זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    שיר
    11/05/2010

היי!!
    אני בת 24 ומעולם לא חוויתי את המושג הזה שנקרא "אהבה". ז"א זה לא שלא מתחילים איתי, אני בחורה די נאה ומאוד חייכנית ונעימה אבל תמיד כשבחור מוצא חן בעייני אז בהתחלה אני נורא מתלהבת ואחרי שבוע (במקרה הטוב) אני מתחילה להשתעמם ממנו ובד"כ אין בו שום בעיה,אני מודעת לכך שהבעיה היא אצלי.אני פשוט מתחילה לחשוב שאולי יש מישהו אחר שמתאים לי יותר..שאולי לא כדאי להיכנס למערכת יחסים איתו כי אז אני אפספס משהו יותר טוב..בקיצור אני ממש רוצה לדעת מזה חבר ואיך מרגישים כשמאוהבים אבל אני לא יודעת איך לגרום לעצמי להמשיך כל קשר שמתחיל.המון פעמים קורה לי שאני נדלקת על מישהו וחושבת עליו תקופה של שבועיים-חודש וממש מדמיינת איך החיים שלנו ייראו ביחד ואז ברגע שהוא מתחיל להתעניין בי משהו בו מפריע לי וזה אפילו לא מגיע לפגישה ראשונה כי אני מתחילה להגיד לעצמי "הוא לא בשבילי" "הוא מוזר" וכדומה..האם זו תופעה מוכרת בעולם הפסיכולוגיה או שאני בעצם המוזרה? :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים להיכנס לזוגיות

רוני פרישוף
    12/05/2010

הי ענבל,

קשיים ביצירת קשר ובהתמדה בקשר הם קשיים מאד נפוצים. יש כל כך הרבה אתגרים, שזה נס קטן כשזה מצליח.. למעשה, נראה לי שאנשים שמצליחים להתאהב, ולאחר מכן לאהוב את בני זוגם ולהתחייב אליהם רגשית לאורך שנים, הם המיעוט... כנראה שהם זקוקים להסתכלות פסיכיאטרית (-:

יש המון מכשלות, שונות ומשונות, לכל השלבים בקשר זוגי. הם רבים מספור. החל מתסמונת "לא רוצה להתקבל למועדון שמוכן לקבל אותי", דרך פחדים לאבד אוטונומיה ולהיבלע, פחדי נטישה ופגיעה, קשיים בתחום המיני, קושי לקבל את האחר והשונה, אמונה כי איני ראוי לאהבה, חשדנות וספקנות לגבי רגשות חיוביים, היעדר מודל בבית לזוגיות טובה בין ההורים, ועד לבררנות מופלגת ופשוט מזל רע... ועוד ועוד...

כפסיכולוגית, אני יכולה להמליץ לך על דרך של טיפול, כדי להגיע לתובנות מה קורה לך במערכת יחסים, מדוע את מתנתקת רגשית, ולחזק את היכולת להתמודד עם קשר ולשמור עליו.

אולי את תוכלי לחשוב על דרכים נוספות שיקדמו אותך.

בעיקר חשוב להפסיק לפעול כאוטומט, ולהתחיל לברר עם עצמך מה קורה לך, למה את מגיבה בעוצמה, מה את באמת רוצה ומה מפחיד ומרתיע אותך.

כדאי לך לבדוק האם גם בתחומי חיים אחרים קשה לך להתייצב ולהתחייב. יתכן שזו נטייה אישיותית רחבה יותר, ויתכן כי בגלל חוסר בטחון עצמי שלך כאדם קשה לך להיכנס לקשר מחייב.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט העתק הדבק

מישהי
    13/05/2010

אני מרגישה את אותו דבר! פשוט איפשהוא בי מחכה ליותר טוב, או שמפחדת לפספס משהו יותר טוב
    מפחדת להיכנס לקשר לא טוב ולהיפגע לא חוויתי אהבה ולא זוגיות....ואני כל כך מבינה אותך
    אני מבינה לליבך.....
    אך יחד עם זאת אני באותה בעיה.... רוצה זוגיות מערכת יחסים ואהבה... אך מחפשת את הבטוח כדי לא לעשות טעות... לא יודעת מה יש לי בבלבלות רציניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו