוב שאתה מטופל בכמה מסגרות. אני מקווה שתגיע ישועה ומנוחה לנפשך.

שיטה מקובלת לטיפול במצב כמו שלך נקראת EMDR. קרא על כך ברשת, ושאל את מי שמטפל בך האם זה יכול להשתלב.

לגבי היפנוזה, גם היא יכולה לתרום.

הטיפול בהיפנוזה מסתייע במצב תודעה מיוחד, כדי לעשות הבנייה מחודשת של החוויה הטראומטית. כאשר ההבניה הזו מושגת, חוויות אחרות, ריגשיות ביום יום, מקבלות פחות חשיבות וחרדה משהיו מקבלות קודם לכן (למשל, רעש פתאומי לא יגרום לתגובת חרדה קטסטרופלית).

בעזרת היפנוזה, ניתן לשנות את התפישה של האירועים כך שיתפשו כפחות מאיימים על השלמות הגופנית והרגשית. המטופל יבין שהוא אומנם לא שלט בכל מרכיבי הטראומה אך היו לו חלקים שהוא כן שלט עליהם. ההיפנוזה עוזרת לחבר אותו לתחושת כוח שהייתה לו ולהתעודד שיוכל להשתמש באותם כוחות גם ביום יום.

היפנוזה יעילה בהקניית כלים לרגיעה. המהופנט לומד לשלוט בתחושת החרדה והמתח שיש לו בעת שהוא נזכר באירוע או אף ביום יום. בעיתיות משבר המטופל יוכל להרגע על ידי אמירת מילה את ביצוע תנועה מוסכמת מראש.

הטיפול בעזרת היפנוזה בטוח ויעיל אולם מחייב אישור, רישיון מיוחד, ויש לדרוש אותו מהמטפל שהולכים אליו לשם טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו