בעיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה
    dtux
    20/05/2010

שלום-רב,
    אני רוצה לשתף בבעיה שיש לי.
    כרגע אני נמצא במצב פסיכולוגי לא הכי טוב, כי יש לי מחשבות רעות ומפחידות שלא עוזבות אותי המון זמן. ברוך-השם, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, אני מתחיל להוציא את מה שמפריע וזה מאוד מקל.
    עם-זאת, אני יכול לומר על עצמי לאור נסיוני בחיים כי הדבר קרה לי כבר בעבר - שאני חושב מחשבות רעות ומוגזמות למדי, חסרות פרופורציה.
    אני מעוניין לדעת איך על האדם להכניס מחשבות טובות ושמחות לראשו למרות שקורים דברים לא טובים. והאם יש דרך לקחת דברים בפרופורציה נכונה ולא בצורה מוגזמת?
    תודה-רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות חיוביות ועולם ערכים

רוני פרישוף
    21/05/2010

שלום לך,

טוב שאתה מוצא את המשמעות והתקווה בקושי שלך, ואני מאחלת לך שהמצב ישתפר בהקדם, כפי שכבר היה בעבר.

השאלה שאתה שואל היא שאלת "מיליון הדולר".

בתוך השאלה מסתתרת ההנחה, כי המחשבות שלנו לא חייבות להיות תלויות במציאות החיצונית. כלומר, אפשר עם רצון ומאמץ לחשוב ולהרגיש דברים חיוביים גם כשהמציאות קשה, ולהיפך. זו הנחה נבונה ונכונה.

מעבר לכך, צריך להבין מה עומד ביסוד הקשיים החיצוניים והפנימיים, ובהתאם לכך להתארגן. האם מדובר על חוסר בטחון עצמי? דימוי גוף ירוד? רקע של אובדנים או טראומה? חולי? נטייה לדכאון או חרדה? משבר ביחסים או בזוגיות? גיל ההתבגרות? סודות ושקרים?

כל אחד מהגורמים האלו עלול לגרום למחשבות רעות חסרות פרופורציה, ובכל אחד יש דרך אחרת לטפל.

באופן כללי, המפתח לחיים טובים ולמחשבות טובות הוא: משמעות, ערכים ואמונה.

כאשר יש לאדם מצפן ערכי ואמוני ברור, שמכוון לו את הדרך לחיים בעלי משמעות, קל לו יותר לשמור על פרופורציה ולהתגבר על קשיים ומכשולים. (אינני מכוונת כמובן לסוג מסויים של אמונה, איש באמונתו יחיה).

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רועי??

לי
    26/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו