האם אני הבעיה, או שהסביבה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם אני הבעיה, או שהסביבה?
    קובי
    04/03/2010

אוקי אז ככה, אני בבעיה.
    אני בחור בן 20.5, חייל ביחידת המודיעין, יוצא הבייתה פעם בשבועיים.
    מזה כמה חודשים אני פשוט הופך להיות בילתי ניתן לסבילה/ הסביבה הופכת להיות מעצבנת ברמות.
    אני מדבר עם אימא שלי והיא מעלה לי את הפיוז, אני מדבר עם אבא שלי והוא מקפיץ לי עוד יותר את הפיוז. כנ"ל לגביי האחים ושאר האנשים שבבית.
    אני נדלק מהרבה דברים, וזה כבר בילתי נסבל.
    לדוג' מקרה שהיה לפני מספר שעות:
    אימא: תוריד את הכביסה, תקפל ותתלה את הכביסה שבמכונה לפני שאבא שלך יעשה את זה.
    אח(צועק מהחדר): אני יעשה את זה.
    אני: אתה תעשה את זה בעתיד או שאתה כבר עכשיו הולך לעשות את זה? כי אבא הלך לעשות כבר...
    אימא: לא צריך טובות מאף אחד מכם! אני יעשה הכל.
    אני: אימא נימאס לי כבר, את כל הזמן צורחת בלי להבין על מה, מה אמרתי? אמרתי משהו רע?
    תוסיפו לזה עוד קצת עצבים ויצא לנו משהו מפנק :-) פשוט תענוג לחזור הייתה אחריי שבועיים אה?

זה ככה כל הזמן, וכל הזמן אני צריך לעשות חצי מהעבודות שיש בבית ותמיד אני איכשהו יוצא הבן אדם שהוא "לא בסדר" בעוד האחים שלי יושבים רגל על רגל.
    אני יכול לקחת דף ועט, ולהתחיל לכתוב על כל אחד בבית כמה שהוא דפוק ומעצבן, כנ"ל על האנשים איתי במחלקה בצבא, כל אחד אצלנו במחלקה דואג לעצמו ולא אכפת לו מאחרים.

יכול להיות שאני הבעיה פה? הרי לא יכול להיות מצב שבו כולם טועים ורק אני צודק.
    אשמח לקבל את עזרתכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני הבעיה, או שהסביבה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחד שאכפת לו

יפעת קלוש יגל
    04/03/2010

שלום קובי

נראה שאתה בן אדם שאכפת לו, ומפריעים לך הרבה דברים. למשל שאחיך לא עוזרים להורים,, ואז אתה מתערב, וחוטף. הבעייה שאתה כנראה מתערב במקומות שלא כדאי תתערב. הרויך הם אלו שאראים על מערכת היחסים עם ילדיהם, ואם לא עוזרים להם הם המבוגרים והם יתמודדו, טתה לא צריך לקחת על עצמך תפקיד הורי, כי כך אחיך מתעצבנים כי אתה לא הורה והוריך מתעצבנחם כי אתה משקף להם את חולשתם. אולי זה גם קורה במקומות אחרים.
    לגבי שינוי אתה יכול לשנות רק את עצמך, תשקול זאת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו