מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נטולת כוחותרוית22/02/2010
אני בהריון כרבע חודש שמיני...
מתחילת ההריון אני בשמירה או שאישפוז עקב סכנה של קרעית רחם.הייתי אמורה ללדת בניתוח שבוע הבא.
אבל ביום שישי היתה הערכה והוחלט שאין סיבה למרות המצב ליד מוקדם ולכן קבועו לעוד חודש.
קשה לי מאוד עם ההחלטה למרות שהיא טובה לעובר אבל הייתי ככ מוכנה ללדת מוקדם התכוננתי נפשית לכך ופתאום אומרים לי משו אחר,אני לא מפסיקה לבכות מאז.לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני מרגישה אבודה קשה לי.
לא חשבתי שאני לא אוהב את ההריון הזה ואת הילד עוד לפני שהוא נולד...מה דם שאני במתח אם יש לו תסמונת דאון בגלל ממצאים נדירים שמצאו אצלו.
איך אני משנה פזה איך אני מרימה את עצמי ועוזרת לעצמי?לחייך?להפסיק לבכות ולקבל באהבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
רוני פרישוף22/02/2010שלום רוית,
לא ציינת האם זהו הריונך הראשון, מתוך הדברים אני מניחה שכן.
הורות היא עסק לא פשוט.. לצד אושר, שמחה, מלאות וסיפוק שהיא מביאה עימה, הורות היא לרוב גם מאד תובענית, מעוררת ספקות ואשמות, ודורשת מאיתנו לוותר ולשים בצד צרכים ורצונות אישיים שלנו. לפעמים מידת ההקרבה העצמית הנדרשת היא בעוצמה בלתי נסבלת, וזה מה שאת מרגישה עכשיו, וזה בסדר.
את נתקלת, ובגדול, באתגרים, באשמות ובקונפליקטים של הורות, עוד בטרם ילדך הגיח לעולם.
אני יכולה רק לאמר לך, כאמא, שאני מאד מבינה לליבך, ומלאת הערכה לחודשים הקשים ומלאי העמימות והחרדה שאת סופגת בשקט ובאומץ, כל זה כדי לתת את התנאים האופטימליים לעוברך המתפתח.
אנא, תני לעצמך לגיטימציה להרגיש ולחשוב את כל מה שעל ליבך. כל הכאב והקשיים שאת חווה הם טבעיים ונורמלים למצבך. מותר וטבעי לא לאהוב את ההריון והעובר. האהבה והקשר יתפתחו בהמשך בקצב שלהן. יהיו לך ולכם עוד המון רגעים של אושר חיוכים ואהבה, כרגע הרשי לעצמך להיות עם המצוקה שעולה בך, ולחבק את עצמך באהבה ובלי אשמה.
שתפי את בן זוגך, את משפחתך וחברותייך, או כל אדם אחר שיכול להיות אוזן קשבת, לעודד ולתמוך. כדי להתגבר על הקשיים והפחדים של הריון בסיכון יש צורך בהמון עידוד ותמיכה.
אני בטוחה שבדיעבד לא תצטערי על כך שתינוקך נולד קצת יותר בשל ומוכן, רק צריך לנשום עמוק ולהמשיך עוד קצת את המרתון הזה, עם הרבה תמיכה.
אשמח לשמוע ממך אחרי הלידה, ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
רוית22/02/2010זהו הריוני הרביעי ובע"ה לידה קיסרית3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)