מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצת מוזר... בת 22רות13/05/2010
היי,
בתקופה האחרונה אני מאד מתעניינת בנושא הקשר בין המשפחה שיש נערים ונערות בגיל ההתבגרות,
קצת קשה לי להסביר אבל למשל תוכניות או סרטים בטלויזיה מאד מעניין אותי לראות כאלו שיש בהם סיטואציות של קשר בן אמא ובת למשל...
אני מאד אוהבת משחק ויש לי הרבה מחשבות שאני משחקת בתור דמות כזאת מורדת או משהו בסגנון, איפשהו במחשבה אני כאילו רוצה להיות שם אבל לא באמת... אז קל לי לחשוב על זה כאל משחק ...
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב,
מה שאני חושבת שזה נובע מכך שאני ממש לא הייתי מורדת בגיל הזה, תמיד ייעצתי לחברים ולילדים, הייתי מאד בוגרת בחשיבה כשהייתי נערה אך גם הייתי ממש ילדה כזאת.. לרוב התנהגתי למופת , כשאני חושבת על זה אני מרגישה שהייתי ילדה וישר הפכתי לבוגרת לא חוויתי מספיק כנערה, אז אולי איפשהו בתת מודע זה חסר לי...כי אני לא באמת רוצה להיות כזאת, פשוט מאד מעניין אותי לראות בסרטים וסדרות.... אני יכולה לראות סרט או לעקוב אחרי סדרה בגלל הסיטואציות האלו..
ומהצד השני אני מאד מתעניינת ומעוניינת לעבוד עם בני נוער וילדים בסיכון וללמוד פסיכולוגיה ולהמשיך לייעוץ חינוכי אז אולי גם זה קשור איכשהו?
אשמח לתגובה,
(:
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפספסתם אותי...
רות16/05/2010אשמח למענה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"ילדה הורית"
רוני פרישוף17/05/2010הי רות,
קודם כל יש לך שם (או כינוי) יפה, ברוח החג..
לא עניתי, כי אין הרבה מה להוסיף מעבר לתובנות מלאות המודעות שלך.
אני יכולה רק להחזיר אלייך את הדברים שכתבת: המצב נובע מכך שלא ממש היית מורדת בגיל ההתבגרות, תמיד ייעצת לחברים ולילדים, היית מאד בוגרת בחשיבה ולא הרשית לעצמך להיות ילדה קטנה או מורדת. לרוב התנהגת למופת, היית מה שנקרא "ילדה הורית" ולכן בתת מודע חסר לך להיות נערה, ואת משלימה את החסר בעולם של דמיון ופנטזיה.
הרבה אנשים בוחרים מקצוע כהשלמה או כתיקון לחסכי הילדות. במקרה שלך כנראה שזה המצב, ואולי גם התרגלת מגיל צעיר להיות "מטפלת", דבר שעיצב לך את הכיוון המקצועי.
מאחלת לך להשלים מעגל, ע"י בחירה מקצועית, ושאר חוויות החיים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)