טיפול בדיכאון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול בדיכאון
    סופיה
    31/05/2010

אימי בדיכאון כבר מספר חודשים, היא בקושי מתפקדת וקשה מאוד "להוציא" אותה מהבית, המקום היחיד שאליו היא יוצאת הוא לפגישות עם הפסיכולוגית שלה.
    לאחרונה כשהבנתי שמצבה לא משתפר חשבתי שאולי כדאי שתתחיל טיפול תרופתי בדיכאון.
    איך יודעים שהיא צריכה תרופות? האם רופא משפחה יכול לרשום לה? כי לפסיכיאטר אין סיכוי שהיא תלך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדיכאון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי

רוני פרישוף
    31/05/2010

שלום סופיה,

אנשים רבים לוקחים כיום טיפול אנטי דכאוני. אין קריטריונים חד-משמעיים שאוכל לציין.

ההחלטה על מתן טיפול תרופתי נתונה בידי רופא בלבד. גם רופאי משפחה יכולים לרשום טיפול אנטי-דכאוני, והם אכן עושים זאת, אך עדיף כמובן לקבל חוות דעת של מי שזו מומחיותו - הפסיכיאטר (ית).

אם אמא מוכנה באופן עקרוני להקל על סיבלה בעזרת טיפול תרופתי, נסי להסביר לה שההבדל בין רופא משפחה לפסיכיאטר הוא ברמת ההתמחות בתחום, יכולת איבחון מדוייק, בקיאות בכל החידושים, הכרת פרופיל תופעות הלואי של כל תרופה, ועל כן האחרון מיומן להתאים לה את התרופה המדוייקת והיעילה ביותר.

בכל מקרה, טוב שתביעי בפנייה את דאגתך, ועודדי אותה לפתוח את שאלת הטיפול התרופתי בטיפול שלה.

כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי בדיכאון

שרה
    02/06/2010

היי סופיה,
    אני לחלוטין מסכימה עם דבריה של רוני פרישוף לגבי זה שכדאי שאימך תלך לפסיכיאטר לקבלת טיפול תרופתי ורק בגלל העובדה שזה תחום ההתמחות שלו. אך למרות זאת, אני באופן אישי מסיבות מסויימות הלכתי דווקא לרופא משפחה שנתן לי את הויפאקס XR שאני נוטלת, כך שבעיקרון גם רופא משפחה הוא כתובת.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו