תהיות על מערכת יחסים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תהיות על מערכת יחסים
    בן 26
    15/04/2010

היי

אני בשנות ה20 המאוחרות ויש לי חברה רצינית כמה חודשים.
    מהרגע שנפגשנו זה היה נפלא ברמות שלא הכרתי, מכל הבחינות. אנחנו נמשכים מאוד אחד לשני ומתאימים באופי לחלוטין, בקיצור כל האיתותים טובים והכל באמת נפלא.

בשבועות האחרונים, שמתי לב שיש בה משהו שמזכיר לי את אמא שלי; צבע שיער, צבע וסוג העור והמגע שלו, גם מבנה הגוף טיפה מזכיר.
    ברור לי שיש המון נשים עם מבנה דומה ו/או עור דומה וזה לא אומר כלום, ובהתחלה הנחתי לנושא.
    עכשיו הייתי בביקור אצל אמא שלי ושמתי לב לדבר נוסף: יש להן ריח דומה. (אני מדבר כמובן על ריח גוף ולא בושם.)

מה שמפריע לי זה לא הריח עצמו - כי הריח של חברה שלי תמיד היה לי נעים, אלא המחשבה שהריח שלה מזכיר לי את אמא שלי (או אולי שזה אותו ריח בעצם).
    מטרידה אותי המחשבה שבכלל יש דימיון בכ"כ הרבה אופנים בין שתיהן (או שמה אני זה שיוצר אותו); ואם אני חושב על זה רגע יש להן אפילו "שריטות" דומות ביחסיהן עם אמא שלהן ועם אוכל.

חשוב לי לציין שזאת הפעם הראשונה שזה קורה לי ושהיו לי כמה וכמה מערכות יחסים (וזאת המערכת הכי טובה ומבטיחה)

אני לא יודע איך לעכל את המידע הזה, או מה לעשות איתו, ועוד יותר בגלל שזאת פעם ראשונה שמשהו מערער לי את הביטחון ביחסים האלה שנראו לי מושלמים מההתחלה מכל בחינה אפשרית.
    בנוסף, מפחיד אותי שאני אמצא את עצמי בסוף במערכת יחסים עם אמא שלי, או שבגלל הקשר הזה שיש לי בראש אני אפסיק להימשך לחברה שלי.

אשמח לדיעה ועיצה של אנשי המקצוע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תהיות על מערכת יחסים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיון חשוד?

רוני פרישוף
    16/04/2010

הי אוהד,

נראה כי קיבלת כרטיס זכייה כפול! גם אמא טובה וחמה, וגם חברה נהדרת. הייתי במקומך מודה למי שאתה מאמין שסידר לך את כל הטוב הזה, ולא מסתבכת במחשבות מיותרות. הרבה בני זוג דומים לחמיהם (אני מאד דומה לחמתי, אישה מקסימה (: ), לפעמים לרע ולםעמים לטוב. זה טבעי, שכיח ונורמלי.

הכי טבעי להימשך למקומות שמזוהים כמיטיבים. ילדים ממשיכים את דרכי הוריהם בהרבה דרכים: בחירה מקצועית, הזדהות פוליטית, תחביבים ואורחות חיים. גם בחירת בן או בת זוג מבטאים הזדהות והפנמה עם ההורים ובחירותיהם, וזה כמובן בסדר.

אם המחשבה לא מפסיקה להטריד אותך, הייתי בודקת אולי כיוון של קושי להכיל משהו טוב, צורך לקלקל לעצמך, או ספקנות מוגזמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו