מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיהשירה15/04/2010
שלום, אני חיילת בחובה בצבא..
אני חוזרת כל יום הביתה..
בחודש האחרון הופעל עליי הרבה לחץ נפשי, המון עבודה, בעיות עם המפקד..לסגור חג..
כל הלחץ הזה הכניס אותי לדיכאון כזה..
חשוב לציין שאני בן אדם קצת היפוכונדר ושלוקח דברים לפעמים קצת קשה..
בכל מקרה בשלושה שבועות האחרונים אני כל הזמן בוכה, ושאני בלחץ בדרך כלל זה משפיע על השינה שלי אז פעמיים כבר לא ישנתי דקה בלילה, כל שאר הפעמים ישנתי והתעורתי פשוט באמצע הלילה ולא חזרתי לישון או שלא ישנתי טוב..
עשיתי שיחה עם המפקד שלי, על מנת לפתור את המצב..והשיחה הייתה בסדר..כלומר דברים עכשיו אמורים להשתפר..
הבעיה שלי היא קצת מוזרה..ולא הגיונית..
מה שמטריד אותי הוא הצורה שהגבתי לכל התקופה האחרונה..ושזה הלך רחוק מדיי
בעיקר השינה, המצב כביכול עכשיו אמור להיות יותר טוב, אבל כל פעם שאני נכנסת למיטה בלילה, אני מתחילה לחשוב על כל מה שהיה ואני לא נרדמת רק מהמחשבה והפחד ששוב אני לא אישן או שאני אישן ואתעורר באמצע הלילה..
רציתי לשאול איך אני מוציאה לעצמי את הג'וק הזה מהראש מוחקת הכל ופשוט נרדמת בכוחות עצמי כמו בן אדם נורמלי..לא לישון עוד פעם בלילה אני לא מוכנה..
כאילו כל התקופה האחרונה הייתה בשבילי חוויה לא נעימה בכלל שנחרטה..ומהפחד שתמשיך זה מלחיץ אותי וגורם לי לנדודי שינה..
חשוב לציין שבסופי השבוע אין לי בעייה שינה כמובן..רק במהלך השבוע ויום שבת בלילה..
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
שירה16/04/2010בסופ"ש גם התחילו לי הבעיות שינה*
אני ממש נואשת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגות וטרדות
יפעת קלוש יגל16/04/2010שלום שירה
ראשית אל יאוש אפשר לטפל בדברים הללו.
את שרוייה במתח ולחץ רב שגורמים למועקה מתח ומחשבות טורד'ניות, נראה שהדיכאון נלווה לתחושת היאוש וחסר האונים.
הרבה פעמים התופעות שאת מתארת מופיעות אצל אנשים אחראים ומסורים שחשוב להם שהדברים יהיו בסדר, שלא יהיהו חיכוכים עם הסביבה, ושבאופן כללי החיים יהיו צפויים ותחת שליטה.
שהדברים חורקים, ולא מסתדרים ונוצר מתח, נוצר מתח פנימי המלווה בתחושה של דחיפות וחרומיות לא תמיד תואמת. הרבה פעמים זה קורה אצל אנשי שמתקשים להתמודד עם כעס ותוקפנות.
את יכולה להתמודד עם המצב על ידי תרגילי הרפייה ונשימות, ישנם ספרים בנושא.
מכיוון שיש החמרה כדאי שתשקלי לפנות לעזרה בשיחות ובמידת הצורך אולי אף טיפול תרופתי אם המצוקה וחוסר השינה ממש קשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)