מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מזל תאומיםמירי09/03/2010
שלום,
זו אולי פניה קצת מוזרה אבל היא מאוד מעיקה עליי.
נולדתי כבת למזל תאומים 5.6.
כפי שידוע לרבים מזל תאומים הוא מזל קצת "מטורלל".
זה מאוד מפריע, המון דברים שנאמרים על בני מזל תאומים נכון לגביי.
אני צריכה המון גירויים, אדרנלין, ריגושים, יש לי מצבי רוח משתנים, חוסר התמדה, אני רוצה הכול כאן ועכשיו, עומדת על שלי, וכמובן גם צדדים חיוביים.
הבעיה היא שכל הצדדים השליליים מעיקים עליי.
אני צריכה כל הזמן עניין, חייבת עניין.
אני בחופשת לידה עם בני שנה ושלושה חודשים.
אנחנו עוברים להוריי כדי לחסוך (והאמת שאני גם רוצה להיות בקרבתם), חסרה לי חברה.
מאז שהכרתי את בעלי לפני ארבע שנים כמעט זו הפעם השלישית שאנחנו עוברים דירה (הפעם השנייה בשנה זו).
זה מאוד מתסכל את בעלי שקשה לספק אותי מכל הבחינות.
לטענתו תמיד יהיו לי טענות ואף פעם לא אהיה מסופקת במקום שלי, תמיד ארצה לשנות, אני כמובן מיד אומרת לו שזה לא נכון אבל בתוכי אני יודעת שזה ככה, אני צריכה כל הזמן ריגושים: מעברי דירה,ויכוחים (כולל עמידה על שלי-המילה האחרונה), קנייה של דברים (מוצרים לתינוק ולבית), מצבי רוח משתנים, תלונות.
זה מאוד מתסכל אותי כי בעבר לא חשתי ככזאת, אומנם אני רק בת 25.
ובעבר יכולתי באמת ליצור לי ריגושים של בני זוג, מקומות עבודה וסביבת חיים משלי בקצב שלי, וכיום אני נשואה ואימא לתינוקי וזה מתסכל אותי שפתאום אני עומדת מול המציאות הזו שאני באמת בת מזל תאומים טיפוסית, הלוואי והייתי יכולה לא להיות בת מזל תאומים, אבל היות ואי אפשר אז אשמח לקבל טיפים או תשובה שתיתן לי מענה לבעיותיי.
נמאס לי כל הזמן לחשוב, והעניין הוא שבבסיס אני בחורה מצחיקה, פעילה, חמה ואוהבת ופתאום הפכתי לנודניקית, קנטרנית, מעצבנת וחמוצת פנים.
תוכלו לשנות אותי? :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל ומזלות
רוני פרישוף09/03/2010שלום לך,
ראשית, מזל טוב להולדת ילדך.
הפיכה להורה מעוררת חשבון נפש אצל כל אחד. האם אורח החיים שהיה לי עד עכשיו מתאים לגידול ילד? האם סדרי העדיפויות וסולם הערכים שבהם החזקתי מתיישבים עם אחריות לילד וחינוך שלו? האם הצרכים האישיים שלי משתלבים בהקמת משפחה והרחבתה, או שמצריכים חשיבה מחודשת?
נראה, כי עד כה חיית בין ריגושים, שינויים וגחמות. את נשמעת ספונטנית, אימפולסיבית משהו, וזקוקה להרבה שינויים וקצב מהיר. כל זה פחות מתאים לבעלך ולתפקידך החדש כאמא.
אני לא מבינה באסטרולוגיה, וגם לא מאמינה בזה באופן מיוחד (אם כי תמיד פתוחה ללמוד). אם את רוצה להתעמק בתחום ובהשפעתו עלייך, פני לפורום אסטרולוגיה או לאסטרולוג מומחה.
מבחינה פסיכולוגית, אוכל להציע השערה, שאת מייחסת תכונות שלך למזל האסטרולוגי, אולי כדרך לפטור את עצמך מאחריות וממאמץ הנדרש לשינוי ולהתבגרות. את אומרת "זו לא אני זה המזל שלי", ובכך מפחיתה אחריות על התנהגותך.
אני בטוחה שאם תהיי מעוניינת לעבור תהליך עם עצמך, תוכלי למתן תכונות מסויימות ולחזק תכונות אחרות, באופן שישרת את תפקידך החדש כאמא, ואת חייך שאישה בוגרת.
יתכן כי הצרכים שאת מתארת "יושבים" על בעייה כלשהי, כמו הפרעת-קשב, תחושת ריקנות או שיעמום בסיסית או משהו אחר. זיהוי של הבעייה הבסיסית יוכל לסייע לך לעשות שינוי רגשי והתנהגותי.
את שואלת בחיוך "תוכלו לשנות אותי". ובכן, התשובה היא שכאן בפורום בודאי לא נוכל לעשות כל תהליך של שינוי. בטיפול פסיכולוגי רציני בהחלט תוכלי להשתנות. זו כמובן את, שצריכה לשנות את עצמך, בליווי של איש מקצוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)