מחשבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבות
    יעל
    27/03/2010

שלום,
    אני נמצאת בסיכסוך מזה שנתיים עם גיסתי ומאז פשוט לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר. אני כל הזמן מריצה בראש תסריטים מה אני אומר לה ומה היא תגיד לי. מאוד מתסכל אותי שהמשפחה של בעלי לא מבינה אותי ושהגיסה לא מוכנה להכיר בזה שהיא התנהגה אלי לא יפה וזה פשוט הורס לי את החיים. אני לא ישנה בלילה, אני לא מצליחה לעבוד, אני כל הזמן רבה עם בעלי - אני פשוט שוקעת במחשבות קשות על מה שקרה ונכנסת למעין מונולוגים עם עצמי בהם אני מנסה לכעוס ולשכנע שאני צודקת וכשזה קורה אני ממש חווה שוב את הכעס ואת העלבון. חשוב לי להדגיש שזה קורה כל הזמן. אני פעם הלכתי לטיפול CBT שרק גרם למצב שלי להתדרדר כי ניהלתי יומן מחשבות וזה היה מאוד קשה כי כל הזמן היו לי מחשבות. לקחתי טיפול תרופתי שקצת עזר למחשבות ( לא לגמרי) אבל בתמורה נכנסתי לדיכאון עמוק, הרגשתי מנותקת מהבת שלי והגעתי למסקנה שזה פשוט לא שווה את זה. היום אני בהריון וממש דואגת שהמצב שלי יכול לפגוע בעובר. אני מוכנה לעשות הכל כדי להפסיק לחשוב על זה. אני יודעת שזה לא כל כך חשוב ומה שחשוב בחיים זה בן הזוג שלי, הילדה שלי והילדים שיהיו לי בעזרת השם. הייתי אצל כמה פסיכולוגים אבל להתחיל לבזבז שעות על נבירה בילדות בלי טעם, בעלויות מטורפות זה ממש לא מתאים לי. אני בטוחה שהרבה אנשים סובלים מהבעיה שלי לדוגמא לאחר פרידה או בעקבות התאהבות וזה נראה לי מוזר שהפסיכולוגיה פשוט חסרת אונים מול המצב שלי. במידה ויש טיפול ידוע אשמח מאוד אם תפנו אותי למילות חיפוש בכדי שאקרה על זה. אני לא מועניינת ולא מאמינה בטיפול פסיכולוגי ארוך שנים שבו נפגשים פעמיים בשבוע ומדברים על כל מיני דברים לא רלוונטיים כמו יחסים עם ההורים שלי, ילדות וכו'. אם יש טיפול אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת לי קצת כיוון מהו הטיפול (דרך אגב אני שוקלת לנסות היפנוזה).
    תודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיות

רוני פרישוף
    28/03/2010

שלום לך יעל,

אני מצטערת לשמוע על מצבך. קשה מאד לסבול את המחשבות הכפייתיות הללו, כאשר יש לך ילדים ומשפחה משלך, ובמיוחד כשאת בהריון.

מכיון שאני פסיכולוגית, הידע שלי מתרכז בהבנה וטיפולים פסיכולוגיים, ולצערי לא אוכל לתרום מעבר לכך. טיפול תרופתי אכן יכול מאד לעזור במקרה של חשיבה כפייתית, אך בהריון יש לנהוג משנה זהירות. היפנוזה בהחלט יכולה לסייע. פני אך ורק למומחה בעל תעודות ונסיון. מצבך ההריוני הוא רגיש במיוחד.

יש דבר אחד שכנראה לא ניסית, ושווה נסיון. פני לגיסתך, ושבי איתה לשיחה מלב אל לב. השיחה יכולה להתנהל בארבע עיניים או בנוכחות מתווך.

אני מבינה שגיסתך פגעה בך ואת חווה אותה כאישה קשה, אך לדעתי אין אדם שיסרב לשוחח וללבן, במיוחד כאשר המבקש הוא אישה בהריון ובמצוקה קשה.

בשיחה ספרי לה עד כמה קשה לך המצב, עד כמה את שקועה בו, ועד כמה חשוב לך לפתור את העניין ולסלק את החתול השחור שעבר ביניכן. ספרי לה ממה נפגעת, ובקשי ממנה לאמר איך היא רואה וחווה את הדברים.

אולי תגלי שחלק מן הפגיעה מבוסס על קצר ואי הבנה. אולי תקבלי ממנה, אם לא התנצלות, אז לפחות צער ורצון טוב לשקם את היחסים.

אם השיחה לא תעלה יפה, לפחות תהיי שקטה עם מצפונך שניסית לעשות הכל, ותוכלי להתרחק ממנה לתקופה.

הריון ולידה קלים, וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות

יעל
    28/03/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה והאמפטיה.
    אני ניסיתי לדבר עם גיסתי אבל נתקלתי בקיר. לא היתה שום מוכנות להבין או לנסות לשנות. היתה מעין התנצלות אך היא נאמרה בכזו נימה מתנשאת וקרה שהרגשתי אחרי זה עוד יותר גרוע. הסיבה שאני מעוניינת לנסות היפנוזה היא שאני יודעת שאין סיכוי לפתור את המצב עם גיסתי ברמה המעשית ולכן הפיתרון הטוב ביותר הוא שפשוט לא יהיה לי כל כך אכפת (במהלך החיים נתקלים לא פעם באנשים מתנשאים וצבועים שמעירים הערות פוגעות ולא כל אחד מהם צריך לגרום לכזה מפח נפש במיוחד לאור העובדה שהיום אני בכלל לא בקשר איתה ורואה אותה רק באירועים משפחתיים אחת לכמה חודשים וגם אז אנחנו בכלל לא מדברות). אני מקווה שאולי היפנוזה תעזור לי להגיע למקום הזה. אשמח מאוד אם תוכלי להמליץ לי על משהו מקצועי שעוסק בהיפנוזה.
    שוב תודה וחג שמח,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו