יעוץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יעוץ
    רוייה
    01/06/2010

אני בת 35נשואה + 3ילדים ,בעלת תואר במדעים ועקרת בית. מצבנו הכלכלי טוב מאוד. מאז שהפכתי להיות אמא אני זוכרת שישבתי עם הילדים והייתי מלמדת אותם אותיות מספרים ומקדמת אותם מעבר למה שנדרש. לקראת בית הספר. כולם ילדים מחונכים ומצטיינים בלימודים. הבית תמיד מסודר(אני לא חולת נקיון אבל הסדר חשוב לי בבית כלומר אחרי שמשחקים מיד אוספים), אני מבשלת ארוחות צהריים לילדים. החברים של הילדים נפגשים אצלנו בבית והכל טוב ויפה. אך אני מוטרדת מכמה דברים שגם עכשיו שאני כותבת אני קצת מתביישת לומר אותם.
    1. כשאני מתעצבנת מרעש וויכוחים בין האחים בבית אני פותרת את הענין לעיתים בצעקות ואיומים..
    2. אם יש דברים שמעצבנים אותי (שקשורים לקרובי המשפחה שלי) אני טוחנת את הדברים יותר מדי בראש ומעוותת (מקצינה) את המקרים ואח"כ מתרגזת בתוך תוכי יותר. ולבסוף אני רואה שלעיתים לא כל מה שחששתי במחשבותיי זה באמת כך (אני יותר מדי מקצינה דברים, למרות שלעיתים החושים החדים שלי באמת נכונים)
    3. לפעמים כשאני קונה בגדים לילדים או חפצים אחרים תמיד יש לי צורך ללכת שוב ולהחליף למידה יותר גדולה או לקחת משהו אחר. (כאילו שיש לי תחושה שלא עשיתי את הבחירה הנכונה. ולאחר
    שאני מחליפה אני חושבת שאולי עשיתי טעות ולא הייתי צריכה למהר להחליף. אך אני יודעת לנתק את עצמי בסוף מהענין ושוכחת מזה.
    4. דבר חדש ששמתי לב אליו הוא : שאם מבקשים ממני משהו. (כמו שכנים) אני מחכה בקוצר רוח שיחזירו לי את מה שלקחו. אני חוששת שזה נובע אצלי אולי מקמצנות .. אך כלפי חוץ אני מפגינה את ההיפך. כי אני מתביישת.

מחכה לתשובתך בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פער בחוויה

שחף ביתן
    02/06/2010

שלום לך,

את מתארת פער בין החוויה שלך את המציאות האובייקטיבית סביבך שבה יש לך בית מסודר, מצב כלכלי טוב, ילדים מצליחים, לבין חוויה פנימית של מוטרדות ועצבנות. חוויה פנימית זו באה לידי ביטוי בדרכים השונות שתיארת שבהן התגובות שלך, להרגשתך, לא בפרופורציה, ואת מתקשה לווסת אותן. התגובות שלך מתארות מצב של לחץ ושל חרדה - הקושי להחליט האם בחרת נכון, הפחד לאבד דברים שלקחו לך, וכדומה.
    הבנה של הפער הזה יכולה לעזור לך להבין את ההתנהגויות שמהן את מוטרדת, לתת להן פשר ולהחזיר לך את השליטה בהן. את יכולה לנסות לעצור ולחשוב על חייך ולנסות להבין מה המשמעות של הפער הזה? מה ההתנהגויות האלו מנסות לומר לך? להרגשתי, ברגע שכתבת כאן התחלת את התהליך הזה.
    לעיתים קרובות זהו תהליך לא פשוט שקשה מאוד לבצע לבד. את יכולה להיעזר בחברות, או בבעלך, לדבר עם אדם קרוב לך ולנסות להבין מה לא נותן מנוח לנפשך? את יכולה כמובן לפנות לטיפול פסיכולוגי מקצועי ולהיכנס לתהליך בו תעמיקי את ההבנה שלך את הפערים בחייך, תעניקי להם משמעות ותמצאי חזרה את המצפן הפנימי שלך.

בהצלחה
    שחף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו