האם זו תלות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם זו תלות?
    זקוקה לתשובה
    01/03/2010

אני משוחחת עם פסיכולוגית שהכרתי מהעבודה שלי, היא לא חייבת לי כלום מעבר לעינייני עבודה,
    לדעתה אני עברתי או עדיין עוברת פוסט-טראומה (זה משהו שלא אמור ליצור טראומה לדעתי וקרה לפני שנים ועכשיו נתקלתי במשהו שעורר זאת) היא חושבת שאני זקוקה לעזרה מקצועית (לא ממנה) למרות שאני לא מעוניינת.
    יש לי הרגשה של צורך גדול לדבר איתה כל הזמן על רגשות ומחשבות שלי, היא מצידה אומרת לי להשאיר את מה שאני רוצה לומר לפגישות שנעשות בעבודה ע"י זה שהיא אומרת לי כל פעם שאין לה זמן לשוחח וכדומה כשאני מתקשרת. אני מביעה רגשות באמצעות כתיבה וזה תמיד עזר לי אך הפעם קצת יותר קשה לי.
    איך יודעים אם זו תלות או סתם צורך לדבר על הרגשות שלי עם מישהוא? אני חושבת שאוכל להתגבר לבד כמו שתמיד התגברתי ע"י כתיבה, אך כאמור קשה לי ואני זקוקה לדעת שאכפת לה ממני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו תלות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרי אנוש

רוני פרישוף
    02/03/2010

שלום לך,

אני שומעת בדברייך צורך גדול בקשר חברי אנושי, שיש בו הקשבה ותמיכה.

כרגע את רואה בפנייך שתי אפשרויות: האישה בעבודה או כתיבה.

נסי להרחיב את מגוון האפשרויות. נסי ליצור קשרים חברתיים נוספים, ואולי גם קשר רומנטי. מגיע לך יחסי אנוש הדדיים, שבהם את רצוייה לא פחות מאשר רוצה.

מן התאור שלך נראה כי לחברתך לעבודה אכפת ממך, אך כנראה לא מתאים לה קשר שהוא מעבר לעבודה. נסי לקבל את הדברים כפשוטם ולא לקחת אישית. אין טעם להמשיך "לחזר" אחרי אדם שמתחמק, כי זה רק יוביל לפגיעה. אני בטוחה שיש עוד שפע של אנשים שעסוקים בעניינים דומים לשלך, וישמחו להיות חברים שלך. אפשר למצוא אותם במסגרות חברתיות שונות ובפורומים ברשת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עליי לעשות?

זקוקה לתשובה
    03/03/2010

יש לי חברים ואני נשואה +שלושה ילדים ובכל זאת יש לי תחושה של לבד. תמיד אני זאת שמקשיבה לקשיים של אחרים ואפילו בתקופות שונות של חיי היו "נדבקים" אליי אנשים שהיו זקוקים לעזרה ולשוחח על רגשותיהם ולמרות שלא רציתי להקשיב תמיד הייתי אמפטית (ויש לי חברה שטוענת שהייתי צריכה להיות פסיכולוגית...למרות שאני לא חושבת כך כי הדברים מחלחלים אליי וקשה לי לעשות הפרדה) אך כרגע אני לא מסוגלת להכיל אף אחד ולא לשמוע על קשיי אחרים ואין מי שישמע אותי...ולכן שוחחתי עם הפסיכולוגית שהכרתי בעבודה לא יודעת כיצד להתרחק ממנה,האם עליי להתנתק לגמרי או לדבר איתה באמת רק בזמן פגישות העבודה שדרך אגב לא קשורות לעניין הזה?
    שאז היא כן מוכנה לפתוח דברים? תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    05/03/2010

שוב שלום,

את דעתי על המשך הקשר עם הפסיכולוגית אמרתי כבר בהודעה הקודמת, ואין לי מה להוסיף.

אם את ממשיכה להתלבט, נסי לדמיין מה היית ממליצה לבת שלך לעשות במצב דומה. דמייני אותה כאישה בגילך, שמתייעצת איתך בנושא. מה היית אומרת לה? אני מוצאת שסוג כזה של התנסות בדמיון מובילה אותנו לקבל החלטות נכונות.

אגב, אני לא יודעת מדוע את כל כך שלילית לגבי טיפול, נראה שזה בדיוק מה שאת רוצה וצריכה. אם הסיבה היא כלכלית, את יכולה לפנות למרפאה לבריאות הנפש ולקבל טיפול בחינם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו