מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לצוותמוטי25/02/2010
שאלה לצוות .. אני בן 27 מאז שאני זוכר את עצמי היו לי חרדות רק לא ידעתי לאבחן מה זה ולצערי גם הוריי לא השקיעו מאמץ בפיתרון ...לפני שנה וחצי היה מצב שעורר את החרדה לגבהים חדים יותר הפכתי מאדם "שמח" לאדם אחר הגעתי לפסיכולוג קליני בעל שם ויש לי איתו קליק אני סך הכל במצב של הפגישה הרביעית ..השאלה שאני שואל אולי קצת מהירה כן אבל באמת מעניין אותי אחרי כמה זמן אני אמור לחוש שינוי ?זא אחרי חודש חודשיים שנה או יותר ..ולדעתכם איך עליי לבצע את הפגישות אחת לשבוע או יותר ?{כללכלית קשה} יש לציין שאני לא מטופל בתרופות האם התערבות תרופות יאיץ את תהליך הריפוי או ש....ועוד דבר למה השיחות כרגע על השנים אחורה ?אוקיי אני חי עכשיו ועכשיו החרדה מציקה בהנחה שהכל מגיעה מהעבר מה זה עוזר לי בפיתרון?אשמח אם תענו לי .....חג פורים שמח והמון בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות כלליות לגבי טיפול
רוני פרישוף25/02/2010שלום מוטי,
ברכותי שהתחלת טיפול, ושיש לך הרגשה של כימיה ואמון כלפי המטפל.
לשאלות שאתה שואל אין תשובות אוניברסליות, ואפילו לא "ממוצעות". כל מקרה לגופו. כל מטופל וקצב ההתקדמות האישי שלו, בהינתן המון גורמים אישיותיים וסביבתיים. כך גם לגבי תדירות המפגשים, שיטת הטיפול והצורך בטיפול תרופתי.
מכיון שאתה סומך על המטפל שלך, וחווה אותו כבמבין ומקצועי, אנא הרשה לעצמך לשאול אותו את כל השאלות הללו. ממנו תשמע את התשובות שהכי מותאמות לך ולמצבך, ואולי עצם שאילת השאלות יעלה עוד תכנים משמעותיים לטיפול.
יש לי עצה כללית אחת: טיפול נפשי הוא בדרך כלל תהליך שלוקח פרק זמן משמעותי. כדאי ללכת לטיפול שמותאם ליכולת הכלכלית לטווח של כשנה לפחות. לחץ כלכלי משפיע לרעה על הדינמיקה בטיפול, גורם לציפיות מופרזות, ומוסיף מתח על המתח הקיים ממילא. בנוסף, כאשר חל שיפור-מה ומסיימים טיפול מסיבה כלכלית, עלולה לבוא נסיגה במצב. יש הרבה אפשרויות מסובסדות ואף חינמיות לטיפול נפשי באיכות גבוהה. למי שיש קושי כלכלי עדיף לבחור מסלול כזה.
חג שמח ובריאות טובה גם לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)