מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעזרהאלמונית12/04/2007
-בת 23 - אני בדיכאון חריף התרחקתי מכל העולם אני לא מדברת עם אף אחד
לא הרבה יודעים שאני בדיכאון אני מסתירה את זה בשביל לא לקבל השפלות שלא יגידו לי חולת נפש
לאף אחד לא איכפת ממני אף אחד לא שואל מה שלומי כבר שנתיים אני שוכבת במיטה בחדר לא יוצאת לשום מקום ,פיתחתי שינאה גדולה וכעסים לכל מי שאני מכירה ככה שאני אפילו לא שוקלת ליצור קשרים עם מי שהתחברתי בעבר.
פניתי פעמים רבות מאד לאחד אחד מבני משפחתי וסיפרתי להם מה עובר עליי כולם דחו אותי ואמרו שהם לא מוכנים לקבל מה שאני אומרת ושאני יפסיק להתבטל בבית כמו מפונקת,כל הזמן שמעתי מהם מסרים ושיחות שאני לא מקשיבה להם כי אני כבר לא מתרכזת הפסקתי לדבר איתם אני לא יכולה לראות אותם אני כל כך כועסת עליהם שכל אחד פונה לעיסוקים שלו בזמן שבחדר הסגור באותו בית שהם חיים קיימת מישהי שפעם הם נתנו לה את הנשמה שלהם ,יוצא לי לשמוע שהם עוזרים ומשקיעים המון אנרגיה בעזרה לדודים במשפחה ונותנים להם את כל כולם,זה משמח אותי שהם עוזרים אבל אני מרגישה שמשהו אכזרי קורה כאן,איך אפשר לעזור רק למישהו קצת יותר רחוק ממישהו שסובל וגר איתם יחד?
השנתיים האלה היו הגהינום של חיי,קשה לי לדבר על זה ובגלל שדיברתי עם המשפחה והם דחו אותי אני לא מסוגלת לדבר על זה שוב במיוחד לא פנים מול פנים או בטלפון עם אנשי מקצוע, אני אשנא את עצמי אם אני יטפל אצל פסיכולוג או פסיכאטר, ובנוסף אני מפחדת שיאשפזו אותי ולא רוצה לחשוף את הדיכאון.
הדמעות כבר נגמרו ,הבדידות שיתקה אותי לגמרי.-אני לוקחת "רמוטיב" על דעת עצמי בלבד כבר הרבה זמן וזה לא מועיל.
כל הזמן אני רוצה רק למות.
פעם ראשונה שאני מדברת על זה בכתב ולא עם משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית יקרה...
רונן דוד12/04/2007
לפי מה שאת מתארת, חשוב, כדאי ורצוי שתפני לטיפול ואבחון הבעיה ממנה את סובלת.
אין לך מה לחשוש מטיפול פסיכולוגי, טיפול שכזה יכול לקדם אותך ולעזור לך להתמודד עם הבעיות איתן את מתמודדת. בכלל, היום טיפול פסיכולוגי זה מותרות ויש הרבה מאד אנשים שעושים זאת גם ללא אבחנה כלשהי, טיפול שכזה מקדם בחיים ועוזר מאד גם מבחינת אוזן קשבת מקצועית שלפעמים אנו זקוקים לה במהלך החיים.
כדאי לבדוק מה המקור לאותו דכאון ולא לשלול טיפול תרופתי (שניתן רק על ידיי הוראה של פסיכיאטר) שגם מאד יכול לעזור.
את יכולה לעשות את כל זאת באופן דיסקרטי בלי שזה יירשם באף מקום, אם את פונה לטיפול פרטי.
תחזרי לעדכן אותנו וכל הכבוד על היכולת לכתוב את מה שעובר עלייך כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל,כל הכבוד לך שפנית וכתבת
הילה הראל15/04/2007את מתמודדת לבד עם מצב מאוד קשה וטוב שפנית וביקשת עזרה, תמיכה ועצה!!!
פניה לעזרה היא דבר חשוב וגם עם המשפחה שלך לא מבינה ולא עוזרת, יש אנשים אחרים, שזה המקצוע שלהם ובכך הם התמחו והם יכולים להבין ולעזור.
יש נטיה לחשוב שמה שקשור לנפש הוא "בידיים שלך" ושהשליטה נמצאת אצלך. מעניין שלגבי מחלות גופניות, כולם ממליצים לפנות מיד לרופא וזה טבעי ושגרתי, אבל כשהדברים קשורים לנפש, פניה לעזרה הופכת פתאום להיות סימן לחולשה...
אני באמת לא מבינה את זה.
אם למשל היית סובלת מפצע ברגל והוא לא היה נרפא מעצמו, אלא הופך להיות יותר ויותר מורסתי,מוגלתי וכואב, לא היית פונה לרופא? אני מניחה שהיית פונה ושהמשפחה שלך הייתה מעודדת אותך לפנות ואולי אפילו היו לוקחים אותך למיון.
גם במקרה שלך, צריך להבין שאת חייבת לראות רופא. גם אם בעבר התאכזבת מרופאים.
כמו בכל מקצוע אחר, גם ברפואה יש טובים יותר וטובים פחות, נחמדים יותר ונחמדים פחות ותמיד אפשר למצוא מישהו מתאים. אז מה לעשות?
לאסוף כוחות ולהגיע לרופא...
רופא כבר יוכל לראותמה קורה איתך ואיך אפשר לעזור לך ואין מה להתבייש, זה בדיוק כמו כל מחלה אחרת.
איך עוד אפשר לעזור לך?
דברי אתנו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שענית לי ממש חיכיתי לך.
אלמונית16/04/2007מה את אומרת שזה לא אני אשימה?
האם אני נקראת חולת נפש?
אני טיפוס מאד תלותי כמעט שום דבר אני לא עושה לבד ואני ברוגז עם כולם כי אפילו אתמול שמעתי מאחורי הדלת שהמשפחה החליטה לא לעזור לי בשום דרך שמעתי אותם אומרים "אסור לעזור לה" וממש התאפקתי לא לפגוע בעצמי זה היה קשה אבל החזקתי מעמד ולא פגעתי בעצמי ...
אני לא יוצאת לרחוב לבד, איך אני יפנה לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתנצלת על העיכוב בתשובה
הילה הראל18/04/2007ואני מאוד מאוד שמחה לשמוע מימך שוב. שאלתי את עצמי אם באמת תגיבי...
אסביר לך למה התכוונתי: אם למישהו יש למשל מחלה, שפעת נניח, אז הוא אשם? ואם יש סכרת או תת תפקוד של בלוטת התריס או כל מחלה אחרת, אז האדם אשם?
נכון שלא ? אף אחד לא יגיד שאדם כזה אשם. מקסימום, יגידו שהוא אשם בכך שהוא לא מטפל במחלה שלא כמו שצריך, נכון? נניח, אם חולה סכרת לא מזריק אינסולין, לא לקוח תרופות ואוכל שטויות כל היום, מזניח את בריאותו וכו', כי-אז, אם המחלה תחריף, זה יהיה גם באשמתו. נכון?
באותה מידה, את לא אשמה בזה שיש לך בעיה, שאת לא יוצאת מהבית ומסתגרת בחדר.
יש לי שאלה. בעצם כמה שאלות. אפשר?
בת כמה את?
ממתי את מרגישה ככה? ממתי את מסתגרת בחדר ולא יוצאת מהבית?
ועוד אחת אחרונה לבינתיים: מישהו (מהמשפחה או כל אחד אחר) ניסה פעם לעזור לך?
מחכה לתשובתך
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלמונית22/04/2007ציינתי מה ששאלת בהודעה הראשונה שלי , אני יכתוב שוב
בת כמה את? 23
ממתי את מרגישה ככה?הרבה שנים 6 שנים אני כבר לא יכולה לחייך ככל שהזמן עבר זה התדרדר
ממתי את מסתגרת בחדר ולא יוצאת מהבית? מעל שנתיים וחצי
ועוד אחת אחרונה לבינתיים: מישהו (מהמשפחה או כל אחד אחר) ניסה פעם לעזור לך? מעולם לא.
היחידה שמראה לי שאיכפת לה היא אמא שלי אני מתחננת אליה שתציל אותי כי כואב לי לתאר את המצב שהיא תאבד אותי היא לא יודעת איך לעזור ביקשתי ממנה שנלך לטיפול היא מעקלת את המצב מאד לאט קשה לה לקבל את זה, העיניין גדול עליה.
אני מרגישה כל כך רע,
הראתי לה שכתבתם לי לפנות לטיפול ובזכותכם היא קבעה תור אתם כל כך חיזקתם אותי
והפורום הזה באמת תמך בי נפשית, הלוואי שאני כבר יוכל לדבר על הדיכאון הזה בלשון עבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל-כך שמחה לשמוע!!!
הילה הראל23/04/2007כל-כך שמחה לשמוע שדיברת עם אמא: מספיק שיש רק מישהו אחד קרוב שאכפת לו. לא צריך יותר מזה.
אני מאוד-מאוד שמחה שאמא התייחסה ברצינות להמלצות שלנו. אני מקווה שבקרוב תראי רופא או איש מקצוע שיוכל לעזור לך וגם לאמא שלך. תעדכני אותנו, בסדר?
המון-המון הצלחה, אני מחזיקה לך אצבעות!!!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)