מתלבטת האם ללכת לפיכולוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבטת האם ללכת לפיכולוג
    ליטל
    03/05/2010

שלום,
    אני בחורה אינטלגנטית ונאה מאוד, בת 29, עובדת בעבודה שחלמתי עליה ועברתי לפני חודש לגור לבד (עד עכשיו גרתי עם הורי). עד היום היה לי רק חבר אחד 7 שנים. מאז כבר כמה שנים אני לא מצליחה למצוא בן זוג שיתאים לי למרות שיוצאת להרבה דייטים. לצערי לא היה לי שום קשר מעל חודשיים. כשקורה לעיתים נדירות שאני כן פוגשת מישהו מתאים לדעתי, הוא עוזב אותי.

כל החברות שלי נשואות עם ילדים והתרחקנו כי כל אחת חייה בעולם אחר. המצב מאוד מתסכל שרק אני לבד, גם אותי וגם הורי שמתביישים בי על כך שאני עדיין לבד.
    הסיבה שאני חושבת לפנות לפסיכולוג הוא שאני מרגישה תסכול רב, דכאון וחרדה בגלל שאני לבד וזו הרגשה שאני לא מסוגלת להתמודד איתה יותר. מעלם לא לקחתי תרופות וגם לא רוצה אבל אני מרגישה על סף התמוטטות נפשית. התמודדתי עם הרבה דברים קשה בחיים וכבר לא נשארו בי כוחות להתאכזב ולהפגע שוב ושוב. עם הזמן אני מסתגרת בתוך עצמי יותר ויותר ומאבדת בטחון עצמי מה שפוגע בקשרים שאני מנסה לפתח כי אני מפחדת להפגע.

אני מתלבטת למי עדיף לי לפנות - לפסיכולוג (ואיזה סוג פסיכולוג?) או לקואוצ'ינג
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת האם ללכת לפיכולוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציאת זוגיות

רוני פרישוף
    04/05/2010

שלום ליטל,

רווקות אינה בושה ואינה חטא. לכל אדם יש את הקצב האישי, מסלול החיים הפרטי, וגם את המזל, הייחודיים לו. חבל שאת והורייך מרגישים רגשי בושה ואשמה על מצב שהוא נורמלי ונורמטיבי. הלחץ והרגשות הקשים, לא רק שהם מיותרים ומחוללי סבל, הם פוגעים לך בבטחון העצמי, משודרים החוצה, ומקשים עלייך ליצור קשר ולהתנהל בנועם בתוכו.

אם את מעוניינת לקבל עזרה מקצועית, טיפול פסיכולוגי הוא בהחלט כיוון מומלץ. נשמע שיש לך נתוני פתיחה מצויינים, אך משהו קורה בתוך הקשר שמקשה על המשכיותו. זה יכול המון דברים, ברובד הפנימי או הבין-אישי, ואין כמו טיפול כדי ללבן אותם ולאפשר לך התנהלות טובה יותר.

לא אוכל להביע דעה לגבי קואצ'ינג.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו