זה פשוט לא אני...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זה פשוט לא אני...
    ירון
    20/04/2010

שלום.
    שמי ירון ואני בן 17. קודם כל אני רוצה לציין שאין שום סיכוי שאני הולך לפסיכולוג.. אין מצב. אני רוצה לפתור את זה לבד עם עצמי, ואני גם מאוד מתאמץ בזה שאני מבקש עזרה פה.
    אז ככה, לפי דעתי יש לי בעיה נפשית. לא יודע מה היא, לא יודע איך לקרוא לה.
    היא מתבטאת בזה שהיא גורמת לי במצבים מסוימים לעשות דברים שהם לא אני. זאת אומרת ברגע אחד קטן משהו מסתובב לי בראש, ומאותו רגע זה לא אני, וזה לא מסתיים עד שאני לא מבצע את אותה קריזה. חשוב לי לציין בנקודה הזאת! אני בטוח במאה אחוז שלא מדובר במאפיינים של גיל ההתבגרות.. זה משהו אחר לגמרי.. הרבה יותר חמור.
    אני יפרט לך כאן את חלק מהדברים שלפי דעתי מבטאים את הבעיה הזאת..

דבר ראשון - בסביבות גיל 7-8 היה לי מין קטע כזה, שכשאני שוכב במיטה בלילה בכדי לישון, כל כמה דקות היתי קם בהיסטריה מהמיטה לשירותים לרחוץ את הידיים.. זה היה קורה ככה יום-יום בכל לילה, כל כמה דקות, עד שכבר התעייפתי ונרדמתי בשעה מאוד מאוחרת. אני הבנתי בעצמי שזאת בעיה, ולקח לי שנתיים להתגבר על זה.

דבר שני - לפני כמה שנים.. שהתחילה להתפתח המיניות.. התחלתי לפנטז על אחותי הגדולה. פשוט בכל הזדמנות שאוננתי או היתי עם בחורה (אני עוד בתול, המקסימום שעשיתי עם בחורה זה מין אוראלי והתמזמזויות...) פנטזתי על אחותי. ואני לא חושב שזה בא מתוך קטע של חרמנות או משהו.. כאילו.. בחיי היום-יום זה לא משפיע על היחסי אח-אחות שלי עם אחותי.. כאילו כל הפינטוז הזה זה חלק נפרד ממני.. ואני נורא לא רוצה שזה יקרה.. וזה בכל זאת קורה. ואני שונא את זה. זה חולני.

דבר שלישי - לפני שנתיים בערך, בגיל 15 התחלתי לעשן. כמובן שזה היה בהסתרה מתמדת מההורים. גם אז וגם היום זה לא היה בשבילי כזה ביג דיל.. אבל הבעיה הרצינית התחילה כשהתחלתי להתמכר לסיגריות, בערך אחרי שנה ומשהו של עישון, והתחלתי לקנות קופסאות. עכשיו מאיפה הכסף? גנבתי כסף מההורים. פשוט מצאתי שקלים בבית/לקחתי מהארנקים של אבא/אמא וכד'. גם היום לפעמים אני עושה את זה. ואני שונא את עצמי על זה. ההורים שמו לב לזה בזמן האחרון והיו על זה המון ריבים.. אני מודע לכמה שזה גרוע. ואני מאמין שזה עוד אחד מהמאפיינים של הבעיה.. זה פשוט לא אני. זה מישהו אחר.

לסיכום - - -
    אני חושב שלכל מה שתארתי לך פה יש את אותם המאפיינים.. זה התחיל מדברים פשוטים, ולאט לאט זה עלה ונהיה יותר חמור. אני ממש מרגיש שכל זה, לא אני עושה. אני לא שולט בזה. ברגע אחד משהו בראש משתנה, וזה לא חוזר עד שהקריזה לא מתממשת. אני ממש מרגיש שיש בי קול פנימי שאומר לי.. יותר נכון צורח לי לא לעשות את זה !!! אבל הגוף שלי ממשיך בשלו.. וכל מה שתארתי לך זה על קצה המזלג.. יש עוד המון מקרים וסיפורים שממחישים את מה שאני אומר פה.
    אני מרגיש שלאט לאט זה אוכל אותי מבפנים.. ולא מרפה. זה מתלבש עליי בכל תחום בחיים. וזה פוגע בי ובאחרים. מה אני עושה?
    עייפתי מניסיונות ומחשבות איך לתקן.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זה פשוט לא אני...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליטה עצמית

רוני פרישוף
    21/04/2010

שלום ירון,

בעיני פתיחת מכתבך משולה לאדם שפונה לפורום רפואת שיניים, המנוהל בידי רופאי שיניים, ופותח במילים: אין שום סיכוי שאני הולך לרופא שיניים.. אין מצב. אני רוצה לפתור את זה לבד עם עצמי, ואני גם מאוד מתאמץ בזה שאני מבקש עזרה פה..

גם אם הכאב חריף, השיניים נרקבות והחניכיים מדממות, הקושי להודות בבעייה ולקבל טיפול מקצועי, גם אם כואב, גורמת לאשלייה של יכולת להסתדר לבד בעזרת כמה משככי כאבים (במקרה שלך סיגריות).

ומה הבעייה? נשמע שיש לך קושי ממשי בשליטה בדחפים ובדחיית סיפוקים. אלו יכולות שלא קיימות בגיל הרך ומתפתחות בשנות הילדות וההתבגרות, הרבה בעזרת הכוונה נכונה מההורים. לבעייה זו מתלוות חשיבה והתנהגות כפייתיות ברמה מסויימת. מעבר לכך, הבעייה המרכזית היא קושי שלך לקחת אחריות ובעלות על התנהגויותיך. לאמר "זה פשוט לא אני", זו הסרת אחריות מעצמך, אלא אם כן אתה סובל ממחלה נפשת קשה שאפילו בית המשפט פותר את האדם הסובל ממנה מאחריות למעשיו. את זה, להערכתי החלקית על סמך מכתבך הקצר, אין לך.

אני מבינה שהחוויה היא "כאילו" זה לא אתה, אך זה רק "כאילו". אז אנא, הפשל שרוולים, הפסק לאמר "זה לא אני", ותתחיל לאמר "זה אני, ורק אני". גם אם ה"אני" הזה חושב, מרגיש ופועל באופן שלא מוצא חן בעינייך.

אחרי הצעד הראשון של לקיחת אחריות עמוקה ואמיתית ל"אני" השלם שלך ולפעולותיו, תוכל להתחיל לתרגל שליטה עצמית, למשל באמצעות טכניקות של השהיית תגובה (הכי פשוט- לספור עד 10) ורישום ביומן.

כאמור, הבעיות שלך נשמעות לי ממשיות, והכתובת האמיתית לפתרונן, כל עוד הן קטנות יחסית, היא אצל איש מקצוע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו