מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתי בת 9אורנית08/05/2010
שלום לצוות המיקצועי
לצערי בעבר שטחתי לפנייך את כאבי על ביתי(9) שסובלת מדחייה חברתית בשל מספר ילדות בכיתה שמסיתות נגדה ( פשוט מרוע!!)
לפני כשבוע חזרה לכתה מח"ול ילדה שהיתה איתן בגן ונוסעת כל פעם למספר שנים וחוזרת ( לסרוגין )לכיתה,המורה הושיבה אותה ליד ביתי והן התידדו, היא סיפרה לביתי שילדה( מקובלת מאוד שנבחרה למועצת תלמידים בכתה והיא ביתה של גננת בגן עירוני)אמרה לחוזרת מחו"ל שלא כדאי לה להתחבר עם ביתי( ללא כל סיבה פשוט מרוע!)
הדבר קרע וייסר אותי מבפנים .ילדה זו הסיתה בעבר ( למרות גילה הצעיר)בנות רבות נגדינו בשיא האכזרות!!ואמה כמובן מתנשאת עליי ומגבה את ביתה .
מה עליי לעשות בנידון ??למי לפנות??? עליי לציין שמרוב כאב אימפולסיבי יש בליבי רצון לפנות למפקחת של אותה אם( גננת) ולספר לה איזו" גננת" משרד החינוך מעסיק.
נ.ב. לצערי אני בקשר טלפוני עם המחנכת שלדבריה משוחחת עם הילדים בכתה -אך לא השתנה דבר ביחסן של הבנות לביתי (אחה"צ)
אנא תשובתכם חשובה לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה סובלת
רוני פרישוף08/05/2010שלום לך,
אני מצטערת שהמצב לא הוטב. אם המחנכת לא משפיעה, כדאי לערב גם את היועצת והמנהלת. אולי אפילו כדאי לקיים מפגש הורים.
מאד לא כדאי לעשות צעד אימפולסיבי נקמני, למרות הדחף הגדול, כי זה רק יחזור כבומרנג.
עשי חשבון נפש עמוק מדוע קרה שביתך משכה אש כה קשה. יתכן כי משהו בהתנהלותה החברתית משדר חולשה או דבר אחר, שמושכים תוקפנות. הדבר עלול ללוות אותה במהלך החיים, אנחנו יודעים כמה אנשים יכולים להיות אכזריים, ולכן אם יש לה קושי כלשהו בהתמודדות חברתית כדאי מאד לאבחן ולטפל. התחזקות אישית שלה תשפר את מצבה האישי והחברתי.
אם את שקטה שביתך ילדה נורמטיבית לגמרי, עם כוחות טובים וכישורים חברתיים תקינים, אשר רק נקלעה שלא בטובתה לכיתה גרועה, כדאי לשקול להעביר אותה כיתה או בית ספר.
מנסיוני, אני העברתי את ביתי בגיל 10 לבית ספר אחר עקב כיתה קטסטרופלית (לדעתי, כמובן), והמעבר היה מוצלח והיטיב מאד את המצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית08/05/2010רוני שלום
ראשית, תודה על התיחסותך החשובה .
ביתי ילדה נורמטיבית לחלוטין (אני אשת חינוך ויודעת להבחין היטב בילד בעייתי ) כנראה שהן מנצלות את טוב ליבה וכן לפני מספר שנים בגיל 4-5 לערך הערתי לאחת מהן בגן המשחקים לאחר שלא חדלה מלהציק לה ושאלתי אותה " מדוע את מציקה לה"? בצורה עדינה ולא באגריסיביות היא התחילה הפרינססה לבכות ה"מסכנה" ומאז היא ואמה כמובן יצרו את כל הסיטואציה הזאת כאילו ביתי בת של מפלצת ( מול כל בנות הכתה ) ומאז לא מפסיקות להציק ולהסית.
האמיני לי אינני ישנה בלילות וחסרת אונים מול ביתי וכן מלאת רגשי אשמה.
לצערי מרוב כאב לא פעם חשבתי להעבירה בית ספר , לצערי טכנית זה יכביד עליי מאוד אני פוחדת שלא אוכל לעמוד במעמסה כזאת, כאן בית הספר במרחק הליכה( אני מודעת לאנוכיותי, גם במצבים מסוימים שאין מי שיחזיר אותה, היא יכולה לחזור בכוחות עצמה.
רוני ,אם אאלץ להעבירה האם לחכות לסוף השנה ?
תודה לך מקרב לב
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר
רוני פרישוף08/05/2010אנחנו לקראת סוף השנה, לכן נראה לי שאפשר לחכות לשנת הלימודים הבאה כדי לעשות שינוי.
מאידך, אם יש רצון למצוא חברות חדשות לקראת החופש הגדול, אולי כדאי להכיר לה כיתה חדשה כבר עכשיו. בזמנו, כאשר העברתי את ביתי בי"ס, אירגנתי לה יום כיף בכיתה החדשה, וערכנו לכיתה מסיבה בביתנו בחופש הגדול, וכך נוצרו קשרים עוד לפני תחילת השנה.
מדובר בהחלטה חשובה שתשפיע על חיי כולכם, לכן חשוב מאד שלא תסתמכי רק על שיחתנו כאן, אלא תמשיכי להתייעץ עם יועצת בית הספר, ואולי עם אשת מקצוע שתבחן באופן אובייקטיבי את המצב.
לא ציינת אם יש אבא בתמונה, ומה דעתו. בכל מקרה, כדאי שיהיו סביבך דמויות אוהבות, כדי לקבל תמיכה וסיוע נפשי לך ולילדה, וכן מבט ודעה נוספים.
כל טוב לכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית15/05/2010רוני יקרה
יש אבא בבית פחות דומיננתי ממני , את יודעת יש גברים שולטים ומגלים יותר מעורבות ויש כאלה ש"משאירים"את זה לאמא , הוא כמובן אוהב אותה מאוד , שינינו עובדים קשה לפרנס את ילדינו היקרים וטרודים בבעיות של חיי יום יום .
לצערי מטבע הדברים המצב הנ"ל משפיע עליי הרבה יותר ממנו , הוא טיפוס שקט שמפנים את כאביו ולא משדרם החוצה.
לגביי דמויות אוהבות- לצערי משפחתינו המורחבת קטנה מאוד מאוד ,וסיפרתי זאת לחברה קרובה.
הלוואי שיכולתי להכיר נשים בגילי כלבבי.
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי
אורנית26/05/2010רוני יקרה
האם לרשום אותה לקייטנה שאליה נרשמו כל הבנות בכתתה?( לדאבוני שנה שעברה היא סבלה מהן)
מה עליי לעשות??
היא אינה יודעת מה לעשות, כהגיעה היום מביה"ס סיפרה לי ששמעה 2 אימהות מדברות כל הבנות (מלבד ביתי) נרשמו לקיטנה מסויימת
אנא , אני חסרת אונים ועצתך חשובה לי
תודה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת החלטות
רוני פרישוף26/05/2010אורנית יקרה,
אני שומעת את מצוקתך, וגם את תחושת הגורליות בכל החלטה שיש לקבל. את חשה שגורל ביתך מוטל על כף המאזניים וכל האחריות היא על כתפייך. את נתונה בלחץ, ואף חרדה, שמקשים לראות את הדברים בעין צלולה וברגיעה.
נראה לי שתהייה זו טעות מצידי לייעץ לך קונקרטית בשאלה שאת שואלת.
ראשית, אנחנו מכירות מעט מאד, מעל דפי האינטרנט, ואת ביתך איני מכירה כלל. על סמך תמונה כה חלקית קשה לייעץ וגדול הסיכוי לשגות.
שנית, עלייך לחזק את יכולת קבלת ההחלטות שלך ושל כל המערכת המשפחתית שלך. אל תוותרי על תקשורת עם בעלך! הוא אמור להיות "עזר כנגדך" בגידול הילדים, על השמחה והקושי הכרוכים בכך. עמדי על זכותך לחלוק איתו את הקושי והלבטים ולהגיע לתשובה יחד.
חשוב מאד שתתיעצי עם הילדה ותשמעי מה היא רוצה. רצוי שהיא תהייה שותפה מלאה בעיצוב החופש הגדול שלה. עליה ללמוד כבר מגיל צעיר לקבל החלטות, להתמודד עם החלטותיה וללמוד מטעויות ומהצלחות.
אני מאד ממליצה לך להמשיך את תהליך התמיכה וההתייעצות, שאת כה צמאה לו, עם אשת מקצוע בסביבתך. זו יכולה להיות פסיכולוגית פרטנית, מדריכת הורים, מטפלת דידאדית לך ולילדה, מטפלת זוגית/משפחתית לחיזוק התא המשפחתי. העיקר שלא תישארי לבד, ויהיו לך שותפים להמשך הדרך ולאחריות.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)