שוב - להבין את התהליך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שוב - להבין את התהליך
    דליה4
    31/03/2010

שלום
    אני שולחת בשנית את ההודעה שלא נענתה.
    גם אם ההתיחסות תיהיה "אני לא יודעת" - זה לגיטימי וזה מקובל. כל התיחסות תתקבל בברכה.

שלום.
    עד לפני 13 שנים הייתי עם גבר שבודד אותי מהסביבה, רוב שנותיי איתו חייתי בסערת רגשות , קושי, דיכאון ותחושת כישלון על שאינני עומדת בציפיותיו ודרישותיו. התוצאה הייתה שלא היו לי חברות, כלפי חוץ העמדתי פנים שהכל נפלא, אך מיעטתי לצאת מן הבית, ונטיתי להסתגר. עם הזמן פיתחתי כנראה חרדה חברתית, שהתגלתה לי רק אחרי שהוא נפתר. לאט לאט שיקמתי (בערך) את חיי החברתיים, וניסיתי לצאת יותר, וגם נישאתי לאיש מדהים, עדין נפש ותומך.

בחודשים האחרונים אני עושה מאמצים לנקות את העבר השחור מחיי ולחיות בפעם הראשונה חיים מאוזנים, תוך שאני פותחת את תיבת הפנדורה של יחסיי הקודמים ביני לביני ועם חברות ומספרת מה באמת קרה לי שם שכולל גם ניצול מיני שעד היום לא השתקמתי ממנו.

תוך שהזיכרונות הציפו אותי אחרי שנים של הדחקה ואידיאליזציה והערצה של האיש ההוא, הרגשתי ערב אחת שאני כמו מאבדת איזה חוט שדרה עדין ויציב שבניתי בשנים האחרונות, וכמו שוקעת לתוך בולען. בימים שאחרי זה כבר הרגשתי לא כתמול-שלשום, החרדה החברתית תפסה מקום מרכזי בחיי, ושוב הסתגרתי באופן הרמטי בבית, וגם עם החברות שתמכו ועזרו ודאגו ניתקתי מגע. אני מרגישה כאילו חזרתי אחורה בדיוק למצב הנפשי שהייתי בו אז עם הגבר ההוא, אך מבלי שיהיה עלי איום ממשי מציאותי.

מה קרה לי?
    אני רוצה להבין את זה כתופעה פסיכולוגית על מנת להרגיע את הדאגה שלי מן התפנית הבלתי צפויה הזו, והבהלה שיש לי מן הריגרסיה אחרי שכבר הרגשתי שאני מתקדמת לכיוון הנכון.

כל התייחסות תתקבל בברכה, כולל עצות.

דליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב - להבין את התהליך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדחקות וחרדות

יפעת קלוש יגל
    31/03/2010

שלום שולה
    נשמע שעברת תקופת חיים קשה, שרק לאחרונה את מנסה להתמודד עימה פנים אל פנים.
    כנראה עד תקופה זו מה שעזר לך אכן היה הדחקות, אבל לעיתים אי אפשר יותר להדחיק החומר צף ועולה ותגובה רגרסיבית היא בהחלט מובנת. אין לי ספק שתובנות קשות עולות בפנייך, להבין באיזו אפילה וטשטוש וסבל חיית, ואפשר שאת עוברת מן תקופת אבל. האמון באנשים גם הוא בודאי נפגע, ואז חרדות מקשרים תופסות מקום.
    נשמע שעזרה מקצועית יכולה לעזור לך לעבד את הטראומה, ולהמשיך בתהליך ולשקם את חייך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו