דיכאון קליני או תלות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאון קליני או תלות?
    מ
    21/03/2010

סיפרתי למישהיא שרע לי אבל לא סיפרתי את הסיבה האמיתית אלא משהו אחר שקרה באמת שהתפרש על ידה כפוסט טראומה ואחר כך השיחות הובילו לדיכאון ממשהו אחר אמיתי, המשכנו בשיחות וכעת לא מסוגלת להפסיק לדבר איתה ופיתחתי תלות כלפיה, איך אפשר לדעת אם אני סובלת באמת מדיכאון קליני או לא, והאם פוסט טראומה עלול להוביל לדיכאון ממשהו אחר ולא מהטראומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון קליני או תלות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון

רוני פרישוף
    21/03/2010

שלום לך,

לא מזמן הגבתי לבעייה שהעלית, והסכמתי שאכן פיתחת תלות לא בריאה בחברתך.

עדיף שתאספי כוחות לצמצם את פניותייך אליה, כדי שלא תחווי דחייה קשה מצידה.

איבחון של מצבך הנפשי יכול לעשות רק איש מקצוע. באמצעות ראיון קליני מקיף ניתן יהיה לקבוע האם מדובר בדכאון, בתגובה פוסט-טראומטית או בקושי אישיותי.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מ
    23/03/2010

רוני,
    פניתי לעזרה מקצועית, למרות הקושי...הפסיכולוגית אמרה שאם יהיה צורך אני יכולה להתקשר אליה במקום לחברה האם לא אצור תלות בה? כיצד אדע זאת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות בטיפול

רוני פרישוף
    24/03/2010

שלום לך,

עשית צעד נכון, כל הכבוד לך שהתגברת על המכשולים. זהו צעד אמיץ וראשון בדרך הנכונה.

הצעתה של המטפלת היא מאד נדיבה ולא שגרתית. בדרך כלל מטפלים מקפידים על גבולות. גם ביניכן ,מן הסתם, יהיה דיבור על האיזון הנכון בין מענה טוב לצרכים הרגשיים שלך, לבין גבולות טובים שיאפשרו לך להתחזק ולא לפתח בה תלות חריפה.

נושא התלות (או ההיפך שלו, קושי להיות בקשר) הוא נושא מרכזי בכל טיפול. פיתחי בגילוי לב את הנושא, שהוא בעצם מה שהביא אותך לטיפול. תפקידה לעזור לך לזהות תלות, לווסת אותה, להפיק ממנה את הרווח, ולצמצם את המחיר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מ
    25/03/2010

תודה רבה על העזרה, המטפלת אמרה שאם תיווצר תלות נתיר אותה, האם הכרחי לצור בה תלות?
    גם אם אני זקוקה לתמיכה כרגע, איזו תשובה זו? האם לשאול אותה על כך או פשוט להעביר לה הכל ולסמוך עליה? בפגישה דברתי והיא בעיקר הקשיבה והכל היה אנפורמטיבי ללא רגש, לא רוצה לצור בה תלות ולכן אולי יהיה קשה לי לדבר ממש על הרגשות שלי, מה עליי לעשות? האם כן לבטוח בה שתציב גבולות, כי כשאני במצב משברי אני מאוד תובענית, לפי דברי החברה מהעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    25/03/2010

טוב שהעלית את הנושא בפני המטפלת. מן הסתם הוא יחזור ויעובד מזויות שונות.

בכל קשר יש יתרונות וחסרונות. נסי להתמקד בחצי הכוס המלאה, ואני בטוחה שתרוויחי הרבה מאד.

מכאן ואילך אולי עדיף שתפני את שאלותייך ולבטייך למטפלת. אני חוששת שהתערבות שלנו בטיפולים עלולה להזיק יותר מאשר להועיל..

תהני מהמסע, וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו