להבין את התהליך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להבין את התהליך
    דליה4
    27/03/2010

שלום.
    עד לפני 13 שנים הייתי עם גבר שבודד אותי מהסביבה, רוב שנותיי איתו חייתי בסערת רגשות , קושי, דיכאון ותחושת כישלון על שאינני עומדת בציפיותיו ודרישותיו. התוצאה הייתה שלא היו לי חברות, כלפי חוץ העמדתי פנים שהכל נפלא, אך מיעטתי לצאת מן הבית, ונטיתי להסתגר. עם הזמן פיתחתי כנראה חרדה חברתית, שהתגלתה לי רק אחרי שהוא נפתר. לאט לאט שיקמתי (בערך) את חיי החברתיים, וניסיתי לצאת יותר, וגם נישאתי לאיש מדהים, עדין נפש ותומך.

בחודשים האחרונים אני עושה מאמצים לנקות את העבר השחור מחיי ולחיות בפעם הראשונה חיים מאוזנים, תוך שאני פותחת את תיבת הפנדורה של יחסיי הקודמים ביני לביני ועם חברות ומספרת מה באמת קרה לי שם שכולל גם ניצול מיני שעד היום לא השתקמתי ממנו.

תוך שהזיכרונות הציפו אותי אחרי שנים של הדחקה ואידיאליזציה והערצה של האיש ההוא, הרגשתי ערב אחת שאני כמו מאבדת איזה חוט שדרה עדין ויציב שבניתי בשנים האחרונות, וכמו שוקעת לתוך בולען. בימים שאחרי זה כבר הרגשתי לא כתמול-שלשום, החרדה החברתית תפסה מקום מרכזי בחיי, ושוב הסתגרתי באופן הרמטי בבית, וגם עם החברות שתמכו ועזרו ודאגו ניתקתי מגע. אני מרגישה כאילו חזרתי אחורה בדיוק למצב הנפשי שהייתי בו אז עם הגבר ההוא, אך מבלי שיהיה עלי איום ממשי מציאותי.

מה קרה לי?
    אני רוצה להבין את זה כתופעה פסיכולוגית על מנת להרגיע את הדאגה שלי מן התפנית הבלתי צפויה הזו, והבהלה שיש לי מן הריגרסיה אחרי שכבר הרגשתי שאני מתקדמת לכיוון הנכון.

כל התייחסות תתקבל בברכה, כולל עצות.

דליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להבין את התהליך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום מיחסים טראומטיים

רוני פרישוף
    01/04/2010

שלום דליה,

אני מבינה שמערכת היחסים היתה עבורך מסכת של סבל, תלות ומחיקה עצמית. ביחד עם הניצול המיני שחווית, נראה כי זו היתה מערכת טראומטית לכל דבר ועניין.

טראומות מטבען, הן כמו "חורים שחורים", או כפי שאת מתארת "בולענים", אשר שואבים לתוכן בכוח עצום אנרגיות נפשיות. את עושה מאמץ אדיר להתרחק מן ה"בולען" ולשקם את חייך, אך כל זכרון מחזיר אותך לשם, ואל המצב הנפשי המחוק והמדוכא שבו היית.

התהליך שאת עושה הוא מרשים. טוב שקשרת קשר חדש ובריא, וטוב ששיתפת את חברותייך במה שעבר עלייך. זהו הכיוון שבו את צריכה להתמיד, מבלי להיבהל שיש נפילות ונסיגות בדרך, זה רק טבעי. חשוב במיוחד שתפתחי את עצמך, מכל בחינה שעולה בדעתך. עלייך להתגבר על הקו התלותי ועל ההרס העצמי שאולי קיימים באופייך.

אם תרצי להמשיך לחקור את ה"תהליך", ולקבל חיזוק והכוונה שבשיקום ובבנייה עצמית, אנא פני לטיפול נפשי.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו