מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חג שמחאדווה29/03/2010
שלום ו...חג שמח!
רציתי לשאול משהו:
אני נמצאת בטיפול אצל פסיכולוג' והחיבור בינינו מעולה אני מצליחה להיפתח ולהתקדם בפניה ובזכותה.
רציתי לשאול לרגל החג :האם צריך לתת לה איזה מתנה ?איזה שוקולד קטן למשל?אני מצד אחד רציתי כי מגיע לה ככה רק בשביל החג אבל מצד שני התפדחתי כי אולי אסור לה לקבל או כי זה כבר מעבר לגבול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ששאלו אותי אבל למה לא?
קספר29/03/2010נדיר בימנו להודות לאדם על מעשיו .
הכול לפעמים נראה מובן מאילו , הכול מהר מהר ....
במקומך , לא הייתי מגזימה עם מתנה גרדיניוזית , אבל אולי שוקלד, ואיזה מכתב תודה , למה לא?
פסיכולוג הוא עוד לא אלוהים .
לפעמים מילים נכנסות ללב יותר ממתנה , תחשבי על זה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנה
יפעת קלוש יגל31/03/2010שלום אדווה
אם את מרגישה שאת רוצה לתת מתנה אז למה לא, גם פסיכולוגים הם בני אדם...
יחד עם זאת חשוב שתדברי איתה גם על חששותייך מלתת לה משהו לא תואם וכו', כי זה שייך לטיפול עצמו
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק רציתי לשאול מניסיון שלכן
אדווה01/04/2010הי ותודה על תגובתך!
ברור שפסיכולוגים הם בני אדם..לא לכך התכוונתי..ולא חששתי מלתת משהו לא תואם אלא פשוט אינני יודעת האם מותר לכם לקחת,מאחר ויש בעלי תפקידים לעיתי ם שמעתי גם על ד"ר שאמר שלא יכול לקבל וכדומה..אז רציתי לדעת מניסיונכן,האם קיבלתן מתנה קטנה (אולי גדולה...??) איך הגבתן ? כי בכל זאת יש כאן איזה גבול בטיפול ונתינת מתנה מראה אמנם על הערכה וכוונה אך האם אינה אישית מדי ועלולה להראות כחברית?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתנות בטיפול
רוני פרישוף01/04/2010שלום אדוה, אני מצרפת משהו שכתבתי בנושא במקום אחר:
עצם הרצון לתת, מעיד הרבה דברים טובים עלייך, על המטפלת ועליכן. זה כשלעצמו מתנה גדולה! למותר לציין שאין שום צורך או ציפייה לקבל יותר מזה.
אם בכל זאת חשובה לך הנתינה הקונקרטית, חשוב שהיא תהייה צנועה מבחינת ההוצאה הכספית, ומשמעותית מבחינת הערך הסמלי. מתנה יקרה תעורר מבוכה, ותהייה גבולית מבחינת האתיקה המקצועית.
יפה לתת משהו מעשה ידייך. ציור, פסל, צילום, נר לחג, כלי, כרית, שיר, מאפה. גם אם נדמה לך שאת חסרת כישרון או יכולת ביצוע, אני בטוחה שבעזרת הכוונה קלה מהאינטרנט, תוכלי ליצור משהו שיבטא אותך, וישמח אותה.
אפשר לקנות משהו קטן, שיסמל משהו שקשור בטיפול: את הקשר ביניכן, את תחושתך בטיפול, אותה בעינייך, אולי משהו שקשור לטיפול ומתחבר לרוח החג (מעבדות לחירות). זה יכול להיות פרח, עציץ, פקעת או זרעים, מחזיק מפתחות, תמונה קטנה, ספר. פחות חשוב האובייקט, אלא מה שהוא מייצג, והברכה המילולית המלווה אותו.
לגבי דוגמא אישית.. לי תמיד קר, ואני יושבת צמודה לתנור ברוב חודשי השנה.. לא פעם קיבלתי ממטופלות מתנה, צעיף להתעטף בו. זו מתנה מקסימה כי מייצגת את הראייה ההדדית, ההתחשבות ההדדית וגם את החיבוק שיש בטיפול.
אבל בכנות ומעומק הלב, המתנה הכי גדולה היא עצם הקשר, ההיעזרות וההתקדמות בטיפול. מספר מילות הערכה והכרה לקראת החג הן מרגשות ומשמעותיות לא פחות מכל מתנה חומרית.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח רוני ,הזכרת ל י נשכחות
קספר02/04/2010לגבי מה שכתבת ,שקר לך כול הזמן.
אז גם אני ככה , והזכרת לי נשכחות בכך , שאצל רוב הפסיכולוגים שהייתי אצלהם, היה להם בעת החורף, תנור ספירלה מעפן.
גם אני משתדלת לתת מתנות , שהאחר אוהב , מעורבב עם משהו שגם אני אוהבת , אבל עם גדש חזק חזק על מה שהאחר היה רוצה.
ליפני כמה ימים , היה יום הולדת לחברה שלי ושאלתי אותה היום ,מה מתחשק לה שיהיה לה, ועדיין לא הספיקה לרכוש.
ובנושא אחר
היה בעיתון של החג ,מוסף בנושא חלומות , והיתה כתבה מענינית על זיגמונוד פרויד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)