יש לי חברה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יש לי חברה
    ליאת
    10/04/2007

אני ממש דואגת לחברה שלי....היא חושבת שהיא מבזבזת את החיים שלה בגלל שהיא חוששת לחוות אותם. היא בת 30 בקרוב, גרה אצל ההורים, מעולם לא הייתה לה מערכת יחסים רצינית, מובטלת - ואני רוצה להעיר אותה ואני לא יודעת איך. היה לנו המון שיחות על זה, והיא אמרה שהיא תתחיל להכנס לעניינים ואולי תעשה משהו עם עצמה, היא אפילו הולכת לפסיכולוגית באופן קבוע אבל אין שום פירות. מצד אחד אני לא רוצה להלחיץ או לנדנד אבל מהצד השני - אני חושבת שהיא בילתה את העשור האחרון לחייה בצפייה בסדרות טלוויזיה מטופשות ושזה כל כך חבל. האם יש דרך שאני אוכל להפנות אותה למידע בנושא, ואז אולי היא תבין את זה מעצמה?

אגב - היא בחורה חכמה ואינלגינטית ונראית מצוין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי חברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברוכה הבאה ליאת...

רונן דוד
    10/04/2007

לצערי אני נאלץ להיות פסימי בקטע הזה.

החלמה בבעיות נפשיות הן ברובן לטעמי 90% של רצון אישי,
    ורק 10% בעזרת סיוע סביבתי/משפחתי/תעסוקתי וזוגי...

מעבר לשיחות איתה, אני לא רואה דרך בה ניתן לשכנע אותה. אולי תמצאי דרך מקורית
    לעשות זאת ואשמח אם תשתפי אותנו בעניין.
    כל אחד בוחר לעצמו את דרך חייו וגם אם היא לפעמים לא לרוחנו, הריי שזו הדרך בה בחר הזולת,
    ולא ניתן ואפילו לא רצוי לכפות דרך אחרת על מי שלא רוצה בה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שחשבתי לעשות

ליאת
    10/04/2007

זה אולי להפנות אותה לחומר קריאה באינטרנט ואז אולי היא תצליח להזדהות עם מה שכתוב ולהבין שמה שקורה לה זה לא נורמאלי.
    אתה מכיר אולי אתר שאפשר לקרוא בו חומר על נושאים כאלו? על חוסר התמודדות עם החיים, על פחד מאינטימיות, תלות בהורים....

לי ולה כבר אין ממש שפה משותפת, ואנחנו לא מצליחות לתקשר...היא כל הזמן אומרת שהיא מחכה לדברים שיקרו לה ושלה פשוט אין מזל כמו שלי היה (ולא היה לי שום מזל...אני חיה חיים רגילים לחלוטין). שהיא תפגוש מישהו שיהיה מסודר כלכלית והוא יעזור לה לצאת מהבית....ושהיא לא תצטרך לעבוד בכלל....

אני פונה אליכם כי אני כבר לא יודעת מה לעשות איתה. האם זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש כמה נקודות של אור

הילה הראל
    10/04/2007

בחייה של החברה שלך: דבר ראשון, יש לה חברה אחת, זו את, שדואגת ושאכפת לה. דבר שני, היא פנתה לטיפול פסיכולוגי.
    את צודקת: הסתגרות כזו היא ביטוי לקושי גדול ולבעיה. כנראה שגם החברה שלך מבינה שיש לה בעיה, מכיוון שהיא פנתה לטיפול.
    אם היא פנתה לטיפול, יש סיכוי שמצבה ישתפר, רק שזה עשוי לקחת זמן. היא כבר בת 30 שנה וסביר להניח שהבעיה לא התפתחה בזמן האחרון. אני מניחה שמדובר בקושי אתו היא מתמודדת כבר זמן ממושך. לכן, אז אי-אפשר לצפות שהשינוי יתרחש תוך חודשים ספורים - זה עניין של זמן. טיפול יכול להביא לשינויים משמעותיים מאוד בחיים, אבל בטיפול האדם עובר תהליך. אין תרופות פלא אלא עבודה מתמשכת וממושכת.
    אם היא חברה שלך ואכפת לך ממנה ואם יש לך עדיין טיפת כוח, את יכולה לנסות פשוט לשמור על קשר. בלי ציפיות, בלי לדחוף, לבקר או לשפוט. נסי פשוט להיות שם בשבילה ולמצוא שפה משותפת. אפילו לשתוק יחד. החברה שלך אומרת שהיא מחכה שיקרו לה דברים ושיהיה לה מזל. את יכולה, דרך הקשר שלכן, להראות לה בצורה הכי מוחשית וממשית, שדברים מסויימים לא קורים מעצמם. שאפילו שיחה בין חברות לא נוצרת מעצמה. אם את לא תדחפי, אולי היא תצטרך להתחיל לזוז בעצמה....
    מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובות!

ליאת
    11/04/2007

אני אמתין בסבלנות לראות אם הטיפול עוזר במשהו...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

הילה הראל
    12/04/2007

ותתאזרי בסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו