הפרעת אישיות גבולית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית
    לינויי
    23/05/2010

בביקורי אצל הפסיכיאטר לפני שבועעים בערך ,הוא החליט שאני סובלת מהפרעת אישיות גבולית
    ונתן לי מרשמם של כדורים .למרות שאני לא רציתי לחקת את הכדורים עכשיו נראה לי שאני כן רוצה לחקת .המצב הרגשי והנפשי שלי עלה קצת וכך גם הביטחון העצמי [עקב ירידה במשקל ]אבל אני עדיין מרגישה שינויים חדים במצי הרוח ואפילו לפעמים התפרצויות כעס.אני ממש בדילמה ולא יודעת מה לעשות ,והאם באמת יש לי את מה שהפסיכיאטר החליט ?וגם כן קראתי את העלון המצורף של הכדורים והתופעות לוואי ממש לא מוצעות חן בעייני ,אני לא יודעת מה בידיוק השם של הכדורים אבל אני יודעת שאלה כדורים שמטפלים גם לחולי בולימיה ..[לפי מה שקראתי בעלון]אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית

רוני פרישוף
    23/05/2010

הי לינויי,

טוב שהתחלת לטפל במצבך.

כמה מילים לתאור המדובר, ראי אם את מתחברת..

הפרעת אישיות גבולית (באנגלית: Borderline personality disorder; בר"ת: BPD) היא הפרעה שעל פי DSM IV (ספר האבחנות הפסיכיאטריות של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית) מתבטאת בדפוס נרחב של אימפולסיביות וחוסר יציבות ביחסים בין אישיים, בערך העצמי ובמצבי הרוח. הדפוס מתקיים במגוון מצבי חיים ומתבטא בחמישה או יותר מהקריטריונים הבאים:

הפגנת ניסיונות נואשים להימנע מנטישה אמיתית או מדומיינת.
    נטייה ליחסים בין אישיים אינטנסיביים ובלתי יציבים המאופיינים בתנודות בין אידיאליזציה (הערכת יתר) לדה- וליואציה (הערכה מופחתת) של האחר.
    הפרעות זהות: תפיסה ותחושת עצמי בלתי יציבות.
    אימפולסיביות המתבטאת לפחות בשני תחומי חיים העשויים להיות הרסניים (בזבוז כספים, התנהגות מינית, שימוש בסמים, נהיגה לא אחראית, התקפי אכילה).
    התנהגות אובדנית, איומים אובדניים או התנהגויות של פגיעה עצמית.
    אי יציבות רגשית ושינויים קיצוניים במצב הרוח.
    תחושת ריקנות כרונית.
    זעם אינטנסיבי ולא תואם או קושי לשלוט בכעס.
    התעוררות רעיונות פרנואידים בעיתות לחץ או הופעת סימפטומים דיסוציאטיביים.

הטיפול בהפרעת אישיות גבולית הוא בראש ובראשונה טיפול פסיכולוגי, בשיחות. הטיפול נועד להקנות כלים לוויסות מצב הרוח, הערך העצמי וההתנהגות, ולפתח יכולות בינאישיות בריאות ויציבות.

כמה שיטות שונות פותחו לטיפול בבעייה. את יכולה לקרוא על כך עוד באינטרנט.

הטיפול התרופתי יכול להתלוות לטיפול הפסיכולוגי בהפרעה, אך לדעתי לא ככלי מרכזי לטיפול בה.

אם יש לך עוד שאלות לגבי ההפרעה, לגבי האבחנה שלה ולגבי הטיפול התרופתי, אל תהססי לבקש חוות דעת נוספת. בעיקר חשוב שתמצאי לך טיפול פסיכולוגי אמין ומועיל.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרווני .

לינויי
    24/05/2010

לגבי התסמינים שהזכרת להפרעת אישיות גבולית אני יכולה להגיד לך בוודעות שאת אלה אני מרגישה וכך גם אחרים :
    אידיאליזציה
    הפרעות זהות: תפיסה ותחושת עצמי בלתי יציבות[זאת אומרת שפעם אני יכולה להרגיש ביטחון עצמי מופרז,ופעם ביטחון עצמי מוקטן ?]
    אימפולסיביות -התנהגות מינית [מופרזת אפשר להגיד!!!!],ולי אין התקפי אכילה אני פשוט לא אוכלת .
    התנהגות אובדנית[אני פסימית לעיטים קרובות ורואה שאין לי טעם בחיים] איומים אובדניים[רשמתי באתר ישראבלוג וכך גם במכתב ליועצות בית ספר שאני רוצה להתאבד] או התנהגויות של פגיעה עצמית. [אני חורטת על עצמי על ידי כל דבר חד אפשרי שרק מגיע לידיי].
    אי יציבות רגשית ושינויים קיצוניים במצב הרוח.
    זעם עז וקושי להשתלט עליו.
    הופעת סימפטומים דיסוציאטיביים

אני מטופלת ע"י ע"ס של נערות בתדירות של פעם בשבוע .
    הפסיכיאטר שהייתי אצלו הפנה אותי לפסיכיאטרית באזור מגוריי ובהבחנתה היא רשמה שאין צורך בטיפול עם אני בשיחות עם הע"ס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללינוי ולרוני.

בת 16.
    24/05/2010

היי,
    סליחה שאני "מרשה" לעצמי להתערב בשרשור,אני לא פסיכולוגית,ולא פסיכיאטרית,כמו שהבנתם מהכינוי אני כולה ילדה בת 16.
    אבל משום מה לא נקלט איך פסיכיאטר מרשה לעצמו לאבחן הפרעת אישיות בגיל ההתבגרות?!

ממה שאני מבינה ממך,את עדיין לומדת בבית הספר(הזכרת את הקטע של היועצת),משמע את בת 18 גג.
    18 נחשב עדיין לגיל ההתבגרות,זה גיל שבו האישיות עוד לא מעוצבת לחלוטין ושינויים עשוייםעוד להתרחש בה.

אני לא יוצאת נגד הפסיכיאטר,
    אני רק רוצה להבין מה ההגיון בלאבחן אישיות עוד לפני שהיא עוצבה?!
    זה חוקי בכלל?????????????????????????????

בת 16.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סה"כ בת 16.4

לינויי
    24/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה וסבל

רוני פרישוף
    24/05/2010

לינוי,

את מתארת נפש סוערת וכואבת. חלק מהתופעות אופייניות לגיל ההתבגרות, וגם אני חושבת שעדיף להשהות אבחנות בגיל זה.

האמת שהאבחנה לא משנה, משנה הסבל והכאב העצומים שלך.

העוצמות והמצוקה שלך נשמעים גדולים, גם ביחס לגיל, וההתנהגות שלך מסכנת אותך (חוסר גבולות מיני, הרעבה, פציעה עצמית), ולכן מאד חשוב שתקבלי טיפול נפשי. טיפול יעזור לך לעבור את הגיל בשלום ולהתחזק מכל מה שאת עוברת.

טוב שאת בשיחות עם עו"ס. לא ברור האם מדובר בפסיכותרפיה, או בליווי מסוג אחר. דברי איתה על זה, והתייעצי איתה האם את זקוקה לטיפול נוסף.

במיוחד חשוב לקבל עזרה מההורים. עזרה בכלל, ועזרה לקבל את הטיפול שהכי מתאים לך. אם ההורים לא תומכים מספיק, התייעצי עם העו"סית איך אפשר לגייס אותם יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים

לינויי
    25/05/2010

הרי רשמתי בפורום זה מספר פעמים ,ואת ענית לי על שאלותיי ,ואמרתי לך שאני לא מסתדרת עם הוריי .לאחרונה התחלתי דווקא כן להסתדר עם אמא שלי.
    והעו"ס שאני הולכת אלייה זה יותר לשיחות כאילו ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו