מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשה לי להתמודד עם זהנעמה01/03/2010
היי אני בחורה בת 32 , רווקה ,, עובדת ומסודרת בחיים , אני גרה עם אחותי בעיר רחוק מההורים לצורך העבודה , לאחותי יש בעיה רצינית , לא מסתדרת משום עבודה , וגם עם אף אחד , היא מבוגרת ממני בכמה שנים , אין לה כמעט מה לעשות חוץ מכמה שעות ביום שעובדת , חוץ מזה היא רוב זמן מול הטלוויזיה או אינטרנט , אף אחד במשפחה לא מסתדר איתה , אין לי איתה שום שפה משותפת , לפעמים שאני יוצאת מצרפת איתה כדי שתצא קצת , אך אני מרגישה שהיא מקנא בי , כל פעם שאני יוצאת לחברות , היא רוצה לבוא איתי אומרת את זה בצורה לא ישירה , וכל הזמן מתחקרת לאיפה הולכת ומתי חוזרת וכו' ואני לא רוצה להיות איתה גסה יותר מדי , אז לפעמים מגיבה איתה אך נמאס לי כבר ממנה ומהראש שלה , ואני לא מצליחה להתנתק ממנה מאחר שאין לה את היכולת לגור לבד , וגם לא לחזור להורים שלי מאחר שהיא גם לא מסתדרת איתה .הבעיה שאני לוקחת ללב כל מריבה איתה , ואני לא מצליחה להגיב על המלים שלה מאחר שהיא מתעצבנת לא שולטת על הפה שלה ...
לא יודעת איך להתנתק ממנה איך לשלוט על העצבים שלי לא להגיב שאני עצבנית .היא מתערבת בכל דבר , נודניקית ואני לפעמים אפילו לא מרגישה שום חיבה אליה אני משתגעת מה אעשה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניפרדות
רוני פרישוף02/03/2010שלום נעמה,
ראשית, אני מאד מעריכה את התמיכה הרגשית והחברתית שאת נותנת לאחותך. במידה רבה את מקריבה את פרטיותך ועצמאותך כדי לתת לאחותך משענת, ונוסף על כך את "סופגת" את המרירות והקינאה שלה.
נראה שהגיעה השעה לקבל החלטה קשה על ניפרדות מאחותך. את בת 32, כבר לא ילדה אלא אישה בדרך לחיים עצמאיים ובוגרים. לא תוכלי להמשיך לשאת את אחותך על כתפייך ועל מצפונך. בשלב כלשהו יתכן שתרצי להקים משפחה, ואז ממילא דרכיכן יצטרכו להיפרד. עדיף להתחיל בתהליך הניפרדות שעה אחת קודם, ואז גם לה יהיה יותר קל.
ניפרדות, זה אומר לגור בנפרד, ולצמצם בהדרגה בילויים חברתיים משותפים שנובעים מתוך רחמים ולא מתוך רצון כנה. ניפרדות זה להבין שאתם שני אנשים ניפרדים רגשית ונפשית, ולכן אינך אחראית למצבה.
אחותך זקוקה להמון תמיכה רגשית, ולעזרה מקצועית כדי לשקם את חייה. לגבי קשיים כלכליים או קשיים אחרים המונעים ממנה לגור בנפרד, היא יכולה לפנות ללשכת הרווחה ולביטוח הלאומי, ולברר את זכויותיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)