אני צריכה עצה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני צריכה עצה...
    מישהי
    21/02/2010

אני בנאדם שרשמית כן יש לו חברים. זאת אומרת כן יש לי למי להתקשר
    אבל אף אחד מאלו לא נחשב כחבר טוב שלי. חברה שלי טובה עברה לצפון הארץ והקשר נותק
    חוויתי אכזבה ממספר חברים קרובים מס' שנים טובות... שכרגע אנחנו לא בקשר.
    בנוסף, אני חשה נורא כיוון שאני שוהה המון זמן בבית אינני יוצאת כלל וכלל.

אתמול אמא שלי אמרה לי משהו שפגע מי והוריד עוד יותר את הערך עצמי ואת הביטחון העצמי.
    היא זרקה לי הערה:" את איש בקופסא" אין לי הרבה עם מי לשוחח על מה שאני מרגישה
    והיא חושבת שכל זה שטויות ומסרבת לשמוע. היא צינית איתי ולועגת לי בדברים האלו... קשה לי איתה. בעבודה שלי אני מרגישה שאני לא אהודה הרבה פעמים יכול להיות זה משהו שאני מדמיינת אבל כך אני מרגישה. הרבה פעמים קשה להתחבר לאנשים, קשה לי ליצור קשר עין. אני מפחדת שמסתכלים לי בעיניים ורואים בנאדם רע לא נחמד לא חביב.
    אני מאוד מתוסכלת מזה.... אין לי אפילו חברה טובה לשוחח. אני מרגישה לבד הרבה פעמים.
    אני מנסה לשמוח מהדברים הקטנים אבל זה קשה כי כל דבר קטן יכול לערער אותי. זה באמת כואב...
    ואף אחד לא מבין אותי.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה עצה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי עם קרבה

יפעת קלוש יגל
    23/02/2010

שלום לך

נשמע שיש לך קושי עם קשר יותר קרוב ואינטימי. את חוששת מה יגלו עלייך, וכנראה את בעצמך לא חושבת על עצמך דברים טובים, והדימוי העצמי שלך פגוע. לעיתים אנשים נמצאים בקונפליקט , מחד הם מאוד רוצי ק/ר ואידך הם מאוד מפחדים ממנו מכל מיני סיבות, חלקן קשורות במה שכתבת, אבל גם מתוך חששש מביקרת מדחיייה וכו'
    מהתרשמותי יש לך קושי משמעותי ביחסים בין אישיים, שילווה אותך גם בהמשך אם לא תטפלי בהם. נשמע מדבריים שאת סובלת מכך, וחבל.
    טיפול פסיכולגי יכול מאוד לסיע לך לשקם את הערך העצמי ולפחד פחות מקרבה ואינטימיות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

מישהי
    24/02/2010

האמת היא שאני לא חושבת שיש לי קושי ביחסים בינאישיים אני דווקא כן יכולה להצליח
    הבעיה היא שאני חוששת ומפחדת להתאכזב וזה גורם כנראה להישאר בבית ופחות ליזום מפגשים וכו'... זה שהערך העצמי שלי פגוע זה בטוח.. משהו לא יושב לי טוב.

יכול להיות שזה יתרום לי למשהו הטיפול אבל מאוד קשה לי להאמין היה לי חשוב להתייעץ
    בנוסף המפגשים יקרים ואין לי אפשרות לממן את זה. טוב שיש פורום כזה.

אני מפחדת שזה ייפגע בעתיד. אני מפחדת שמשהו אצלי לא בסדר. יש בי את החוסר ביטחון הזה בכל דבר ....
    אוף...אני אגיד לך לפעמים כשאין לי חיבור עם אנשים אז... אני מאשימה את עצמי. שאולי אני משעממת מידי או משהו בסגנון. ולאחרונה התחלתי להבין שבעצם אני זו שיכולה לא להתחבר לאותו בנאדם. הבעיה היא... שאני מוצאת את עצמי לא מתחברת להרבה אנשים וזה גורם לי לתהיות בנוגע לעצמי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוזל

יפעת קלוש יגל
    27/02/2010

שלום
    טיפול בחינם יש במרפאות לבריאות הנפש ומוזל בקופות החולים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אינה
    05/03/2010

ההתייחסות של אמא שלך נשמעת מאוד מתסכלת. במקום לעודד אותך היא מבקרת אותך על הקשיים שלך. נסי לראות את זה כבעיה שלה ולא שלך.
    אני מציעה לך לבדוק בצעדים קטנים את החששות הגדולים שלך. את אומרת שיש לך חברות להתקשר אליהן אבל אף אחת מהן לא חברה טובה.. אנשים לא שומרים על קשר עם מישהו שהם לא מחבבים. יכול להיות שאת זאת שיוצרת את הריחוק והן יושבות מהצד השני ולא מבינות למה את שומרת על דיסטנס. חברות כאלו הן נקודת התחלה טובה. הן כבר שם, הן בטח רוצות בטובתך ולא יפגעו בך (תקני אותי אם אני טועה) ואת יכולה לעשות עליהן ניסויים- לנסות לשתף קצת יותר ממה שנדמה לך שמעניין אותן, להציע מפגשים גם אם נדמה לך שזה לא רצוי, בטח תופתעי לטובה. וגם אם לא יצאו מזה חברויות נפש, לפחות תוכלי לראות שזה לא בגללך וזה יחזק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אינה
    05/03/2010

ההתייחסות של אמא שלך נשמעת מאוד מתסכלת. במקום לעודד אותך היא מבקרת אותך על הקשיים שלך. נסי לראות את זה כבעיה שלה ולא שלך.
    אני מציעה לך לבדוק בצעדים קטנים את החששות הגדולים שלך. את אומרת שיש לך חברות להתקשר אליהן אבל אף אחת מהן לא חברה טובה.. אנשים לא שומרים על קשר עם מישהו שהם לא מחבבים. יכול להיות שאת זאת שיוצרת את הריחוק והן יושבות מהצד השני ולא מבינות למה את שומרת על דיסטנס. חברות כאלו הן נקודת התחלה טובה. הן כבר שם, הן בטח רוצות בטובתך ולא יפגעו בך (תקני אותי אם אני טועה) ואת יכולה לעשות עליהן ניסויים- לנסות לשתף קצת יותר ממה שנדמה לך שמעניין אותן, להציע מפגשים גם אם נדמה לך שזה לא רצוי, בטח תופתעי לטובה. וגם אם לא יצאו מזה חברויות נפש, לפחות תוכלי לראות שזה לא בגללך וזה יחזק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו