משבר בלימודים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר בלימודים
    מיכל
    10/03/2010

אני סטודנטית לעיצוב בשנה ב', , בסמסטר הראשון הרגשתי שכבר לא הולך לי טוב לעומת השנה הקודמת אבל חשבתי שאני עדיין שורדת ואני עדיין "בסדר", השקעתי את מירב מאמציי, אני אוהבת את מה שאני לומדת וזה מה שרציתי ללמוד כל החיים... עם קבלת הציונים התחיל משבר, כי התברר לי שאני התלמידה הבעייתית ביותר בכיתה עם הציונים הנמוכים ביותר... קיבלתי ממש סטירה מצלצלת, וזימנו אותי לשיחה שבה נאמרו לי דברים יחסית קשים ומאיימים שאם אני לא אקבל ציונים טובים בסמסטר הזה תהיה בעיה רצינית להמשיך, ראיתי את זה ממש כאבסורד. כמובן שדיברתי עם כל המורים שנתנו לי את הציונים האלו וניסיתי לברר יחד איתם למה, הפנמתי את מה שנראה לי כחשוב ובכלל בגלל שעברתי דירה למיקום יותר טוב החלטתי שהסמסטר הזה יהיה הרבה יותר טוב, אני ממש נותנת את כל כולי בלימודים מעל ומעבר משקיעה הרבה יותר מתלמידים אחרים ורואים את זה... העניין הוא שהלחץ הזה מהציפיות הגבוהות מעצמי הורג אותי... אני נוטה להיות פרפקציוניסטית ולהסתכל על ציונים בצורה נורא מכריעה, אני גם לא מראה בלימודים שאני במשבר, אני סופגת המון דברים ו"שומרת" בבטן היום זה הגיע למצב שאני לא ישנה בצורה חלקה, וגם יש לי סיוטים מדי לילה בעיקר על הלימודים, למשל שאני מתעמתת בצורה חריפה עם המורים שלא מאמינים בי ואומרת להם כל מה שאני חושבת, זה כבר הגיע למצב שיש לי לחץ בחזה ואני מרגישה שאין לי אוויר..... אני מרגישה שאני ברכבת הרים, ושואלת בעצם איך אפשר לשרוד את התקופה הזאת ואיך אפשר לגרום למורים להאמין בפוטנציאל שלי .... . ?
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר בלימודים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות עצמי בלימודים

רוני פרישוף
    16/03/2010

הי מיכל,

ההודעה שלך, הן בתוכנה והן בסגנון הכתיבה הדחוס, מעידה על הצפה רגשית חזקה, וחרדה, עד כדי קוצר נשימה. נראה, כי מרוב לחץ לרצות את כולם, איבדת את עצמך.

חשוב שתקחי לך זמן ומרחב לנשום עמוק, להתבונן פנימה, ולהתחיל ליצור ממקום שמחובר אלייך, ושמבטא את מי שאת, ואת מה שאת מאמינה בו.

נסיונות לקלוע לדעת המורים ולגרום להם להאמין בך עלולים להוביל לאובדן דרך ולמתח נפשי בלתי נסבל.

יתכן שלחץ הזמן האופייני ללימודי עיצוב הוא מופרז בשבילך, וכדאי לשקול לדלל מעט את המערכת ולפרוש את הלימודים לפרק זמן ארוך במעט מהמתוכנן.

נסי לפנות לשרותי הייעוץ לסטודנט, ולקבל הכוונה להרגעת לחצים והתמודדות בריאה יותר עם הלימודים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו