האם יש סיכוי לאהבה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם יש סיכוי לאהבה?
    גילי.
    23/10/2007

שלום לכם,

ראשית אני מאוד מעריכה את הפורום המפרה והתומך הזה -יישר כח!!!

אז ככה..
    אני בת 25 נשואה 4 שנים +1.
    בחודשים האחרונים אין לי חשק למגע/קרבה כלשהי עם בעלי.
    אני חשה מרוקנת מאנרגיות כאילו דעכה האהבה לחלוטין ואני אפילו הודתי בפניו שכל גילויי החיבה מאולצים.

מוזר מאוד שאין כמעט יחסים אינטימיים ואם יש אני לא נהנית מהם בכלל. מה שעוד יותר מוזר שזה קורה בשלב כה מוקדם של הנישואין- הבנתי מחברות שנשואות קרוב ל-6 שנים שאין אצלם שחיקה שכזו והסקתי שמצבי באמת קשה.מה שעוד מוזר שגם בתקופות שהזוגיות סבירה ומסתדרים ואפילו יש רומנטיקה-אני לא מצליחה להגיע להשתוקקות כלפיו.
    ממש תחושה של שעמום,חוסר שביעות רצון,אפילו מעט דחייה.
    אני חשה כאילו אזל ממני היצר המיני! זה ממש תמוהההה...
    הבהרתי לו(אנחנו מדברים בפתיחות גדולה-בעיקר מצידי)שנראה לי שהתנהגויות מסוימות שלו במשך היום,הרגלים שלו ובעיקר-העובדה שהוא מחוסר תעסוקה כרגע מאוד משפיעים עלי ועל המשיכה שלי כלפיו-אך זה לא ממש משנה את המצב.

חוץ מזה, אני חוששת שהתחושות השליליות כ"כ נטמעות בי כך שגם אם הוא ישתנה ויעבוד סוף סוף בעבודה מסודרת(הוא מאוד לא יציב בעבודות-עובדה שמטריפה אותי!!!!)גם אז יהיה לי קשה לחזור להתלהבות של פעם שהייתה בשחקים.
    אני פתאום קולטת שאולי הוא בכלל לא הטיפוס שלי,שהוא לא גברי מספיק שאנחנו ממש לא משדרים על אותו גל,השאלה היא אם יש סיכוי שהתחושות ישתפרו וישתנו? האם זו תקופה שתחלוף??
    הוא כ"כ צפוי,מקובע מרובע ,מעצבן ,מתיש ומעייף אותי שקשה לי אפילו להסביר לאיזו רמה עמוקה של תשיישות נפשית הגעתי, אני חשה שאין לא מה להציע לי -שום עיניין בשום תחום,
    הוא לא מסקרן אותי בכלל!
    אני ממש מדוכאת מהמחשבה שאחיה עוד הרבה שנים עם בעל שאני לא נמשכת אליו......
    לעיתים אני מהרהרת ביני לבין עצמי שהילד שלי הוא האור-ועצם המחשבה מבאסת ומבהילה!
    אני במצב שאין לי כח אפילו לבכות..
    כמו פלאפון שלא הוטען שנים...

התחתנתי צעירה ,תמה ולהוטה ואני חשה שאין לאן לברוח...

בבקשה-אל תעלו בפני את האופציה של לגשת לטיפול/ייעוץ זוגי מפני שאין לי תקציב.
    אודה לכם אם תוכלו לתת לי כיוון חשיבה שיוציא אותי מעט מן האווירה העכורה הזו.
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכוי לאהבה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה לי

מישהו
    24/10/2007

שקצת נכנסת לפינה במחשבות שלך. אולי לא הכל כל כך נורא אצל בעלך? לפעמים שאנחנו נכנסים לגלים בים, הזרם לוקח אותנו לחוף, ועד שהמים לא מפסיקים לסחוף אותנו, אנחנו נסחפים עם הזרם.

בקקיצור, מה שרציתי להבהיר באנלוגיה המשונה הזאת זה שנראה לי שהחשיבה שלך מאוד ממוקדת, אבל מפספסת את השולייים ואת התמונה הרחבה, שבה בעלך לפני כמה שנים בכלל נראה לך טיפוס סבבה. תני לדברים קצת לשקוע ותסתכלי על כל מהצד, אולי תדברי עם איזה חברה שמכירה אותו ואתכם, שתוכל להגיד לך, וואלה יש לו צדדים מגניבים גם.

וחוצמזה, תמיד אפשר לדבר אתו - לא צריך לדבר אתו על הכל, רק על חלק מהדברים - ולקבל פידבקים לדברים שממש מפריעים לך. נראה לי שאני יכול רק לעודד אותך - אחרי הזמנים הרעים שבהם תחליטי ככה או אחרת בנוגע לנישואים שלך, באה העלייה למעלה...

נראה לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

גילי.
    24/10/2007

תודה לך..
    זה די קולע ,מה שכתבת..
    לפעמים אני באמת חושבת שאני גם קצת נסחפת-כלומר ברגעים שהוא מגניב ונחמד-

אבל לפעמים הרע עולה על הטוב ואז כ"כ קשה להתנעג על הטוב.... מבין??..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחני

מישהו
    24/10/2007

אני קולט אותך, אבל נראה לי שכתבת את הדברים מתוך תסכול גדול.

אני יכול לספר על עצמי (ככה זה, אנשים באים להקשיב ובבסוף מספרים על עצמם...) שהיה לי משבר גדול כזה פעם עם אשתי, עוד לפני שהיינו נשואים. כל מה שיכולתי לחשוב עליו היה רק שאני חייב לעזוב. ובאמת עזבתי אותה.

נפרדנו לכמה זמן, חזרנו, והדברים עדיין לא היו לי שלמים מבפנים, אבל לאט לאט (לאט) הזוגיות קבלה את הצורה שלה, כמו שרק זוגיות שנמשכת לה מקבלת - והיום הכל זורם כמו שצריך, עם אהבה טובה שמבשילה עם הזמן.

ברור שלא הכל שלם ושתמיד יש מחשבות, למי לא? אבל בגדול, החיים זורמים.
    לגבי העניין של התשוקה, אולי אם כל המחשבות הסוערות שלך ישככו מעט, תוכלי מחדש להתאהב בו.

מה את אומרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהו..

גילי.
    24/10/2007

הלוואי..

התגובה שלך ממש מעודדת ומעוררת תקווה-אולי לזה הייתי זקוקה..

האמת-שעם כל הכעסים,אני עדיין לא רואה את עצמי עוזבת אותו,אין לי אומץ לעשות צעד כזה
    אולי זה גם לא הפתרון וצריך להמשיך להתמודד כי שום זוגיות לא מושלמת.
    פשוט לפעמים נדמה לי שהמצב שלנו כבר כ"כ מתוסבך ומורכב, ולא קל עם התחושה שאני מנסה לבוא לקראתו פי מאה מאשר הוא לקראתי.
    מה,כל הגברים כאלו??..אטומים??

כשאתה אומר שהזוגיות הבשילה אתה מתכוון שאחרי שעוברים עוד כמה שנים טובות של משברים וחוויות אז יוצאים מחוזקים? מתאזנים עם הזמן?

תגיד לי אתה איך אני יכולה לתמוך ולקבל בשלוות נפש בעל שלא עובד? שנזרק מעבודה לעבודה בגלל זלזול? מתי,למען השם הוא קצת יתבגר ויהיה פחות מפונק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן לאהבה

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    24/10/2007

הי חני
    את הראשונה שיש לי הכבוד לענות לה...

לא ציינת בן כמה הבן או הבת שלכם.
    הרבה פעמים, אחרי שנולד תינוק, יש נפילה בזוגיות, גם כי האמא הרבה פעמים יוצרת בועה עם התינוק והאב הטרי מנסה להבין היכן מקומו במשפחה, גם בגלל העיפות והעומס, גם בגלל השינוי במערך המשפחתי - מזוג למשפחה.
    שתי עצות קטנות:
    כדאי להעזר בהורים ולקחת גם טיים אווט, רק שניכם ביחד, כדי להזכר למה בכלל רציתם להיות זוג
    בנוסף, לכל זוג יש קונפליקטים. מה שחשוב ללמוד זה איך ללבן אותם, בסבלנות, בכבוד...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

גילי.
    27/10/2007

השאלה אם הקונפליקטים יומיוימיים ומתישים ? גם את זה יש לכל זוג??...

מתוך ניסיון שלך -לרוב הזוגות יש תקופות קשות מאוד של קונפליקטים שמרחיקים אפילו לחודשים??

תודה,סיגל. וברוך בואך לפורום..
    חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונפליקטים

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    30/10/2007

הי חני
    לכולם יש קונפליקטים
    השאלה היא האם נושאים שטותיים מגיעים לפיצוצים?
    האם יש עדין חיבה, הערכה הדדית?
    האם אפשר לדבר ביניכם על המצב? האם זה עוזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

גילי.
    31/10/2007

לסיגל

התשובה היא כן כל נושא הכי קטנטן יכול להביא פיצוץ.

הערכה הדדית די מעורפלת מרוב מריבות וקשיים..

וכשמדברים זה לא ממש תמיד מועיל ובעיקר לא לטווח ארוך!

קשה לנו יחד בעיקר לי-מהבוקר עד הלילה...........
    ואני רצינית לחלוטין לא מגזימה בכלללל!

חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהיא אהבה...

רונן דוד
    03/11/2007

הרבה מחקרים מראים שההתאהבות נמוגה לאחר מס' שנים ואז אם הקשר יציב, תומך ובסיסי, נשארת האהבה.

את צריכה לבדוק עם עצמך ועם בעלך אם בעלך שותף למטלות הבית, אולי את מתוסכלת משום מה מחייך ולא מסופקת בהם ?!, אולי יש כאן מקום לשינוי ?!,

את צריכה לבדוק זאת עם בעלך ועם עצמך ולראות איך את יכולה להכניס תוכן חדש ואיכותי לחייך,
    ואני חס וחלילה לא מתכוון לגבר אחר, אלא אולי לעבודה חדשה, חוגים, חברים וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו