מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לרוני-על קשיים ותקיעות בטיפולאדווה07/05/2010
הי רוני..לפני כשנה רשמתי לך כאן שאלה ואהבתי את סגנון תשובתך וקו המחשבה ולכן החלטתי לפנות גם היום בהתלבטותי:
אני נמצאת כשנתיים וחצי בויפול.הכימיה ביני למטפלת מעולה כבר מההתחלההייתי די סגורה ולא ידעתי לדבר בצורה גלויה.כמובן שהיה לי קשה עקב זאת בפגישות כי תמיד הלכתי "מסביב" עד שלמדתי להיפתח ,כמובן שזה לא קסם וגם היום עדיין יש לי מה להשתפר כי אינני גלויה לחלוטין ולא אומרת עד הסוף את מה שמעיק כי יש לי קשיים לגלות.היא יודעת ותומכת ולא לוחצת ועם זאת מעודדת את השיתוף.
הבעיה שמלווה אותי בזמן האחרון היא שאני מסתכלת אחורה למה בכלל נסנתי לטיפול והסיבות לזה ואני רואה שהבעיות שבגינן התחלתי לא נפתרו(ממש בכותרת למשל:זוגיות,אז כן פה ושם אני מדברת על זה ומדברת עם גברים אבל לא הצלחתי לפתח קשר),היא אומרת שאם אני לא מדברת על זה היא לא תעלה את זה כי אני מובילה את הטיפול ,שזה נכון אבל אם יש דברים ונושאים נוספים שממש קשה לי כי חבויים שם סודות ,חלק היא יודעת מפעם שפלטתי ומאז לא המשכתי והיא לא מעלה זאת למרות שממש בא לי....אז אני תקועה ומתוסכלת ואמרתי לה והיא אמרה שהיא לא תכריח אותי לדבר על משהו ואני מובילה וזנמרגיז..
רוני,אני אמקד את שאלתי:
מה לעשות בטיפול שלא מצליחה לשפר משזה שנתיים וחצי דברים כל כך חשובים ושבאמת כל כך מעיקים על המציאות שלי?אני מצליחה לשנות דברים קטנים אבל הנושאים הגדולים שמשגעים אותי ומתסכלים לא נפתרים והשאלה שאני שואלת את עצמי רבות היא אם זה יעיל עבורי?כי לאדם שאינו בטיפול יגידו תלך לטפל בעצמך,ואני כן בטיפול וזה לא זז,לא חודשיים אלא הרבה יותר נתתי סיכוי וזה לא בגללה אלא בגללי אולי....מה לעשות??
דבר שני-בגלל שרציתי לשפר ולנסות להתקדם הגברתי תדירות בחצי שנה האחרונה ,אני חייבת לומר שאני מרגישה תלויה בה,בין פגישה לפגישה אני מחכה להתיעץ איתה על מה שמתעורר ואני לא ממש אוהבת את זה שנהייתי כזאת.אני גם "חוששת" שאני מפתחת רגשות חיבה גדולות אליה (כי היא מדהימה אין מה לעשות הלב לא יודע שזה טיפול...)ולכן אני בוחרת להתרחק ולבטל פגישות,גם בגלל זה וגם בגלל הסיבה של האם זה יעיל אם אין שיפור?
אגב,רשמת כאן למישהו שלא ינחש את תגובותיכם ושייתן לך את חופש המחשבה...זה טיפ שבאמת לקחתי לעצמי!כי יש לי נטייה גם עכשיו לחשוב שאת תאמרי לי לבטח לשוחח איתה...ברור והגיוני וגם עשיתי זאת אבל היא כאמור אמרה שלא תגיד לי על מה לדבר אז אני מרגישה תקועה ובתוסכלת.
אם פשוט תוכלי ליעץ לי מה את היית עושה או ממליצה אם מישהו היה אומר לך את זה בטיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סגנונות טיפוליים
רוני פרישוף08/05/2010הי מעין,
אני זוכרת את התכתבותנו הקודמת, ובהחלט ניתן לזהות התקדמות משמעותית ביכולת שלך להיפתח ולדבר בטיפול. גם הרגשות החיוביים שלך כלפי המטפלת מעידים שיש ביניכן קשר חם וטוב. כנראה שהתהליך איטי, ומצריך את הזמן וההשקעה של שתיכן. אני בטוחה שהוא ישא פירות!
סגנוני האישי כמטפלת, שלגביו את שואלת, הוא יותר "פעיל" מן התאור שלך. מקובלת עלי בקשה של מטופלים שאני אעזור לפתוח נושאים שקשה לדבר עליהם, אדובב ואזום. לא תמיד זה עוזר, והרבה פעמים דברים נשארים חסומים ונעולים, למרות מאמציי האקטיביים לדבר עליהם.
יש לזכור שיש יתרונות וחסרונות לכל סגנון. יתכן שאם המטפלת היתה "חודרנית" יותר, ופחות מקבלת את שתיקתך ונותנת לך את זכות ההובלה, אולי לא היה נוצר קשר טוב וברית של אמון.
נסו למצוא פתרון של פשרה. למשל, את יכולה לכתוב בבית מה שמעסיק אותך, כמו שכתבת כאן, ולפתוח כל פגישה בקריאה של הכתוב. יתכן שאם היא תקרא בקולה, הדברים יחזרו אלייך קצת פחות כואבים.
חשוב לזכור, שמותר גם לסיים טיפול ולנסות דברים אחרים. אני לא אומרת שזה המצב, רק שזכותך לשקול זאת כאשר תרגישי שמיציתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)