מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעזרה דחוף :-(טל30/05/2010
אני מרגישה שאני זקוקה לעזרה בדחיפות!
יש לי בן זוג כבר שנתיים , אנחנו מאוד אוהבים אחד את השניה והוא הציע לי נישואים לפני שבוע. הסכמתי. החלטתי שזה האדם שאני רוצה לחיות איתו כל החיים.
לפני שבועיים הוא נכנס לדיכאון די רציני וכרגע הוא מטופל בכדורים והמצב כבר השתפר.
לפני יומיים סיפרתי להורים שלי שהוא לוקח כדורים נגד דיכאון כיוון שראו אותו לוקח אותם ושאלו מה הכדורים האלה. ההורים שלי קיבלו את זה רע מאוד.
הם ישר זימנו אותי לשיחה ואמרו לי לחשוב טוב טוב טוב לפני שאני עושה צעד כזה. מבחינתם , אם אנחנו נתחתן ונחיה יחד זה יהיה כאילו הם איבדו אותי.
הם אומרים שידכאון זו מחלה שמאוד מאוד קשה להתמודד איתה ושאני לא צריכה את זה על הראש שלי. שאני בחורה צעירה ויפה ומה חסר לי בחיים.
אני לא רוצה להיות במצב כזה שבו אני נאלצת לבחור בין המשפחה שלי לבין בן הזוג שלי , אבל אני מרגישה שזה המצב :-(
אני מרגישה ממש ממש רע עם זה וכבר לא יודעת מה לעשות..
מההתחלה הם לא אהבו אותו וטענו שהוא מוזר להם. טענו שהוא מאוד מסוגר ולא תקשורתי , שיש בו משהו שלא ברור להם עד הסוף.
הם לא רוצים להכניס אותו למשפחה , אומנם הם לא אומרים את זה אבל זה המסר שאני מקבלת מהם..
נכון הוא אדם שלוקח לו זמן להיפתח , אבל כשלומדים להכיר אותו מבינים עד כמה הוא אדם טוב ועד כמה הוא מצחיק ונחמד , בוגר ורציני.
מבחינתם זה לא מספיק.
הם צריכים שהוא גם יהיה יציב נפשית. גם אני רוצה שהוא יהיה יציב נפשית. אני לא רוצה לקום בבוקר ולגלות שחס וחלילה הוא פגע בעצמו. אני לא רוצה להיפגע בעצמי.
אבל אני מאמינה שאם אנחנו נעבוד על זה הוא יצא מהדיכאון.אנחנו כבר עובדים על זה והמצב כבר משתפר.
כרגע אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות כי ההורים שלי לא רוצים אותו במשפחה ואני רוצה אותו בתור בעלי ואב לילדיי..
בבקשה תעזרו לי :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פתרון מלא לדיכאון
דר אדית דניאל30/05/2010שלום
יש לך שתי דרכים לפתור את הבעיה
1 לקחת אותו לטיפול הומאופתי
2 לקחת אותו לטיפול באור
בברכה
ד''ר אדית דניאל
פתרונות ברפואה משלימה
מומחית בהומאופתיה ונטורופתיה מנהלת פורום הומאופתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
טל30/05/2010איך טיפול הומיאופתי או טיפול באור יעזרו לו? האם הם יכולים לעזור לו גם להימנע מלהיכנס לדיכאונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונפליקט
רוני פרישוף31/05/2010טל יקרה,
אני מאד מבינה לליבך. הרגע שאמור היה להיות מהרגעים המאושרים בחייך נצבע בגוונים של עצב וקונפליקט. את מרגישה קרועה ומבולבלת. לא יודעת לאיזה קול להקשיב, לחברך או להורייך, וגם המצפן הפנימי קצת התבלבל מכל הנתונים החדשים.
מכיון שמדובר בהחלטה מהותית, שתכריע איך יראה המשך חייך, אני חייבת להיזהר מלהביע דעה או לכוון אותך בכיוון כלשהו. התשובה נמצאת אצלך בפנים ועלייך לפנות זמן ומרחב כדי להקשיב לה.
מכיון שאת נתונה בהרבה לחצים מכל הכיוונים, הדבר הכי חשוב כרגע, הוא לפנות לעצמך זמן כדי להרהר ולהתחבר לרגשותייך, וכן כדי לנהל דיאלוג רגוע ואמיתי עם בן זוגך ועם הורייך. קחי לך פרק זמן משמעותי כדי לעכל, להבין את המשמעויות ולהגיב מהמקום הכי נכון לך.
לגבי נושא הדכאון, התמונה שתארת לא ממש ברורה. דכאון הוא תופעה נפוצה שקרוב למחצית מהאוכלוסיה לוקים בה בשלב מסויים בחייהם. הטיפול התרופתי גם הוא יעיל ונפוץ ביותר, ואין בו כדי להעיד אלא שהבן אדם מתמודד עם סבלו. תרופות נוגדות דכאון משפיעות אחרי פרק זמן של כשלושה שבועות-חודש - כך שלא ברור מה מצבו הנפשי של חברך ואיזה טיפול הוא קיבל. על כל השאלות האלו, ועל ההשלכות לגבי העתיד, דברי בכנות ובגילוי לב עם חברך עד שהתמונה תהייה בהירה לך.
בהצלחה והרבה אושר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
טל02/06/2010קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה ועל הבנתך את המצב.
מבחינתי המצב אכן מאוד מבלבל ואני מרגישה שאני צריכה לעשות סטופ על החיים ולבדוק מה באמת יהיה הכי טוב בשבילי.
לגבי הדיכאון של בן זוגי - הוא נבע מלחצים שהופעלו עליו בעבודה הנוכחית , מקשיי מציאת עבודה לפני שנכנס לעבודה זו ומיציאות מועטות מהבית ומפגשים מועטים עם חברים.
כרגע הוא מטופל בציפרלקס (לוקח את זה כבר שבועיים) ומצבו השתפר מאוד.
לצערי אני לא ממש יודעת מהל עשות כרגע עם החיים שלי כיוון שההורים שלי לוחצים עליי לחזור הביתה ולתת לו את הזמן שלו לבד להתגבר על זה ושאני אמשיך בחיי.
מאוד קשה לי להגיע להחלטה אם אכן הדבר הנכון יהיה להשאיר אותו לבד בדירה ולחזור להתגורר עם ההורים , מכיוון שאני מרגישה שזו רגרסיה בעצמאות שלי.
מצד שני גם לא ממש התקדמתי פה , לא הצלחתי להחזיק בעבודה קבועה ואני כל הזמן בין עבודות ויתכן מאוד שכאשר אשוב לבית הוריי אחד מבני המשפחה יצליח לסדר לי עבודה.
כרגע אני לא יודעת מה הכי כדאי לי ולכן אני מתכוונת לנהל שיחה עם בן זוגי על כך וגם עם הוריי בתקווה שאגיע למסקנות ולהחלטות הנכונות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירות
רוני פרישוף02/06/2010הי טל,
נשמע שהתארגנת מעט בימים האחרונים, ויש לך תמונה בהירה יותר לגבי התהליך שעלייך לעבור, גם אם התוצאה של התהליך עדיין לוטה בערפל.
אני שומעת שלא רק קשייו של החבר מטרידים אותך, אלא גם עניינים שלך, כמו תלות לעומת עצמאות, ניפרדות מהמשפחה לעומת צורך בהם, התמדה בעבודה, אולי גם שאלות של בטחון עצמי וערך עצמי ועוד.
אם תרצי בכך, תוכלי להעזר בטיפול כמרחב שמור ומאפשר לחשוב בו על כל הדברים האלו, ולקחת את חייך לכיוון של צמיחה ובחירות טובות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
טל03/06/2010התארגנתי על עצמי בימים האחרונים והבנתי אילו אפשרויות בחירה יש לי.
מצד אחד זה לחזור להורים , לוותר על העצמאות שהשגתי עד כה אבל אולי גם למצוא עבודה ולהתמיד בה. בין היתר אם אני בוחרת לחזור אליהם ואני אכן מוצאת עבודה ומתמידה בה ורואה שבן הזוג שלי משתקם ויוצא מהדיכאון , מה אז עושים? חוזרים לגור יחד? שוב אצטרך למצוא עבודה פה בסביבה? אלו שאלות שאין לי תשובה עליהן עדיין..
מצד שני בן הזוג שלי הציע שאני אתן לעצמי חודש למצוא עבודה כמו שצריך ולהתמיד בזה , כהזדמנות אחרונה שלי להוכיח לעצמי שלא נכשלתי בזה.
אבל מי אמר שאצליח? מי אמר שאמצא עבודה? ומי אמר שאם אמצא עבודה , אצליח להתמיד בה?
ובכלל , יש גם את המחשבה של "אם אני בוחרת בו והוא אכן הראה לי שהוא השתקם , עדיין אצטרך לחיות עם העובדה שכל כמה זמן יתפרץ אצלו דיכאון וזה ימשך לכל החיים וישפיע לא רק עליי , אלא גם על המשפחה שלי , על המשפחה שלו ועל המשפחה שלנו שאנחנו רוצים להקים וההורים שלי יפגעו מההחלטה הזו. אם אני לא בוחרת בו ועוזבת אותו , תהיה הקלה עצומה למשפחה שלי ואולי גם לי כי לא אצטרך לחיות עם הדיכאון אבל הוא יפגע."
ההחלטה הזו מאוד מאוד קשה לי..
אני בהחלט אצרך לקחת עוד זמן כדי להחליט אותה. בכל מקרה , מישהו יפגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)